Jogom van "megtiltani" a páromnak, hogy tovább pénzelje az élősködő családját?
NEM, nincs jogod semmit sem MEGTILTANI, elvégre felnött ember.
Két lehetöséged van: miután elmondod, hogy ez neked nem tetszik, VAGY elfogadod, hogy ö mégis segíti a szüleit, VAGY elhagyod öt.
De emberileg elég szánalmas vagy, ha elvárod a párodtól, hogy cseren hagyja a családját.
Mellesleg miért ö "mehet, amerre lát"?
Ez elég soktényezős...
Ha valaki bajban van, és a gyermekére, testvérére nem számíthat, akkor kire?
Ha közös a kassza, és a ti megélhetéseteket veszélyezteti, akkor mondhatod, hogy állj!
Na meg nem mindegy, miért, milyen szintű a támogatás?
Ha eseti, és azért, hogy ne kerüljenek az utcára, legyen mit enniük, akkor ki más segíthetne?
Ha rendszeres, és azért, hogy mindenkinek legyen saját laptopja, mobilja... de ti meg a számlátokat nem tudjátok kifizetni, akkor az durva lehúzás....
Hány évesek, miért nem dolgoznak? Nem lehet nekik másképp segíteni esetleg? Úgy, hogy azután el tudják tartani magukat?
Ők azóta vannak bajban, mióta a szüleik meghaltak, ezért nem támogatják őket és az örökségüket is felélték, tehát kb. 3-4 éve romlik rohamosan a helyzetük.
Most telt be nálam a pohár, mert ebben a hónapban rájuk több pénz ment el, mint a közös életünkre és ezt már kétségbeejtőnek tartom. Nekem kell számolgatni a Forintokat, hogy még hónap végére is jusson, miközben ők vígan élnek a "kölcsönből".
Nem egyszerre kérik el a pénzt, hanem apróbb részletekben. Most albérletre kell, most rezsire, most kajára, hopp elfogyott a gyógyszerem, jegyet kell vennem, mert utazok...
Nem tudom, miért nem dolgoznak. Leginkább a lustaság és az életformájuk az oka. Az anyja és az apja is tanult emberek, mert a szüleik megkövetelték tőlük, de utána lecsúsztak. 12 éve már biztos nem dolgozik egyik sem, mert azóta ismerem őket. A párom testvérei félbehagyták az iskoláikat és élnek amiből tudnak, néha dolgoznak, néha nem. A párom is ilyen volt, de ő végül befejezte a tanulmányait és rendes munkát keresett.
Attól félek minket is magukkal fognak rántani, ha nem lépek idejében.
Jogod, ha a felesége vagy (a párom-ból nem derül ki).
Senki sem kötelezhető arra, hogy bárki élősködőt a nyakába vegyen.
Ha vele nem lehet beszélni, akkor tényleg azonnal add be a válópert! A családtagot is az utcára lehet lökni, amennyiben nem tesz önmagáért semmit, márpeidg aki csak elvár és semmit sem tesz magáért, az élőskodő.
Ti güriztek, mint a ló, önmagatokért, a saját gyerekeitekért, ők pedig ELVÁRJÁK, családi köztelék címén, hogy MUSZÁJ a nyakatokba venni őket. Eszedbe se jusson! Ilyen csomaggal az ember holtáig nyomog.
Ja, és ha a felesége vagy, teljesen mindegy, hogy ő mennyit keres és te mennyit keresel - mert a házasság alatt szerzett vagyon (pénz is) KÖZÖS! A házasság közös vagyonjogi intézmény. Tehát nagyon is jogod van ahhoz, hogy megmondd, a közös pénz mire költődik el.
Én a válást javaslom, de azonnal. Volt már részem abban, hogy milyen nehéz lepattintani élősködő testvéreket, és volt részem abban is (jelenleg is), hogy a férjem három testvérkéje milyen aljas módokon fenekedik a mi pénzünkre és az ezen játszmák elleni harc mennyi energiánkat öli el. Holott mellettem teljes mellszéllességgel ott áll a férjem, és engem támogat.
Elválni és vagyonmegosztás! Utána a maradék pénzéből őgy pénzeli őket, ahogyan akarja. DE utána semmi közöd ne legyen a volt férjedhez sem, mert ő téged akar majd anyagilag lehúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!