Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nevelőapák milyen mértékben...

Nevelőapák milyen mértékben gondoskodnak a nejük "hozott" gyermekeivel?

Figyelt kérdés
Kicsit furcsán tettem fel a kérdést, de nem jutott jobb az eszembe. Arra lennék kíváncsi, hogy a második házasságba lépők hogyan kezelik ezt a kényes kérdést. Konkréten az én esetem: másodjára vagyok férjnél, az előző házasságomból hoztam 2 gyermeket. A gyerekeim édesapja minimális összeget fizet utánuk, össz. 30000 forintot. Az én keresetem kb. 60000 forint. Van plussz jövedelmem is, az megint csak 30000 ft. Így kb 120000 Ft az amiből mi hárman éldegéltünk eddig. Nemrégiben ujra férjhez mentem és az új férjem dolgozik ugyan, de nincs állandó kiszámítható jövedelme, viszont élelemmel és tűzrevalóval maximálissal ellátja a kis családunkat, tehát erre mostantól nekem szinte nem is kell költenem. (Megteheti, szülei egy gazdaságot irányítanak) Azonben hamarosan komolyabb kérdések előtt állunk, az egyik fiam középiskolába, a másik egyetemre készül. Én a saját jövedelmemből nehezen fogom tudni ezt finanszírozni. Úgy gondolom, ebben már nem számíthatok a párom segítségére. Szeretném tudni,másoknál hogy van ez. Van egy másik gondom is, mégpedig a párom vett egy házat amit a saját nevére íratott. Eddig rendben is, hisz én nem járultam hozzá. Viszont ez a ház a következő években csak nyelni fogja a pénzt a felujitásokra, ami viszont már a közös jövedelemből fog menni. Párom nem akar velem közös tulajdont, azt állítja, az én jövedelmemre nem számít a házfelujitással kapcsolatban. Én mégis aggódom. Jogosan? Vagy csak az egóm elégedetlenkedik és örüljek a meglévő helyzetnek? Hamarosan lesz egy közös gyermekünk, gondolom a párom miatta ilyen határozott, hogy csakis ő legyen majd az egyetlen örököse. Vajon mások hogy kezelik az efféle helyzeteket? örülnék ha megírnák sokan a véleményüket, tapasztalataikat.
2009. nov. 28. 15:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Bursa- egyetemista diákok kapják, akik rászorulnak. Havonta egy x összeg.
2009. nov. 28. 17:01
 12/21 A kérdező kommentje:
Nagyon nem lehet a férjemmel ebben a témában egyet érteni. Azt a jelzőt teszi rám, hogy anyagias vagyok meg, hogy a pénz milyen fontos nekem. Holott én pont fordítva érzem. Csak ő nem beszél róla, hanem kizárólag a saját javára cselekszik. Hogy értessem meg vele ezt a helyzetet?
2009. nov. 28. 17:06
 13/21 anonim ***** válasza:
86%

16,57 vagyok.

Hát tudod nem szeretnélek megbántani,de szerintem ezen a házasság kötés előtt kellett volna elgondolkozni,hogy nektek jó lesz-e így.Egyértelműen a férjed az anyagias,ezen kár is lenne vitatkozni.Azért téged állít be annak,hogy hagyd békén a témával.Ő saját magát,meg esetleg a közös babátokat bebiztosította,Te meg a gyerekeid meg csináljatok amit akartok egy esetleges válás esetén.Gondoltál arra,hogy ha szemét lenne váláskor,még a babátokat is elperelheti?Nem tudom most már mit tehetnél,hiszem terhes vagy,a felesége vagy...próbál vele értelmesen beszélni talán.

De mond meg,2 gyerekkel hogyan lehet,hogy nem gondolkoztál előre???Miért csak most aggódsz???Nehogy azt mond,hogy ez nem volt előre látható,és nem csitri vagy gondolom.Tudod aki őszintén önzetlenül szeret,az nem is tenne ki egy ilyen helyzetnek az eshetőségeknek.Ez a pasi önző,ez egyértelmű.Most mjd menni fog a pénzetek,vagy bocs a férjed pénze a házra,amihez neked és a fiaidnak semmi köze nem lesz.de gondolom a házi asszony te leszel,már ameddig...Én ebből semmi jót nem nézek ki.

2009. nov. 28. 17:30
 14/21 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem eltúlzod ezt a dolgot. Attól, hogy ő vett egy házat még a házasságkötésetek előtt, és azt akarja újítgatni, nem jelenti azt, hogy ha a srácoknak nagyon kell valami, nem segítene anyagilag. Ezt szerintem ő nem mondta. Egyébként most hol laktok? közös lakásban?

