Milyen hozzáállás jellemzi a családotokat a pénzbeosztás terén, kevésből is lehet spórolni és jó érzés a biztonsági tartalék, vagy pedig ennyiből hozzuk ki a maximumot amit megengedhetünk és minek is élni ha annyi mindenről le kell mondani?
Mi spórolunk. Mindig van mire. Ha hirtelen nagyobb kiadásra adjuk a fejünket, akkor is mindig úgy tesszük, hogy maradjon egy kis tartalék. Sosem tudhatjuk mi jön másnap, számunkra jó érzés, hogy mindig van egy kevés pénz, amihez lehet nyúlni.
Egyébként nem élünk zsíros kenyéren azért, hogy spórolni tudjunk egy keveset, az alapvető dolgokat megengedjük magunknak, nem nélkülözünk, tehát én is azt mondanám, hogy talán az arany közepet tartjuk.
mindent megveszünk amire szükségünk van, de megnézzük az árakat, és mérlegelünk, h valóban ki tudjuk-e használni, amit megvettünk.
spórolunk, teszünk félre minden hónapban, amolyan biztonsági tartaléknak, vagy épp jövőbeli tervekre. jó érzés tudni, h nem üres zsebbel állunk a világban.
a pazarlást gyűlölöm, mindig figyelek rá, h használható dolgokat ne dobjak ki, figyelünk az energiafogyasztásra. a papám mondta mindig, h ha kevesebb is elég, akkor nem kell sok :)
társadalmi nyomás hatására nem veszünk se ájfónt, se luxusautót hitelre. nem szeretem a nagyzolást, annyit mutatok magamról, amennyi valójában vagyok.
tulajdonképpen szeretek spórolni, jó érzés olcsóbban megvenni azt, amit máshol drágábban kínálnak. pl. ezért vásárolok turkálóban, bár senki nem mondanám meg rólam :)
szívesen tennék félre ha lenne miből :-(
de 3 gyerek hitel és albi mellet esélytelen a dolog
örülök h ami van azt be tudom osztani úgy h mindenre jusson
és sajnos pont a 3 gyerek miatt szinte 0 az esélyem h normális állást kapjak :-( sőt h egyáltalán állásom legyen !
nekem nagyon sokat számít h 3 gyerek után vannak kedvezmények ha nem lenne nem tudom mi lenne velünk :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!