Mit csináljak? (lent)
anyu nem akar elengedni sehova...
tegnap is meg ma is fél órát könyörögtem neki hogy engedjen el a barátnőmhöz.de nem enged mert azt mondja h nem kell este menni sehova.de eddig kiengedett mindig.nem tudom hogy mi van!14/L
ti 14 évesen mehettek vagy mehettek a hétvégén mindig?vagy nem is kell/kellett engedélyt kérnetek??!SEGITSETEK!!
Engem nem engedett el 14 évesen anyum sehova,akkor ez miatt sokat veszekedtem vele.Nagyon rosszul esett,hogy a barátnőim szórakozni mennek,én pedig otthon csücsülhettem.
A lányom most töltötte be a 14-et,nem szívesen engedem el sehova,féltem nagyon.Ritkán a barátnőjéhez átmehet,ott is aludhat.De azt megbeszélem a szüleivel is.Már csak ilyen az anyai szív. :)
Mi számít estének és hova akarsz menni? És meddig?
Én 15 vagyok, úgy van, hogy szünetekben 10ig (vagy fél 10ig) mehetek el. Azon kívül Bulizni, házuibuliba discoba egyáltalán nem.
Aludni aludhatok barátnőnél, ha a szüleivel beszélt telefonon. Valamint bulizni is mehetek házibuliba, ha a szülőkkel beszélt. Tehát nem mehetek, ez egyenesen következik ebből.
Na de nem baj. Én annyira nem bánom.
Nálunk a következő volt 14 évesen: hetente 1-szer, maximum 2-szer elmehettem a barátnőimhez, fél- maximum 1 órára. De ha nem voltam otthon időben, akkor rögtön jött apu, hogy hol vagyok...
Emellett jöhettek a barátnőim hozzánk, szintén ilyen időkorlátokkal.
Szerintem ez nem volt rossz, jó, néha én is püffögtem, hogy miért nem maradhatok tovább, de szerintem érthető.
Egy 14 éves gyereknek azonban szüksége van korlátokra, és téged sem azért nem engednek, mert rosszat akarnak neked.
Fogadd el, majd ha nagyobb leszel, majd oda mész, ahová akarsz.
Ha eddig elengedett, és most hirtelen nem, és ennek semmi oka nem lenne, akkor valószínüleg anyud pánikba esett mert kezd rájönni, hogy a kislánya már nem is olyan kicsi, egyre nagyobb lesz, egyre több felé akar majd elmenni, barátja lesz, kifesti magát, furcsa ruhákat kezd majd magára aggatni és egyre nehezebb lesz vele... ezért pánikszerüen megpróbál bezárni.
A megoldás nem tudom mi, ha tényleg ez a helyzet, akkor ezt anyudnak magának kell elintézni magában!
hát szerintem rosszak lehetnek a jegyeid..vagy ronthattál azóta..engem általában elenged,ha kérem,de ha rossz jegyeim vannak,akkor nem is merem megkérdezni:úgyis !nem! a válasz:P Bulizni nem enged,de azt mondta,hogyha kijárom a nyolcadikat és középiskolás leszek,akkor majd mehetek bulizni:)nekem is szokta mondani anyám,hogy este nem kell menni sehova..végülis egyrészt igaza van,minek zavarnád a lány családját?másrészt meg tényleg..ha nem zavarod a lány családját,akkor miért nem enged el?hm.
Ha nekem lesz gyerekem,én már 6 éves korától elfogom engedni a barátaihoz legalább 2-3 órára.12 éves korában mehet iskolai bulikra(végéig ott lehet),13 éves korában meg elengedem 2 hetente bulizni,13 éves korban ott is aludhat a barátainál,barátnőinél,sőt azt már előbb is megcsinálhatja..nincs ezekben a dolgokban semmi bonyolult,csak a felnőttek bonyolítják túl a dolgokat.[erre a válaszomra mindig emlékezni fogok,és mindig befogom tartani.]KOMOLYAN!:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!