Neked mi az élet értelme? Mi a célod? Mi hajt? Miért kelsz fel nap, mint nap? Miért élsz?
Az a helyzet, hogy nem tudom most miért jutottam el ide, mert nem történt semmi rossz dolog.
Meló: sokan voltunk, ki akartak rúgni valakit, mikor az egyik lány elment magától... nem rúgtak ki sem engem, sem mást. Most a másik lánynak lett elege, el akar menni... maradok én... aki nincs bejelentve, nem tudom elérem-e, hogy bejelentsenek. Ha nem, akkor keresek mást, de ott vajon elfogadnak gyerekkel?
Csalás: férj 13 éve, 3 éve házasságban, lassan 5 éves gyerekkel, olykor morcosak, hisztisek, mint bárki más, de tűzbe mennénk egymásért. itt sincs gond.
Tágabb család: szülők alkoholisták... voltak... tegnap volt egy éve, hogy apámat eltemettem, előtte anyut, azelőtti évben nagypapámat, van egy nagymamám és két nővérem, az egyik helyre baba is érkezett, nincs fél éves.
Lakás: anyósé, itt élünk tizenéve, nem fizetünk bérleti díjat, sem hitelt, vagyogatunk, igaz költznénk, mert nem kertes, gyerek miatt jó lenne, de ahhoz hitel kell, attól meg félek (nővérem belebukott egy chf-be)
Barátok: na azok nincsenek, pár haver a környéken, kb 4-5 és ennyi, emellett koléganők, kollégák, de barátok, egy sem...
Fiatalok vagyunk, van családunk, lakás, hitel nincs, fizetésünk is van és munkánk, valami mégsem kóser.... hol a hiba?
Viccen kívül, ilyenkor terápiás céllal is szokták javasolni az önkéntes munkát. Bármi, ami más, rossz sorsú embereknek segít. Hajléktalanszállón, szociális munkásokkal, bármi.
Este, hétvégén, amikor akad szabadidő. Eygszer nagyon magamba voltam én is zuhanva, majd egy hónapig eljártam ételt osztani, télen hajléktalanokat végigjárni (teát vittünk, takarókat, beszélgettünk velük, stb).
Nagyon egyszerű, de hihetetlenül hatékony módszer. Engem azonnal kirántotta az ugyanilyen depresszív, motiválatlan, mélabús állapotból.
Viccen kívül, nem biztos, hogy hülyeség a templomba elmenni, bármilyen vallásúba is. Nem feltétlenül misére, csak a csend, a nyugalmat árasztó falak és úgy általában, a világból való kiszakadás miatt. A nem vallásos embereket is megnyugtatja az a légkör, jobban tudnak gondolkozni, mint egy zajos buszon, a TV előtt, vagy a visító gyerek fürdetése közben.
Ahogy olvasom a soraidat, neked az a bajod, hogy nincs időd magadra, és ez felőröl. Kéne valami olyan szabadidő, ami csak a tiéd. Ideális az lenne, ha lenne időközönként egy-egy nap, amikor kifújhatod a gőzt, amikor nem te fürdeted a gyereket, amikor nem te hallgatod a visítását az oviból hazafelé, amikor nem neked kell a vacsorát is összerakni. Hetente-kéthetente nem lenne megoldható, hogy te munka után eltűnj egy kicsit, elmenj egy masszázsra, jógaórára, gyógyfürdőbe, és mondjuk az anyósod menne a gyerekekért, főzne vacsorát?
Ha erre nincs lehetőség, akkor tényleg, viccen kívül ülj be egyszer-egyszer egy templomba, csak a csend kedvéért, negyed órára. Hihetetlen, amennyire nagy a nyugalom belül, míg kívül pörög a világ, én legnagyobb a kontrasztot a Ferenciek terén álló templomnál éreztem. :) Ha a templom nem tetszik valamiféle világnézeti megfontolás miatt, akkor a könyvtár ugyanilyen jó, a csend a lényeg és a magadra fordított idő. :)
Én még egyetemista vagyok, pont a nagy fináléban, az utolsó hajrában, úgyhogy jelen pillanat ezért élek és ezért küzdök.
Egyébként ha már nagyon elegem van, akkor igyekszek apróbb célokat kitűzni magam elé. Pl. 5 évesen a fiad már simán elmehetne valamilyen sportra, akár a férjed is elviheti/érte mehet. Te addig menj el futni, vagy úszni, esetleg egy edző terembe. Tűzd ki célul, hogy átúszod a Velencei tavat jövőre, vagy a Balatont, esetleg lefutod a félmaratont. Bármi, ami rákészülést igényel és állóképességet. Így érezni fogod, hogy küzdesz valamiért és eszméletlenül jó érzés lesz, amikor eléred. :)
Hitel és költözés. Lehet hitelt felvenni, de OKOSAN! Érdemes megkérdezni egy szakembert (pénzügyi tanácsadót) erről, nem mindegy, hogy x évig fizetsz kiszámítható és egyforma részleteket, vagy egyik hónapban még csak 30-at fizetsz, a másikban már 70-et. Isten bocsássa meg, hogy ezt mondom, de állítom a svájci frank hitelesek háromnegyede baromira nem gondolta végig, hogy mekkora részletek lehetnek abból, ami a kezdetekben még kecsegtető.
Jó ösztönző lehet, ha pl. van egy kis fölösleg rajtad, akkor kitűzöd célul, hogy este együtt tornáztok a kisfiaddal (nem lesz olyan hatékony, de legalább ő is fárad, ha van hozzá kedve) és lefogysz pár kilót. Avagy narancsbőr mentesítesz.
Szerintem elég csak kisebb célokat keresned. Jelenleg az életed másokról szól és nem magadról. Szeretnél egy kicsit önmagaddal is törődni, nincs ebben semmi szégyellni való. Nem kell gyökerestől felforgatni mindent, de kezdj el azon gondolkodni, hogy milyen hobbi, vagy sport tenne boldoggá. Valaki gyurmázik, ékszereket készít, foltot varr, mit tudom én. Neked miért ne lehetne egy ilyen hobbid? Hetente 1-2-3 alkalommal, ha leülsz 1-2 órára ezzel foglalkozni, senki nem fog megkövezni, hogy rossz anya, avagy háziasszony vagy! :)
Ki kellene mozdulnod a taposómalomból! Kezdj el félretenni pénzt egy kis nyári nyaralásra. Mindjárt lesz egy célod,hogy összejöjjön a pénz, de szupi lesz, együtt a család, pihenhetsz te is! Ez az egyik legjobb ösztönzés nálam. Ha tudom,hogy megyünk nyaralni, akkor tiszta happy vagyok már előtte fél évvel és úgy várom mint egy kisgyerek. És ami a legfontosabb! Találj magadnak egy barátot, de olyat akivel majd aztán mindent megoszthatsz. Egy igaz barát sokszor többet ér mindennél!
Az voltam aki a családot irta élete értelmének és jól lepontoztak. :)
néha belefáradok én is. De azért kelek fel, mert hiszem, hogy valamelyik nap jobb lesz. És most sem annyira rossz. Van egy férjem, akit szeretek, élnek a szüleim, a tesóm, van munkám. Nem hagyhatom cserben őket, mert pillanatnyilag én úgy gondolom. Meg szeretek is élni. Még ha rossz is történik, később lesz mire visszagondolni.
Mi a célom? Ház és gyerek. A 2.-hoz először egészség kell, fogyni kell, ez is cél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!