Megosztjátok gyermekeitek játékait mások gyermekeivel?
Elvinni nem engedek soha semmit, és a kisfiamnak sem engedem, hogy akár engedéllyen máshonnan elhozzon bármit.
A játszótéren én bizonyos szinten a kisfiamra bízom a döntést. Ha egy másik kicsi szeretné az ő játékát, akkor mondom neki, hogy adja kölcsön, utána kérje vissza. Ha ő is úgy gondolja, akkor meg is teszi, de ha nem szeretné, akkor semmiképp nem erőltetem, hiszen az övé.
Ha neki tetszik meg más gyerek játéka, akkor szépen el kell kérnie a másiktól, ha nem kapja meg, akkor nem veheti el, illetve második körben cserét szoktunk ajánlani:) Ha az sem jön be, akkor bele kell törődnie a dologba.
Ha vendég gyerek jön, akkor sem kényszerítem, hogy ossza meg a játékát, de többször is megkérem, hogy adja kölcsön őket a vendégnek, úgyis vissza fogja kapni.
Sokat vagyunk gyerekek kozott.
2,5 eves a fiam, de az en keresem nelkul is siman odaadja a jatekait masik kisgyereknek a jatszoteren is es itthon is. Azt is, amelyikkel epp jatszik.
Nala elmaradt ez a "minden az enyem" korszak, mert nem volt ra lehetosege, van egy masfel eves testvere, szoval eleve azt tanulta meg, hogy ha a masik gyerek ker valamit, akkor jobb kolcson adni, csereben o is kolcsonveheti azt, amivel a masik gyerek addig jatszott.
Elvinni nem engedem.
Játszótéren és itthon is az a "szabály", hogy azé a játék, aki épp játszik vele. Hiába az én gyerekemé a zöld lapát, ha épp nem játszik vele, akkor elviheti más. De ha az ő kezében van, akkor tőle se vegye el senki, akárhogy ordít a másik.
ált kiviszem kiborítom és ha megyünk haza akkor összeszedem
nevük benne van
nálunk mindenki így csinálja ezért sincs veszekedés eddig nem tünt el semmi max a homokba ásták el :-)))
mivel mindenki játszhat mindennel eszükbe se jut h hazavigyék másét hiszen holnap ha akar megint játszhat vele
unokatesókkal szoktak cserélgetni barátokkal nem igazán de ha volt is rá példa akkor megbeszéltük mit hagy itt cserébe :-)))
szerintem ez jó arra h ne csak elvenni hanem adni is tanuljon a gyerek
Én sem értem a 2. lepontozását. Gondolom az erőszakot nem úgy értette, hogy kitépi a gyermeke kezéből azt, amivel éppen boldogan játszott.
Engem mindig arra tanítottak, hogy osszam meg azt, amim van, lehetett ez egy csoki vagy egy baba. Én is így fogom nevelni a babám, aki biztosan nem ilyen elvekkel született, de azért van a szülő, hogy a helyes utat megmutassa.
Nem tudom, hogyan másként lehetne azt értelmezni, hogy "ha kell,erőszakkal is elveszem tőle"
Ha épp az én gyerekem kezében van egy játék,és a kis barátja el akarja venni tőle/kéri, én nem adom oda, és nem kényszerítem a gyerekem, hogy adja oda. HA van 20 játék körülöttük, akkor ne azzal akarjon játszani, ami pont más kezében van, ez szerintem nem fair. Természetesen a saját gyerekemnek sem hagyom, hogy mástól elvegyen játékot. Persze, meg kell tanulniuk, hogy megosszák a játékot, de ez nem azt jelenti, hogy bármit, bármikor el kell hajítaniuk, mert egy másik gyereknek kedve szottyan rá. Ha kérik, és odaadja, oké, de ha nem, én nem kényszerítem rá.
Egyébként a sógornőim csinálják ezt, volt olyan, hogy saját lányának az 5 perccel azelőtt szülinapra adott babát vette ki a kezéből, mert az unokatestvére azzal akart játszani. A szivem majd megszakadt szegény kislányért, ők meg csak mondták, hogy "ne légy irigy, majd otthon játszol vele" Hát kösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!