Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Két fő havi kaja pénze kijön...

Két fő havi kaja pénze kijön 40ezer ft-ból?

Figyelt kérdés

Eddig szüleimnél laktunk(közösen vettük a dolgokat), és ráadásul külföldön. Most elköltöznénk, már itthon vagyunk, és biztos gyakran átjárunk majd, főleg hétvégenként.

Szóval kijön 40ből a kaja?Ja meg sampon, mosószer, ilyenek...?De mondjuk azt nem kell minden hónapban venni...

2009. nov. 30. 17:44
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

ma 18:32

Egyedül élek a családi házban amit apám rámhagyott..

Tisztálkodási szeren úgy spórolok, hogy nem veszek semmilyen tusfürdőt meg ilyesmit hanem a folyékony mosószert higítom fel vízzel és azzal tusolok vagy fürdök, uagynúgy lágyítja a vizet, illatos és tisztít.

De amíg a palmolivből 500 ft egy fél literes doboz addig ebből 600 ért kapsz 3-4 litert és még moshatsz is vele..

Fogmosásra viszont csak elmexet használok, azon nem spórolok, inkább a fogdokin ezáltal.

2009. nov. 30. 18:37
 22/33 anonim ***** válasza:

ma 18:34

Te még profibb vagy mint én :)

Ezt már csak az tudja überelni aki inygen szerzi a moslékot valahonnan és disznókat tart meg csirkét és fólia sátorban termesztia zöldséget, vagy lopja...

2009. nov. 30. 18:42
 23/33 anonim ***** válasza:
mosószerben fürdeni? ez nekem kicsit meredek. elhiszem, hogy neked ez megfelel, de sztem a tescoban már 200ft-ért van 1l-es tusfürdő, és még az illata is tűrhető... én mondjuk folyékonyszappanként alkalmazom :)
2009. nov. 30. 18:57
 24/33 anonim ***** válasza:

simán ki lehet belőle hozni.

mindenből a legolcsóbbat, tisztítószerekból is.

2009. nov. 30. 19:02
 25/33 anonim ***** válasza:

Kijön, de spórolni kell, és főzni minden nap.

Ha hétvégén meghívnak enni az sokat számít.

Kész kajával nem jön ki.

2009. nov. 30. 19:03
 26/33 anonim ***** válasza:
Szétosztjátok 5 hétre öt borítékba, s úgy vásároltok. Nem szabad túllépni.
2009. nov. 30. 19:09
 27/33 A kérdező kommentje:
köszi:)
2009. nov. 30. 19:22
 28/33 anonim ***** válasza:
18.42-nek! A saját pénzemért nem hazudok, hidd el. Nem is volna értelme. Igaz, hogy soha nem fogyasztunk semmiféle süteményt, üditőt, bolti felvágottat, kekszeket, chipseket, pizzát és hasonlókat.A kefirt is otthon készitem úgy, hogy egyszer megveszem és abból készitem a többit. Van itthon diónk, almánk, mogyorónk. Havonta egyszer belefér egy éttermi ebéd is, de csak egy olcsó étteremben.
2009. nov. 30. 19:50
 29/33 anonim ***** válasza:
Szerintem is ki lehet jönni ennyiből, pláne ha még hétvégente nem is saját költségre esztek. Mi olyanokon spórolunk, mint pl házi kolbászt csinálunk minden télen, ez következő télig kitart. Így nehezebb napokon is van hús... bele lehet főzni/sütni paprikás krumpliba, rakott krumpliba, de melegszendvicsnek is jó. Házi lekvárt is szoktunk csinálni, mindig kapunk innen onnan egy csomó szilvát, régebben eper lekvárt is csináltunk de azt már sajna nem, meggy vagy cseresznye is kiváló ennek. Őszibarack fánk pedig van az udvarban, és az évnyi lekvár mellett még bőven jut befőttbe is. Szoktunk csinálni egy 5 literes üveg savanyú káposztát vagy uborkát is. Főzünk paradicsomot. Néha házi meggyszörpöt avagy bodza szörpöt is csinálunk, így azt sem kell venni, és nagyon szeretjük. Ez mind mind olyan, amit nagyon könnyű megvenni a boltban, sőt sokkal könnyebb, mint pár napot ráfordítani, de ha belegondolsz hogy mennyibe kerül pl a paradicsomlé és mennyi kajába kell, vagy milyen finom a lekvár, és milyen jó csak lekapni a polcról és jóízűen megenni (úgy hogy jóval kevesebb pénzt fordítottál rá, és sokszor még szerintem finomabb is mint a bolti). Pl idén körtét is főztünk be. Mostanában ez az esti édesség nálunk! :) Most ősszel pl almát is kaptunk, így sokszor almakompót volt az ebéd mellé. Ezekből azért akkor sem halunk éhen, ha csak egy kiló kenyérre, vagy egy adag tésztára marad pénzünk hó végére. :)
2009. nov. 30. 19:52
 30/33 anonim ***** válasza:

uccsó: ez nagyon szép. jó is a vidéki élet. persze sokat kell melózni az ilyen lekvárokkal, meg befőttel, de semmi sem közelíti meg azt az élményt, h a te kezed munkája :)

gratu nektek! örül a szívem, ha ilyet olvasok :)

ezért néha én is laknék vidéken, de alapvetően városi habitusú ember vagyok, tehát nem tudnám megszokni. sajnos...

2009. nov. 30. 22:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!