Igaza van a páromnak, ha az ő házában lakom azt kell csinálnom amit ő mond?
Arról van szó, hogy a párom disznókat tart (tizenkettőt) és mondta, hogy ma délután etessem meg őket, mert neki dolga van.
Mondtam neki, hogy nehogy már én etessem őket, erre azt mondta, hogy amíg az ő házában lakom addig azt csinálom amit ő mond.
Hozzáteszem, én dolgozom, szóval nem ő tart el.
Hogy mondhat ilyet?
Azzal nekem nem lenne bajom hogy egyszer megkérne hogy etessem meg a malacokat, semmi probléma. Nem azzal van a baj, a háztartás közös, megoszlanak a feladatok, fontos a másik segítése.
Na de egy ilyen szöveget levágni hogy amíg az ő házában laksz addig azt csinálod amit ő mond? Na ne. Nem egy cselédet vett fel, akinek parancsolgathat. Az ilyen pasikból lesz tipikusan az az apa, aki azt mondja hogy amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod amit én mondok. Utálom az ilyet, nem is tudnám elviselni.
Az se mindegy,hogy mi a más dolga!?
Ha tènyleg fontos akkor nem kèrdès,segiteni kell.
Azèrt egy disznó etetès miatt nem tanácsolnám a vállást.
Így, hogy nem ismerünk minden körülményt (meg a másik fél véleményét)nehéz véleményt mondani.
Ha állandóan csicskáztat, és érezteti, hogy nem vagy egyenrangú fél, már rég elköltöztem volna.
Másrészt ha ott laksz, szerintem olykor-olykor illene besegíteni. Egyrészt, mert mint mások is írták, gondolom te is részesedsz valamilyen szinten (pl. nem kell húst venned) a disznókból. Harmadrészt, mint albérletben élő ember mondom, ha ott laksz nála, már jelentős költségektől mentesülsz (kivéve ha van saját lakásod, és azt hagytad ott a pasiért.
Én a köztetek levő feszültség oldására a BESZÉLGETÉST ajánlanám.
11, 13 Te nagyon hülye vagy.
Miért pontoztátok le 12-t? Tök igaza van.
Amúgy ha ilyen stílusban parancsolgatna nekem valaki, én se szívesen csinálnám azt, amit mond, már csak a saját önbecsülésem miatt sem. Amúgy sokszor mond ilyeneket? Mi az, hogy azt csinálod, amit ő mond? Egy ilyen beszólás után mit keresel még mellette? Biztos nem ez az első.
Én simán el tudom képzelni, hogy a pasi tök normálisan megkérte a csajt, hogy ma délután etesse meg a disznókat, mert ő nem ér rá. Ez még messze nem csicskáztatás.
De a csaj erre felcsattant, hogy mit képzel, na nehogy már neki ki kelljen menni a disznókhoz, letörik a műkörme, meg egyébként is, és erre szakadt el a srácnál a cérna.
Legalábbis a leírásból elég egyértelműen ez jön le.
Egyébként nem is értem, ha együtt vagyunk, akkor alap, hogy amiben csak tudunk, segítünk a másiknak. Mondom ezt úgy, hogy nekünk is voltak disznóink, és szívből gyűlöltem a velük való munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!