Milyen hozzáállás jellemzi a családotokat a pénzbeosztás terén, kevésből is lehet spórolni és jó érzés a biztonsági tartalék, vagy pedig ennyiből hozzuk ki a maximumot amit megengedhetünk és minek is élni ha annyi mindenről le kell mondani?
Nem szoktunk spórolni, de ész nélkül költeni sem. Megvesszük ami mindenképp kell egy háztartásba és ennyi. Nem veszünk hetente vagy 2-3 naponta 400 Ft Pepsit stb. ha kell akkor külföldről hozatjuk ismerőssel ahol 250 Ft.
A tartalék pedig igen, biztonság érzetet ad az embernek, sosem lehet tudni, hogy mi jön közbe. Mondom ezt 23 éves nőként.
Hát nálunk érdekes a helyzet. Nincs sok jövedelem, ehhez képest rajtam kívül mindenki cigizik (fejenként naponta egy doboz) + ha pénz van a kezükben, nem tudják beosztani, olyankor kétszer annyiba kerül pl. egy bevásárlás, mintha kiszabott pénzzel mennek. Így ugye hónap végére, de sokszor már a közepére fejvakarás van, félretenni egyáltalán nem szoktunk/tudunk így. Nekem ebbe semmi beleszólásom, mert most nincs munkám, így pénzt se adok... de szerintem be lehetne osztani ezt a pénzt, és még minimálisan félre is lehetne tenni, ha gondolkodnának.
Tavaly együtt éltem a párommal (külföldi munka kapcsán), nálunk akkor arany középút volt. Tettünk félre a terveinkre, de azért magunkra is költöttünk többet, pl. egészséges ételeket vettünk, akkor is ha a zacskós leves olcsóbb, egy-egy új ruha, ha kellett, belefért, ilyesmi. Menő telefonra, szuper tévére, stb. nincs igényünk szerencsére. Idén nyártól megint így lesz, remélem most már véglegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!