"Tényleg" nem lesz jó apa a férjem csak azért mert külföldön dolgozik?
2006-óta boldogságban élünk a férjemmel.
Várandós vagyok és közöltem a jó hírt a barátnőmmel.
Boldog voltam, szinte szárnyaltam ( még most is) és mondtam neki hogy a párom lesz a világ legjobb apa!
Lehet elfogult vagyok, de tudom mennyire jó ember, a fél karját oda adná csak hogy a gyerekének mindene meg legyen.A családban lévő kisgyermekekkel is így viselkedik és ezért biztos vagyok ebben, más különben nem is szülnék!
Na erre a barátnőm: Haza fog jönni?
Persze haza jön úgy ahogy szokott, és persze várandóságom utolsó hónapjait/heteit velem tölti, és a pici megszületését követően is itthon lesz kb 2 hónapot, de megy vissza dolgozni.
Erre a csattanó hogy " hát akkor biztos nagyon jó apa lesz ha alig látja".
Igazából nem firtattam tovább a témát, de ettől függetlenül nem értek vele egyet, ráadásul a szokásos gratuláció is elmarad!
Nem értem hogy jön ő ehhez hogy így viselkedjen.Nagyon bánt vagy ti mit vélekedtek erről???
"Persze haza jön úgy ahogy szokott, és persze várandóságom utolsó hónapjait/heteit velem tölti, és a pici megszületését követően is itthon lesz kb 2 hónapot, de megy vissza dolgozni."
Ez szerintem borzalmasan hangzik. Nem bírnám elviselni. Mintha külön család lennétek. A férjed nem magányos, ahol dolgozik? Te nem vagy az? Miért nem mész utána? Gondolom, azért házasodtatok össze, hogy leéljétek együtt az életeteket. Nem fogod majd 40-50 év múlva azt kívánni, hogy bár több időt töltöttetek volna együtt családként?
Ez nagyon rossz helyzet, ráadásul olyan ember vagyok, aki nem szeret mindig a másik seggébe bújni meg együtt csinálni mindent, de ez rosszabb, mintha nem lenne senkim.
Ott a pont a 8-as és 10- es válaszadónál. Igenis jó apa lesz, az a lényeg, hogy te bízz benne kedves kérdező. Az én férjem is csak hétvégén van együtt a gyerekeinkkel, mert reggeltől késő estig dolgozik. Mikor elmegy a gyerekek még alszanak, mikor hazaér már alszanak.
De ettől még nem rossz apa, sőt a legjobb apa.
A barátnőd tipikus mai nő. Akkor jó férj és apa valaki, ha ledolgozza a munkaidejét, hazajön és nem csak a gyerekkel törődik, hanem elvégzi a házimunka nagy részét is. Az anyuka meg Gyes-en van, és a gyereken kívül nincs ideje másra.
Az unokahúgom férje kamionos, van három gyerekük. 5-6 hétig van távol, és egy hetet itthon. Majdnem mindennap beszélnek telefonon, és ha nethez jut, akkor skypon is.
Amikor itthon van az apa, a gyerekeket le sem lehet vakarni róla. Imádják az apjukat, és ő is a gyerekeit.
Ne törődj az okoskodókkal, és legyetek nagyon boldog a picivel.
Abban semmi kivetni való nincs, ha az apa munka után foglalkozik a gyerekkel. De ha az anya nem dolgozik, hanem otthon van egész nap, akkor ne várja el, hogy helyette elvégezze a férje a napi házimunkát. Ossza be az idejét, akkor nem csak a házimunkára, a gyerekre, de saját magára is van ideje.
A férjtől csak az várható el, hogy ne hagyja szanaszét a dolgot, ne csináljon rendetlenséget. Segítsen a bevásárlásnál, a nagytakarításkor és végezze el a házban adódó férfimunkákat.
Csak akkor kell közös, és nem otthon van egész nap.snek lenni a házimunkának, ha a feleség is dolgozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!