Mit csináljak? (lent)
anyu nem akar elengedni sehova...
tegnap is meg ma is fél órát könyörögtem neki hogy engedjen el a barátnőmhöz.de nem enged mert azt mondja h nem kell este menni sehova.de eddig kiengedett mindig.nem tudom hogy mi van!14/L
ti 14 évesen mehettek vagy mehettek a hétvégén mindig?vagy nem is kell/kellett engedélyt kérnetek??!SEGITSETEK!!

14 évesen este már nem nagyon mehettem sehová, napközben viszont amerre akartam (mármint így barátnőkhöz megy ilyenek). 15 évesen már mehettem este is, de azért nem nagyon későig, 8-9 körül otthon kellett lennem. De ennyi idősen nagy ritkán buliba is elmehettem (mármint 15 évesen) de csak úgy, hogy jöttek értem amikor vége volt.
Amúgy azért ez attól is függ, hogy milyen messzire akarsz menni. Mert ha csak a szomszédba, akkor szerintem elengednének, de ha messzebbre, akkor azért este már nem csodálom. Meg lehet, hogy anyukád úgy gondolja, hogy a szülők nem örülnének neki, ha te este ott lennél náluk.

14 évesen este nem enged el sehova? már ne haragudj de ennyi idősen discoba akarsz menni? meg barátnőkhöz nem csak este lehet átmenni! gondolom azt nem engednéd meg, hogy anyukád elkísérjen a barátnődhöz este 8kor, két órával meg később érted menjen. tudod te milyen veszélyes ilyen fiatalon, de egyáltalán nőként is sötétben egyedül, vagy esetleg barátnőkkel mászkálni az éjszakában? ennyi idősen meg pláne, mert attól érzik nagynak magukat a kislányok, hogy beszólogatnak egyeseknek, akik pedig nem fognak úgy tenni, mintha meghallották volna. akár egy részeg is rátoktámadhat, vagy akármi, és könnyű tervezni, hogy ellököd magadtól, vagy elfutsz, mert erre kicsi az esély, és baj lesz. ennyi idősen meg még fejlődő szervezet vagy, este tízkor illene lefeküdni. ha meg nem tudsz aludni, átolvashatod a kémiát, gyakorolhatod a matekot :) vagy te már középiskolás, vagy még csak általános iskolás? nem tudom, nálunk ez valahogyan nem divat, hogy ennyi idősen bulizni. pedig én is nagyjából korodbeli vagyok, csak 2 évvel idősebb. iskolánkba 12 évfolyam van, 5.től és 9.től van a gimnáziumi rész. utolsó évüket töltő általános részre járó kislányok és kisfiúk többsége csinálja ezt(nekik kemény 10%-a tud megmaradni a gimnáziumban), amit te szeretnél. este mászkálnak barátokhoz,barátnőkhöz, mert az hú de trendi, és bulikba járkálnak.
anyukád akkor ezekszerint 11 éves kislányként elengedett akár késő éjszakáig? na ne nevettes..
engem este 10ig engednek el, de akkor sem mindegy, hogy kivel és hova. barátnőimmel általában este 7ig vagyok max, barátommal szoktam 10ig nálunk,náluk vagy egy közösségi területen lenni. nem igénylem, hogy éjszakai életet éljek. az más világ. nyilván én is lázadoztam 3-4 éve, hát igen. :D emlékszem, de szerencsére a környezetem jobb belátásra bírt. :)
gondolom most egy valami stréber állatnak képzelsz. :D nem nem vagyok az, szeretek én is szórakozni, de mindennek meg van a maga ideje és módja. lehet valamit én is korán kezdek, pl. sminkelek, szeretem a csajos ruhákat, festetem a hajamat stb...
14 évesen nem jártam el esténként, délután szoktunk a barátnőimmel a városban lógni:) itt vagyok, élek, boldog vagyok és vannak céljaim
Egyébként is hidd el, nyáron vannak az igazán jó partyk, nem suli időben.. addig meg tanulj :-)
szerintem gondolkozz el ezen egy picikét (nekem 2 év kellett, amíg rájöttem hogy a szüleim tényleg csak jót akarnak-ez van, hülye voltam:( ráadásul egyik legjobb barátnőmet is elvesztettem, talán az is hozzájárult, hogy sokatgondolkoztam azon, hogy mi miért történik és van.. )
vedd kezedbe az irányítást, nehagydd magadat elzülleni! :)
elnézést, eléggé hosszú lett :)
jóéjt! :)

