Jogom van "megtiltani" a páromnak, hogy tovább pénzelje az élősködő családját?
"Attól félek minket is magukkal fognak rántani, ha nem lépek idejében."
Joggal félsz, mert így lesz, ha nem lépsz időben.
És tessék már ezeket a szentimentalista szövegeket elfelejetni többiek! Senkinek nem kötelessége a maga (pláne a gyererekei) megélhetése kárára felnőtt, dolgozni tudó, egésszéges embert a nyakába venni!
Akár milyen gazdag ember az egyik testvér, akérmilyen szegény a másik, mindig egyéni döntés kérdése, hogy ad, vagy sem, az, akinek van. De ahhoz KÉRNI kell, és nem pedig elvárni, manipulálni, rámászni a másikra, és "ha már nekem nincs, neked van, és a testvérem vagy, neked ez kötelességed" alapon magával rántani a mocsárba.
Kérdező: egyértelmű nem és ha nem lehet vele beszélni ésszel (a családi pókhálóból sejtem, hogy nem), akkor azonnal válás! Ilyen embertől szabadulj meg minél előbb, különben a földi pokol lesz az osztályrészed, az biztos.
Hasonló a történetem, van egy nagyon jó lelkű párom!
Szülei ezzel vissza éltek, állandóan ő pénzelte őket!
A testvére 18 évesen fel csinált egy lányt, oda költöztette, született még egy, na akkor mondtam hogy elég!
Ne mi tartsunk már el egy felelőtlen bandát akik nem ismerik a védekezést, sőt mi több építkezés közepette vagyunk. Mi is a szüleinknél lakunk, de sosem kértek pénzt az ott lakásért, akkor ne hogy már másnak adjunk, szerencsére a párom is így gondolta csak nem tudott nemet mondani, de végül meg tanult!
Már hála istennek nem is kérnek, voltak játszmáik, például az anyját beutalták a kórházba, kértük a papírt róla,de úgy feleltek hogy nem tudjuk elolvasni, na gondolhatjátok....!
Egy éve már nem adakozunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!