Hogyan beszeljek a parommal arrol, hogy tul sokat kolt a gyerekere?
Most fogunk osszekoltozni, eddig ennyire nem beszeltunk a penzugyekrol. Heti 2-3* o megy a gyerekert, fizet 40e gyerekttast es ezen felul is kolt ra minden honapban.
Hogyan hozzam fel a temat?
Attól kezdve, hogy gyerekes pasival kezdtél kapcsolatot, számolnod kellett azzal, hogy a gyerek pénzbe kerül.
A helyedben inkább örülnék, mert találtam egy felelősségteljes pasit, aki gondoskodik a csemetéjéről, még akkor is, ha az anyjával már nincs együtt. Szerintem ez értékelendő dolog, főleg annak tükrében, amiket itt olvasni lehet.
Mellesleg havi 40 ezer a gyerekre egyáltalán nem sok. Ha csak azt számolod, hogy mennyibe kerül mondjuk a bérlet, az iskolai/óvodai étkeztetés, ennivaló, ruha egy hónapban, rájössz, hogy ez a pénz alapvető.
Persze nem mindegy, hogy a 40 ezret a párod havi 100-ból vagy havi 300-ból fizeti, de gondolom megteheti, ha egyszer még különórára, szemüvegre és más egyébre is költ. Most őszintén, nézz egy kicsit magadba, ha neked lenne gyereked, nem az lenne az első, hogy mindent megadj neki, amire szüksége van?
Kíváncsi vagyok, ha a kérdezőnek lenne gyereke, és a gyerek apja a gyerektartáson kívül foglalkozna a gyerekkel, szeretné, és venne neki pár dolgot akkor is ennyire ellenkezne-e.
Ha zavar, hogy van gyereke, hagyd ott és keress egy gyermektelen, facér pasit. Gond megoldva.
Na ez a kapcsolat sem lesz hosszú életű...
Neked halvány lila f.ingod nincs, mibe kerül egy gyerek, ha gondoskodik róla akkor ahhoz rohadtul nincs közöd, sem jogod beleszólni!
Gondold ezt át. Havi 40 ezer nem sok. Ha jár a gyerek táncra, sportra, heti 2 edzés már 10 ezer Ft fölött van havonta. Engem nem kényeztettek el, de jártam balettra, néptáncra és akrobatikus rock and rollra. Csak ennek a havi költsége mai áron megközelíti a 40 ezret, mivel fellépőruhák kellettek, edzőruhák, cipők, versenyekre nevezési díjak, ésatöbbi.
Viszont hosszútávon nagyon hasznosnak bizonyult.
Ha módomban áll, én is megadom ugyanezt a gyerekemnek. És igen rosszul érintene, ha az új partnerem ebben kivetnivalót találna.
Utolsó anya kap havi 40 ezres gyerektartást 10 ezer adókedvezményt meg 13 ezer családi ennyi a minimálbér, ma Magyarországon. Persze lehet egy milliót is költeni egy gyerekre meg mindenre, de azért 40 ezres gyerektartás nem is kevés, főleg hogy még pluszba is költ rá az apa. Anya úgy költhet havi minimálbért a gyerekre, hogy ő egy fillért nem költött még rá. Mert neki is kell, nem csak az apának. Mert az elsősorban meg a kizárólag között azért nagy különbség van.
Egyébként ez meg egy tipikus provokatív kamu kérdés.
"40+40 (anyuka resze)+13 csp +10 adokedvezmeny. Ennyibe nem kerul egy gyerek."
Nahát ezt nem így számolják!
Nem azt mondtam, hogy ez kevés pénz. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ennyi pénzt bőven rá lehet költeni a gyerekre úgy, hogy értelme legyen, hasznára váljon. Nem csak elkényeztetett majmot lehet csinálni egy gyerekből pénzzel.
Sőt, ha magas színvonalú, minőségi oktatást biztosítasz számára, annak bizony kemény költsége van. Ezt szerintem bármelyik kisgyerekes szülő tudja, aki valaha is kénytelen volt azt mondani, hogy bocs kislányom, hiába mennél szívesen nyelviskolába, nem tudjuk kifizetni.
Beszélhetnél a részletekről is egyébként, mert tényleg nem mindegy hogy miből meg hogy.
Amúgy meglehet érteni a kérdezőt ez tipikus ösztön szintű viselkedés a nő részéről akinek elsődleges célja a saját gyermek jövőjének a biztosítása, a másé nem.
Beszéltem már én is olyannal aki elkezdte nekem ecsetelni hogy szerződést írat a pasijával, hogy a kapcsolatuk kezdte óta keletkezett "közös vagyont" majd csak a közös gyerekük fogja kapni, míg a pasi előzőjéből született gyerek majd csak azt a lakást amiben jelenleg él az anyjával. Tehát nem számít hogy az alatt a legalább 20,30 év alatt amennyi még van előtte mennyivel fog majd többet összeszedni a 2. gyereknek is, a nő elintézte hogy abból majd csak a saját ivadéka kapjon bármit is, azon a címen hogy az előző gyereknek már most van egy lakása, az legyen neki elég, ő is szeretne majd legalább egy lakást a jövőbeni gyereküknek ha nem többet.
Az érdekes az volt ebben hogy magától kezdte ezt el nekem mondani, és anélkül kezdte el magát megvédi mielőtt egy szót is szóltam volna.
Tehát ő is érezte hogy nem teljesen korrekt amit csinál, de az anya elsődleges programja hogy a saját gyerekének meglegyen a jövője, és ezért bármire hajlandó, még ilyenekre is.
De ott van a Szita Bence ügy, ott is a nőstény megölte a hím előző kölykeit hogy az majd vele pározzon és az ő kölykeit táplálja esete állhatott fent.
Tudod kérdező valahol érthető az önzésed, de addig amíg gyereket sincsen, addig azért már túlzás.
A nők, főleg az ilyenek mint te (már bocs) jönnek mennek, de a gyerek megmarad, és sok pasi elköveti azt a hibát hogy a gyerekét mindig az aktuális p!na mögé helyezi, és majd csodálkoznak ha a gyerek amikor felnő szintén egy alkoholista drogos nőfaló lesz, vagy valami egyéb beteg ember mondjuk nő utálattal.
Szerencsére a te pasid nem ilyen, legalább is ha a pénzen kívül is foglalkozik a gyerekkel.
Te egy ilyen embernél elásod magad ha ezt felhozod most, szóval valóban az lenne a legjobb ha keresnél magadnak egy hozzád valót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!