*mintha nem hallották volna meg
ezt valahol az elején elírtam, meg még egykét kifejezést :D késő van már :)

Na kérem, 14 éves leány vagyok Én is. Elárulom, hogy ez nálunk hogyan működik:
Mondom, hogy kimegyek XY-nal. Anya mondja erre, hogy jól van, de 6-7 óra körül már legyek itthon. Kimegyek, legkésőbb 7-re megérkezek, nincs semmi gond. Hál' Isten, Nekem rendesek a szüleim, nem csinálnak ebből problémát. Sőt, örülnek, ha kimozdulok itthonról.
A buli pedig engem még annyira nem érdekel, hogy azt ki sem tudom fejezni. Füstös, zajos termek. Attól kímélem magam. Mert nincs rá szükségem. Ahogy alkoholra és cigarettára sem, de ez egy más tészta.
Kérdésedre konkrétan válaszolva:
Este nem illik zavarni, ez tény. De akkor ütemezzetek a barátnőddel délutánra, lehetőleg hétvégén. Az biztos, hogy anyukádnak is jobban fog tetszeni, és elenged.

Én megszöktem, amikor a mamámnál nyaraltam és nem engedett el a barátaimmal. De az családi ház volt, ki tudtam mászni az ablakon. Ezt egy panelben nagyon trükkösen lehetne csak megoldani és nem az ablakon keresztül. A szüleim elengednek 6 éves korom óta mindenhová. Azért, mert az ő szüleik mindig tiltották őket sok mindentől, ezért megfogadták, hogy az ő gyereküket nem fogják. De bármilyen hihetetlen, talán pont ezért (és a nevelés többi módja miatt, hiszen nagyon okosan neveltek a szüleim) még életemben nem voltam berúgva, az összes alkohol, amit megittam idáig, az 2 liter volt. Pedig 20 éves vagyok. Sose drogoztam, nem is fogok, mert nem akarok emberi szörnnyé válni, aki lesüllyed az állat szintjére. 16 évesen adtam oda a szüzességemet egy olyan srácnak, akivel imádtuk egymást. És azóta is együtt vagyunk. Bulizni sajnos azért nem jártam, mert nem volt rá pénzünk, pedig mentem volna nagyon szívesen. De helyette házibulikat tartottunk, mert nem akartam kihagyni a jót. De ha néha eljutottam egy-két koncertre, akkor se piáltam, nem pogoztam (csak 1x), mert én józanul is tudok felszabadult lenni és tombolni, mint ahogy mások csak piával. :P
Szerintem az anyukádnak meg kelene értenie, hogy nem azzal véd meg, ha bezár. Attól még ugyanolyan "jó lány" maradsz, ha e4lenged a barátnőidhez. Persze megértem, hogy nem akarja, hogy rossz társaságba keveredj, de esetleg beszélhetnél a barátnőd anyukájával, hogy segítsen. Vagy ha tényleg nem mentek olyan helyekre, ahol nagyon veszélyes, mert megerőszakolhatnak vagy bedrogozhatnak titeket, akkor meg kéne engednie. De azt nem csodálom, hogy nem enged el olyan szórakozóhelyekre, amik azért veszélyesek is tudnak lenni.
Ha minden kötél szakad, kérd meg, hadd szervezz otthonra házibulit, ahol mondjuk láthatják is, hogy nincs alkohol, és cak a társaság és a zene miatt gyűltetek össze. Anya is ilyen bulit szervezett öcsémnek 18. szülinapjára (de már előtte is engedte haverjaihoz bulizni). Ő kidíszítette öcsémnek a terepet, fogadta az öcsém barátait, kínálta a tortát, aztán lelépett a szomszédba. Ott dumált a szomszédokkal órákig, időnként meg visszanézett a társaságra egy-egy percre, aztán megint átment a szomszédba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!