Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek egy nőnek van...

Szerintetek egy nőnek van joga elvetetni egy babát a párja tudta nélkül?

Figyelt kérdés
Ma derült ki, hogy terhes vagyok. Fiatalok vagyunk, szeretnénk majd gyereket, de én még nem állok rá készen, és anyagilag sem tartunk ott. De valamiért egyszerűen nem akarok elmondani a barátomnak, nem akarom, hogy őt is bántsa ez a dolog, nem akarom hogy egyátalán tudjon róla. Nem tudom megmondani, hogy miért. Csak el akarom vetetni, mintha mi sem történt volna. Ezt megtehetem? Vagy mindenképpen tudnia kéne róla? Természetesen morális oldalról kérdezem, nem a jogi részére vagyok kíváncsi. Mit gondoltok?
2014. febr. 6. 22:19
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
65%

Mindenképpen beszélj vele. Egy kapcsolat alapja a bizalom, ha egyszer becsapod, vagy titkolózol, talán soha többet nem fog bízni benned.

Szerintem ne vetesd el. Önfenntartók vagytok, valahogy biztos megoldjátok. Gondolj bele, abba, hogy ha esetleg valami, nem lesz rendben, és utána már nem lehet gyereked. A szüleitek biztosan segíteni fognak. Nagyon nehéz lesz, de hiszem, hogy ennek így kellett történnie. Én talán egy dolgot tennék másképp, ha újra kezdhetném, nem várnák a gyerekkel 27-éves koromig, hanem 20-évesen akarnám.

Azt is tudom, hogy egy nő, csak két dologért képes mindenre,

azért, hogy legyen gyereke, és azért, hogy ne legyen.

Remélem jól fogsz dönteni, bármi is legyen az.

2014. febr. 6. 22:41
 12/65 anonim ***** válasza:
12%
Én megértelek, hasonló helyzetben én sem akarnám elmondani, és ha úgy érzed, meghoztad a döntést, jobb is, ha nem tud róla. Ha a fiú helyében lennék, nem akarnék tudni róla. Az a kérdés, hogy képes leszel-e egyedül végigcsinálni...
2014. febr. 6. 22:47
 13/65 A kérdező kommentje:

tanácsolni könnyű... el se tudjátok képzelni, mi zajlik le bennem. és az egész az én hibám.

köszönöm azért a válaszokat

2014. febr. 6. 22:56
 14/65 anonim ***** válasza:
67%
Könnyű? Azt gondolod, hogy 17 évesen olyan álom a terhesség? Mert én pont ebben a helyzetben voltam. De mit is vársz? tanácsokat kértél azt kaptál.
2014. febr. 6. 23:00
 15/65 anonim ***** válasza:
34%
23:00-nak csak gratulálni tudok...
2014. febr. 6. 23:08
 16/65 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem mond el neki és azt is hogy hogy döntöttél. Nem leány álom egy abortusz az is meglátszik és egy bizonyos ideig szex sem lehet tehát mindenképpen közöld vele .Ami még megütötte a fülemet hogy a te hibád az egész! Miért ő nem ott volt? Mi az hogy őt ne bántsa de igenis bántsa, neki ugyan olyan felelősség a szex mint neked!
2014. febr. 6. 23:11
 17/65 anonim ***** válasza:
87%
Hogy megtartottuk? Mindjárt 18 leszek.És egy percig nem gondolkodtam, hogy mi legyen. A páromnak jó munkahelye van külföldön, és kiköltöztünk mi is. Mi ebben a rossz? Hogy nem öltük meg sajnálom. De tudod milyen jó érzés, hogy itt rugdos? Hogy nemsokára a kezünkben lehet? Valószínűleg nem megfelelően védekeztek a kedves kérdezőék sem, ha becsúszott a baba... Mi sem. Én nem siránkoztam érte. És rohadt nehéz, mert itt a suli, de sikerülni fog.Lehet elítélni miatta, hogy nem akartam a saját gyerekemet megölni úgy, hogy van rá módunk felnevelni. Nem mondtam a kérdezőnek egy szóval sem, hogy tartsa meg. De gondolkozz már. Egy életről van szó. Az apukának igenis joga van tudni a gyerekről.
2014. febr. 6. 23:12
 18/65 anonim ***** válasza:
45%

NINCS JOGOD, efelől ne legyenek kétségeid (morális oldalról sem).

Annak a babának apja is van/lenne, egész egyszerűen nem dönthetsz egyedül a sorsáról. Ha a "párod" ezt később megtudja, soha nem fog megbocsátani neked, és vége a hatalmas szerelemnek...De ha ilyen ostoba vagy, inkább sose szülj, védekezz rendesen, mert ennyi EQ-val pocsék szülő leszel, ha leszel egyáltalán valaha.

2014. febr. 6. 23:14
 19/65 anonim ***** válasza:
98%

fél évvel ezelőtt én is kiírhattam volna ezt a kérdést. Én bennem is ugyanezek a kérdések fogalmazódtak meg, és nem tudtam mit tegyek. Mindketten tanulunk még, mindketten szülőknél lakunk, a szülők tartanak el minket.Bár diákmunkám van, de az nem olyan sok pénz.

Én is vívódtam elmondjam-e a páromnak hogy terhes vagyok, abortuszra megyek vagy hallgassak róla. Nekem a nagymamám volt az aki segített a döntésben. Ő mondta, hogy ez egy olyan dolog amit mindenképpen tudni kell a páromnak. Szerinte egy kapcsolat nemcsak szexből áll, hanem bizalomból, tiszteletből, megértésből áll. Ha már az elején ilyen nagy titkot őrzök, sosem fogom megbocsájtani sem én sem ő, hogy bizalmatlan voltam.

Így egy nap elmondtam az igazságot. Elmondtam, hogy féltem elmondani neki, magam sem tudom miért. Megbeszéltük, hogy most nem lehet gyermekünk, végül is a szülők nyakára/pénzére nem akarunk szülni. Majd elmondtuk a szülőknek is. Amikor túl estem az abortuszon a párom végig mellettem volt, segített, támogatott.. Ahogy az én és ő családja is. Mivel sokat segítettek, így könnyebben átvészeltem az érzelmi részét is. Már nem foglalkozom vele. Elmúlt. Egy biztos. Az őszinteség még erősebbé tette a kapcsolatunkat. Igaza van a nagymamámnak. Nem csak szex kell egy jó kapcsolathoz.

19/N

2014. febr. 6. 23:20
 20/65 A kérdező kommentje:

miért is leszek pocsék szülő? mért vagyok ostoba? mennyi az érzelmi intelligenciám és ezt miből szűrted le?

most tényleg azért kezdtél el oltogatni mert k-urvára akarom hogy megszülessen egy gyerek aki soha nem születhet meg? és ez kikészít idegileg! és nincs jogod engem lesotobázni csak azért, mert félek elmondani a barátomnak, hogy igen, 2 szem tabletta kimaradt mert hülye gyökér felelőtlen liba vagyok, és nem akarom látni a szemében azt a szomorúságot hogy el kell pusztítanom a gyerekét.

de köszönöm, mostmár legalább tudom, hogy mi a bajom.

minden válaszolónak köszönöm a biztatást, holnap beszélek vele.

2014. febr. 6. 23:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!