Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek egy nőnek van...

Szerintetek egy nőnek van joga elvetetni egy babát a párja tudta nélkül?

Figyelt kérdés
Ma derült ki, hogy terhes vagyok. Fiatalok vagyunk, szeretnénk majd gyereket, de én még nem állok rá készen, és anyagilag sem tartunk ott. De valamiért egyszerűen nem akarok elmondani a barátomnak, nem akarom, hogy őt is bántsa ez a dolog, nem akarom hogy egyátalán tudjon róla. Nem tudom megmondani, hogy miért. Csak el akarom vetetni, mintha mi sem történt volna. Ezt megtehetem? Vagy mindenképpen tudnia kéne róla? Természetesen morális oldalról kérdezem, nem a jogi részére vagyok kíváncsi. Mit gondoltok?
2014. febr. 6. 22:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
15%
Hát én rohadtul nem tudlak sajnálni. Hülye voltál, így jártál.
2014. febr. 6. 23:37
 22/65 anonim ***** válasza:
78%
Senki sem kérte, hogy sajnáld. Csak tanácsot kért. Nehéz helyzetbe került. Nem könnyű dönteni, egy élet sorsáról. Mindenki leírta a véleményét, na bumm.
2014. febr. 6. 23:39
 23/65 anonim ***** válasza:
81%
Én tudlak sajnálni, mert nem vagy könnyű helyzetben. De az nem működik, hogy "mintha mi sem történt volna"...ez egy életre nyomot hagy. Meg kell beszélnetek, és fel kell dolgoznotok. Együtt. És ne hagyd nagyon, hogy mások szóljanak be a döntésetekbe, ez kettőtök ügye (én eléggé abortusz-ellenes vagyok, de nem akarom másnak megmondani, hogy hogy döntsön a saját életéről).
2014. febr. 6. 23:41
 24/65 anonim ***** válasza:
13%
Saját hibájából került ebbe a helyzetbe. Nem értem mit kell itt szépíteni a történetet...
2014. febr. 6. 23:42
 25/65 anonim ***** válasza:
81%
Igen utolsó, de mind emberek vagyunk, mind hibázhatunk. Aki ezzel tisztában van, és szorult bele némi empátia, azért sajnálhatja a kérdezőt.
2014. febr. 6. 23:45
 26/65 anonim ***** válasza:
77%
Én is abortusz ellenes vagyok, ezért is tartottuk meg a pici lányunkat. Vannak olyan helyzetek, mikor a legésszerűbb megoldás sajnos mégis az abortusz. Hisz sz*r érzés az, ha a gyermekednek nem tudod az élethez szükséges alap dolgokat megadni. De mindenképp lelkileg segítség kell ilyen helyzetben mindkét helyzetben. Akkor is ha megtartják, akkor is ha nem. Egyedül, lehetetlen végig csinálni. Nekem még párom mellett apukám lelki támogatására volt szükségem ahhoz, hogy megbékéljek a dolgokkal. Sokat segít az, ha az ember mellett állnak.
2014. febr. 6. 23:45
 27/65 anonim ***** válasza:
8%

Így van, mindenki hibázhat. Én is. A különbség annyi, hogy én nem megyek sajnáltatni magam, ha valamit elbsztam.

Empátiából több is van bennem a kelleténél, de csak azok iránt, akik megérdemlik.

2014. febr. 6. 23:48
 28/65 anonim ***** válasza:
79%
59%-os ostoba, büdös paraszt: senki nem kért az empátiádból, egy kérdés volt feltéve, elég konkrét, értelmesen kifejtve. Senki nem kérdezte, hogy te sajnálod-e a kérdezőt. Én igen, te nem. OK. ettől még nem kell kioktatást tartanod.
2014. febr. 6. 23:49
 29/65 anonim válasza:
27%
Miért lenne rá jogod úgy hogy ő nem tud róla? Elvileg egyenjogúság van nem?
2014. febr. 6. 23:56
 30/65 anonim ***** válasza:
19%
Csak magadat minősíted:)
2014. febr. 6. 23:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!