Nevelőapák milyen mértékben gondoskodnak a nejük "hozott" gyermekeivel?
Figyelt kérdés
Kicsit furcsán tettem fel a kérdést, de nem jutott jobb az eszembe. Arra lennék kíváncsi, hogy a második házasságba lépők hogyan kezelik ezt a kényes kérdést. Konkréten az én esetem: másodjára vagyok férjnél, az előző házasságomból hoztam 2 gyermeket. A gyerekeim édesapja minimális összeget fizet utánuk, össz. 30000 forintot. Az én keresetem kb. 60000 forint. Van plussz jövedelmem is, az megint csak 30000 ft. Így kb 120000 Ft az amiből mi hárman éldegéltünk eddig. Nemrégiben ujra férjhez mentem és az új férjem dolgozik ugyan, de nincs állandó kiszámítható jövedelme, viszont élelemmel és tűzrevalóval maximálissal ellátja a kis családunkat, tehát erre mostantól nekem szinte nem is kell költenem. (Megteheti, szülei egy gazdaságot irányítanak) Azonben hamarosan komolyabb kérdések előtt állunk, az egyik fiam középiskolába, a másik egyetemre készül. Én a saját jövedelmemből nehezen fogom tudni ezt finanszírozni. Úgy gondolom, ebben már nem számíthatok a párom segítségére. Szeretném tudni,másoknál hogy van ez. Van egy másik gondom is, mégpedig a párom vett egy házat amit a saját nevére íratott. Eddig rendben is, hisz én nem járultam hozzá. Viszont ez a ház a következő években csak nyelni fogja a pénzt a felujitásokra, ami viszont már a közös jövedelemből fog menni. Párom nem akar velem közös tulajdont, azt állítja, az én jövedelmemre nem számít a házfelujitással kapcsolatban. Én mégis aggódom. Jogosan? Vagy csak az egóm elégedetlenkedik és örüljek a meglévő helyzetnek? Hamarosan lesz egy közös gyermekünk, gondolom a párom miatta ilyen határozott, hogy csakis ő legyen majd az egyetlen örököse. Vajon mások hogy kezelik az efféle helyzeteket? örülnék ha megírnák sokan a véleményüket, tapasztalataikat.2009. nov. 28. 15:52
21/21 anonim válasza:
18:32 vagyok! Tudom,hogy igazatok van,tényleg totál hü... vagyok,és nem is haragszom,hogy ezt írtátok!Csak olyan nehezen akar a szemem felnyilni.Az elején nagyon szerettem ezt a férfit,de mostmár őszintén nem is tudom mit érzek iránta,talán keserűség van bennem!Nem tervezek vele már közös jövőt,nincs is mit!Tavaszra kimegyek külföldre,mert van rá lehetőségem, megteszem!Ami a legjobban elkeserít,hogy egyáltalán nem ragaszkodik hozzám,azt mondja azért akarok elmenni, mert ő már nem elég nekem,és elégedetlen vagyok, nem elég az amit kapok!De mi az amit kapok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!