Mit tegyünk ebben a helyzetben? Élősködő anyós és após gondok.
Én mondjuk biztos megmondanám neki:
"Anyuka/apuka, be kell fizetnem 10.-éig a lakáshitel törlesztőjét, és most nincs rá keret. Azt ígértétek, bele fogtok fizetni, szóval kérlek járuljatok hozzá X ezer forinttal, különben hátralékba kerülünk, és az nagyon kellemetlen lenne, nem szeretnénk vállalni."
És akkor ilyenkor jönne, hogy nincs pénz, miből....
Én meg erre azt felelném, ugyan abból, amiből eddig ti fizettétek, MUNKABÉRBŐL! Ha jól értem, 4 felnőtt ember lakik a lakásban, ami 4 potenciális fizetést jelent, ennyiből azért bőven ki lehet hozni a lakás fenntartását. Apuka nem dolgozik? Uccu kell neki venni egy apróhirdetéses újságot, hogy keressen állást.
"mehetnek megfagyni meg éhenhalni" - zsarolás!!!!!! Azért mondják, mert tudják, hogy ez a párodnak fáj. És nem szabad nekik bedőlni!
Undorító az ilyen szülő! Magyarázzátok el nekik, hogy ha nem fizetik a hitelt, akkor is az utcára fognak kerülni ennyi.
Mert a bank nem hagyja a pénzét, és inkább elveszi a lakást. Úgyhogy apuka is emelje meg a hátsóját, és ne várja hogy a fia eltartsa!
Nem egy házban élünk, mi a szüleimnél lakunk.
Apósoméknak, pontosabban anyósomnak volt háza, de fokozatosan kisebbre és kisebbre cserélték, a maradék pénzt felélve, majd albérletről albérletre vándoroltak.
A dolgot már többször átbeszéltük velük, de sajnos eredménytelenül, mert akkor ugyan ígérgetnek fűt, fát, de abból semmi sem valósul meg.
A ház kiadása és jelenleg eladása is elég bajos, mert eléggé lelakták. Például a falak sárgák és ontják magukból a cigi szagot (napi 2-3 dobozzal szívnak). Fel kellene újítani, ki kellene csinosítani. Már azon is gondolkoztunk, hogy kiadjuk úgy, hogy a bérlőknek csak a rezsit kellene fizetni és kicsit csinosítgatniuk kellene a házat (meszelés, kerítés lefestése...), hogy legalább ne leépüljön, hanem úgy nézzen ki mint aminek van gazdája. Ebben az esetben viszont még mindig nem tudunk anyósomékkal mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!