Hogyan beszeljek a parommal arrol, hogy tul sokat kolt a gyerekere?
Most fogunk osszekoltozni, eddig ennyire nem beszeltunk a penzugyekrol. Heti 2-3* o megy a gyerekert, fizet 40e gyerekttast es ezen felul is kolt ra minden honapban.
Hogyan hozzam fel a temat?
"40+40 (anyuka resze)+13 csp +10 adokedvezmeny. Ennyibe nem kerul egy gyerek."
A matek resze nagyon enm jo, ugyanis anyukanak -vagyis a gyereket gondozo szulonek- nem keszpenzben, hanem termeszetben ekll a gyerekrol gondoskodni. Tehat anyuka 40ezre siman megy a ruhazkodasra, futesre, egyeb rezsikoltsegekre, etelre, kozlekedesre, stb.
Amugy nyilvan azert ennyi a tartasdij, mert a jovedelmehez igazodik. Hogy emellett pluszban mennyit akar meg rakolteni, az az o dolga. ha nekem beszolna a partnerem, hogy mennyit koltok a gyerekemre, a kovetkezo pillanattol ex lenne, az biztos.
Első vagyok.
Benéztem, azt hittem, a gyerekek anyja vagy.
Természetesen ne szólj bele, mennyit költ a gyerekeire, neki mindig ők lesznek a legfontosabbak, ezt el kell fogadnod.
"A Gfk Hungária számításai szerint egyetlen gyermek felnevelése 30 millió, azaz évente 1 millió 260 ezer forintba kerül. A közvéleménykutató cég ebbe az összegbe beleszámította azt a munkát is bérként, amit a szülők a nevelés-gondozás során elvégeznek. Adataik szerint egy gyermek évente 288-417 ezer forintnyi élelmiszert fogyaszt és ruhát hord el. Sokan az anyagiak miatt nem vállalnak második, esetleg harmadik gyereket, pedig ezek a csemeték mindig kevesebbe kerülnek, mint az első. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!