Szerintetek egy nőnek van joga elvetetni egy babát a
párja tudta nélkül?
Figyelt kérdés
Ma derült ki, hogy terhes vagyok. Fiatalok vagyunk, szeretnénk majd gyereket, de én még nem állok rá készen, és anyagilag sem tartunk ott. De valamiért egyszerűen nem akarok elmondani a barátomnak, nem akarom, hogy őt is bántsa ez a dolog, nem akarom hogy egyátalán tudjon róla. Nem tudom megmondani, hogy miért. Csak el akarom vetetni, mintha mi sem történt volna. Ezt megtehetem? Vagy mindenképpen tudnia kéne róla? Természetesen morális oldalról kérdezem, nem a jogi részére vagyok kíváncsi. Mit gondoltok?
Személy szerint én nem kaptam segélyt, nem arra szültem, de azt hiszem egy már meglévő életet kár ezért eldobni, mert perpillanat nem szuper az anyagi helyzetük. Nem hiszem, hogy itt konkrét nyomorról lenne szó...
2014. febr. 7. 15:04
52/65 anonim válasza:
Nem az nem szül, aki megfontolt, hanem aki önző, gyáva és extra igényei vannak. A magyar anyák túlnyomó többsége pedig nem segélyre, hanem tisztességes munkára alapozza a családi életét.
Azt, hogy "meg lesz oldva" úgy értette, hogy ő és a párja minden erejükkel azon lesznek, hogy a kicsi ne szenvedjen hiányt semmiben. És ezt is tették.
Aki azt állítja, hogy segélyre alapozva lehet gyermeket nevelni, annak halvány lila gőze nincs sem a gyermekvállalásról, sem annak anyagi vonzatáról, sem a segélyek összegéről. Csak a száját jártatja, bár ne tenné...
2014. febr. 7. 15:22
53/65 anonim válasza:
na mi lett? elmondtad neki?
2014. febr. 7. 15:23
54/65 anonim válasza:
Mindig minden áldott kérdésnél a válaszírók 98%-a teljesen másról kezd el beszélni, mint ami a kérdés volt, ez valami elcseszett magyar idiótaság vagy az iskolarendszer hibája, nem tudom.
Van e joga, ennyi a kérdés, erre jöttök itt az élet védelmével meg a segélyekkel, semmi ilyen kérdés nem volt. Van e joga vagy nincs joga.
Szerintem nincs.
2014. febr. 7. 15:27
55/65 anonim válasza:
Jó, jó, igazad van utolsó, tényleg off volt, csak hát kinyílt a zsebemben a bicska...
De becsuktam, jó? :)
Persze, hogy nincs joga, hogy visszatérjek az eredeti kérdéshez. Morálisan nem hogy a hazugsághoz, de az abortuszhoz sincsen.
2014. febr. 7. 16:13
56/65 anonim válasza:
Ígyis úgyis megtudná, mivel az abortusz hiába egy egynapos műtét, utána vérezne, nem terhelhetné magát 4 hétig nincs szex... Ezeket hogy magyarázná meg? Ha később derül ki arra meg a kapcsolatuk is rámehet, felesleges eltitkolni, úgysem tudnád teljesen. Ráadásul azzal sem magyarázhatná hogy elvetélt mivel akkor abortusz után be kellene menni a kórházba és eljátszani. Őrültség...
2014. febr. 22. 22:17
57/65 A kérdező kommentje:
hú, bocsi, msot kaptam emailt, hogy új válasz érkezett, eddig teljesen elfeledkeztem a kérdésről a történések közepette.
szóval köszönöm mindenkinek, aki írt, akár üzenetben is. nem azért nem válaszoltam, mert bunkó vagyok, hanem mert hülye módon a keresztnevem adtam meg és nem akarom h válaszkor mindenki lássa :)
a kérdéseitekre a válasz pedig: elmondam, megbeszéltük, megtartjuk :)
2014. febr. 23. 11:22
58/65 anonim válasza:
:) Nagyszerű hír :) Sok boldogságot a picihez.
2014. febr. 23. 11:25
59/65 anonim válasza:
#11-es vagyok. Nagyon örülök, hogy megtartjátok. Sok boldogságot kívánok. :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!