Ha betegek vagytok a férjetek miben segít?
De mondok más példát. Ismerősöm egy csinos feleség, két kamasz fiú anyja. Csodálatra méltó alakja van, remek humorérzéke, csupa kedvesség, odafigyelés, tetterő, aki csak ismeri, szereti.
Kb egy éve jött rá arra, hogy a csaláédban egyedül ő húzza az igát. 20 éve ment férjhez, akkor még nem volt divat ennyire a neme egyenjogúsága. Bizony ő elkövette azt a hibát, hogy a férje kiszolgálását ott folytatta, ahol az anyósa abbahagyta. Mivel csak fiai születtek, azokat is kiszolgálta. A családban SENKI MÁS nem tuja, hogy a seprű, a mosogatórongy, a mosógép, mintha abban a házban egyedül csak a feleség lakna, szemetelne, koszolna stb.
Dettó ugyanez a helyzet az anyámmal és az apámmal. Anyu be is vallotta nekem, hogy ott rontota el, amikor összeházasodtak és összeköltöztek. Aput a végletekig kiszolgálta. Apum azóta sokat fejlődött, de ha valaki nem rakja elébe az asztalra a megmelegített ételt, akkor ő képes egész nap éhezni...
Hát én nem voltam hajlandó ugyanezt a mintát követni. Bocs, ha ez neked nyálas, nekem viszont a valóság. És ha segíthetek valakinek azzal, hogy leírom a tapasztalataimat, akkor le is írom, akármennyire is OFF szerinted.
50 év múléva majd meg beszéljük, melyikünk házassága életképes még, és melyikünké nem.
Az viszont már most nyilvánvaló, hogy melyikünknek mocskos a szája.
10:45 Sportot űz a támadásokból, de miért???? Bár a Hofis idézet tetszett! :)
Kérdező, igazából nincs is gond, csak megoldásra váró probléma. Megoldás: feneket a székhez ragasztani, szemtől szembe elmondani mi a gond. :)
Szirintem a 10:07 igazán nagyszerű választ adott, és teljesen igaz, ahogy bevezetik a nők a felállást, úgy is marad. A férfi nem veszi észre, hogy szükség van a segítségére, béna hozzá általában. Meg kell mondani, ha kell valami, és nem itt puffogni, ez a helyzet. Ha játssza a kedves kérdező a sértődöttet a férjének, a pasi attól még inkább beletemetkezik a számítógépébe, és nem fog segíteni. Az én anyukám is ilyen, nem képes egyenesen megmondani apámnak, ha valami akar, csak megsértődik. Tudja, hogy ez hiba, de ilyen.
Nem a férj segítőskészségével van a probléma, hanem azzal, hogy nem tuja mit csináljon, és a nem megfelelő hangnem miatt nem is érdekli már mit kéne tennie. Ezen jól össze is lehet veszni.
10:20-as, igazad van, szerintem sem kell nevelni egy férjet, és van akit egyébként nem is lehet irányítani, az enyém éppen ilyen! Nevelni a gyerekeimet szoktam!
Mindenesetre jól elvitatkozik itt némely páros, már ezért érdemes olvasgatni, így betegen.
Abban segít, hogy ordíttatja a tv-t és még énekel is hozzá nekem meg fáj a fejem lázas vagyok, ja és még teát sem főz.
Meg tudlak érteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!