Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyuék kértek 50ezret kölcsön,...

Anyuék kértek 50ezret kölcsön, de férjem nem akar adni! Nekünk is van kiadásunk! Megmondtam anyunak, mondta hogy azért kijön este és beszél vele! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
tudom hogy este is azt fogja mondani hogy nem és ez nagyon kellemetlen lesz mindenkinek!minden hónapban kérnek 5-10-15ezret!mindig vissza is adták!de ez nagyon sok!
2010. okt. 14. 09:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

adjatok nekik de csak 25 max 30 ezret.így nem mondhatják azt hogy nem adtatok.

azt kell nekik mondani hogy csak ennyit tudtok adni,mert....

kitaláltok valamit,vagy hogy nincs több.

ha eddig is visszaadták akkor most is vissza fogják.

24N

2010. okt. 14. 09:46
 2/15 anonim ***** válasza:
98%
Ha az én anyukám kérne tőlem kölcsön, biztos, hogy ha tehetném, mindig adnék. Életem végéig nem fogom tudni neki visszaadni azt, amit tőle kaptam. Ráadásul ha csak kölcsönről van szó és meg is adja, akkor nem is lenne kérdés, hogy adjak-e. Esetleg azt lehet mondani, hogy csak feleannyira futja nekünk is, de ami lenne, biztos odaadnám, minthogy otthon őrizgessem a szekrényben.
2010. okt. 14. 09:46
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
utolsó teljesen egyetértek. Az édesanyádról van szó, nem egy barátról vagy egy idegenről. A fele megoldás tényleg jó
2010. okt. 14. 09:48
 4/15 anonim ***** válasza:
97%

Én is adnék, amennyit tudnék.

Szerintem nagyon csúnya jellemre vall nem segíteni az anyukáitoknak (bárkiéről van szó) annyival, amennyivel megtehetitek. Ha nincs 50, adjatok 30-at, 15-öt... amennyi jut.

2010. okt. 14. 09:52
 5/15 anonim ***** válasza:
71%

vele és apukáddal laktál nem tudom hány évig , ők mindent megtettek, azért hogy neked és a testvéreidnek?! , meglegyen mindenetek. szerintem ez nem kérdés.

meg amúgy is visszaadták mindig a pénzt ,nem holmi ismeretlenről van szó tényleg , úgy is visszaadják .

2010. okt. 14. 09:53
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Persze, persze. Én is azt mondom, hogy úgy segítünk a szüleinken ahogy tudunk.

De csak addig a pontig, amíg nem a ti rovásotokra megy.

Számoljátok át a férjeddel, hogy van-e felesleges pár ezer forint. Ha nincs, akkor ennyi.

Nincsből nem lehet adni.

2010. okt. 14. 09:54
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Mivel eddig meg mindig vissza is fizettek, akkor miert ne lehetne most is kisegiteni Oket.

Gondolom, hogy az Anyukad is tudja azt, hogy most tobbet ker, igy azzal is tisztaban, hogy majd ezt is megkell adnia.

Te ismered a szuleidet, de nem kellene ezert a Ferjeddel vitazni, mivel a szuleid is megtanulhatnak azt, hogy bekell osztani a fizetest, es nem kellene minden honapban kolcson kerni.

Tehat ez most csak rajtatok mullik, de ne felejd el, hogy mar onallo eleted van, es a sajat kapcsolatodat nem szabad megmergezni, egy ilyen vita miatt.

Az Edesanyad is megerto lesz, s nem hinnem, hogy emiatt haragudna.

2010. okt. 14. 09:55
 8/15 anonim ***** válasza:
Igen segítünk a szülőknek,de én azt nem értem hogy miért kérnek minden hónapban kölcsön!? Mert szerintem nem mellékes,miért nem elég nekik hónapról-hónapra a pénz? Talán nincs az egyiküknek keresete,vagy van még kisebb testvéred akit el kell tartani? Nem tudni hogy élnek,de ha nem jut összébb kell húzni a nadrágszíjat. Ti már külön család vagytok,és a férjedet is megértem. Hogy kisegítitek őket mikor tényleg rászorulnak,az természetes dolog,de nem minden hónapban. Hiába adják vissza a pénzt akkor is az kiesés nektek,és lehet hogy annak a pénznek a hiányát ti sínylitek meg. Persze ha megtehetitek,és nem vág nagyon a földhöz a következő hónapig annak a pénznek a hiánya adjatok. De ha nincs azt meg kell hogy értsék!
2010. okt. 14. 10:13
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ilyen ez a világ. De kitől kérjenek a szerencsétlenek.Mi havonta 15 ezer forinttal, vagy egy nagy bevásárlással segítjük édesanyámat, mert édesapám elhunyt. Ennyit megtehetek anyáért.
2010. okt. 14. 10:16
 10/15 anonim ***** válasza:
Én adnék,annyit amennyit nélkülözni tudok még.Ha nincs 50ezretek,akkor nincs mit tenni. Ha van akkor mond meg a férjednek ,hogy ő szült meg és nevelt fel tisztességben,ehhez képest vicc az az 50ezer.Én nem itélem el,hogy minden hónapban kérnek,főleg ha már nyugdijasok..nagyon nehéz az idősek élete ebben az országban,ahelyett hogy pihenéssel ,tanulással,utazással tudnák tölteni a szabadidejüket, próbálnak életben maradni abból a pics.ányi pénzből amit kapnak.:(
2010. okt. 14. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!