Szerintem az a legegyszerűbb, ha megbeszélitek, hogy havonta mennyit tesztek közös kasszába, monjuk te 70-et, ő is 70-et, és abból mennek a közös számlák, ha kell bevásárlás, meg szerintem a ha tart, akkor a fiúknak is mehet ez-az. Elkülönítesz 20-20 ezret mondjuk a két fiúnak, amit az ő külön dolgaikra költesz. Ha felmerül valami, a férjed biztos be fog szállni, csak meg kell kérni. Az ő saját pénzéből, ha kifizette a közös költségeket, és még esetleg ad is a te fiaidnak is valamit, miért ne újíthatná fel a házat amit vett? Már ne haragudj, de az az ő pénze.

Én csak azt látom, hogy ha eleve azzal a feltételezéssel állsz a dolgokhoz, hogy mivel engem elvettél, a két gyerekemet is kell, kötelező támogatnod, akkor annak rossz vége lesz. Ez nem kötelező, de örülni kell, ha támogat.

Nem tudom egyébként mi lenne a célod. Hogy a ház felének tulajdonjogát engedje át neked, vagy mi? Ha fizeti a közös dolgok rá eső részét, meg még plusszt is ad, ráadásul általában az élelemről és fűtésről is kizárólag ő gondoskodik mindenkinek, akkor nem értem miért baj, ha külön házat csinál.

Egyébként ha elválnátok, a felújítás értéknövelő részének felére tarthatnál igényt és nem a befektetett összeg felére (pénzben), és nem is a tulajdonjog felére.

31/N

2009. nov. 28. 18:20
 15/21 anonim ***** válasza:
47%
Szia!Én is hasonló helyzetben vagyok mint te,csak mi nem házasodtunk össze!2 gyerekkel élek vele, már 7 éve,és közös munkát végzünk,vagyis a cégénél besegítek,fele pénz az enyém,de nem vagyok bejelentve,mint munkás!A páromnak egy fia van,és 4 lakása,amiből egyet már az unokájának adott,3 éves(szülinapi ajándék)!A fiának már adott egy felvirágoztatott céget, autót, besegített a lakásvásárláshoz!A párom kijelentette,hogy nem fog feleségül venni,és hogy az összes vagyon a fiáé lessz,én meg ha vele maradok,akkor esetleg egyik lakás élvezeti jogát rámíratja(ha öregségére majd mosom a fenekét)!19 év van köztünk!Na már most,a közös pénzböl fizessük a rezsit,és a konyhát!A gyerekeknek a családibol,és amit az apjuk küld, abbol vásárolok,kb havi 60.000ft.Persze én még otthon plussz az otthoni munkát is ellátom,és kényeztetem a páromat!És mit kapok cserébe?Egy nagy nullát!Így is néha azt vágja a fejemhez,hogy az egyik gyereket ő tartsa el!Ha felhozom neki,hogy én ezért nem fogok mellette maradni,akkor nekem is azt vágja a fejemhez,hogy anyagias vagyok,és ő nem bír nekem többet adni!Ha felhozom neki a jövőmet,hogy mi lessz velem, akkor ő azt mondja ,hogy a jövömröl magamnak kell gondoskodni!Ez engem nagyon elkeserít,mert vele együtt nem lessz jövöm!Én azt vettem észre,hogy mindazt amit a fejemhez vág,hogy anyagias vagyok,valójában ő az anyagias,mert a 10 körmével ragaszkodik mindenéhez,de persze jó lenne egy asszony is aki megfőz, beviszi neki a kávét,kimossa a sz.. gatyáját,és esténkét szétrakja a lábát,és mindezért nem kell adni semmit!Na én ilyennek látom!!!!De már nagyon megelégeltem, és cselekednem kell!
2009. nov. 28. 18:32
 16/21 anonim ***** válasza:
57%

18,32 hogy lehet egy ilyen emberrel együtt élni?Hogy lehet vele egy asztalnál enni,egy ágyban aludni???Mondjátok már meg nekem!!!Én ezt nem értem.Számunkra a férjemmel a házasság azt jelenti,hogy minden amink csak van KÖZÖS!!!mindegy kinek a pénzéből van volt,akkor is közös.De oké,ilyen nagy vagyonnál ne legyen minden az,de ha egyértelműen totál hülyének néznek,nincstelen vagyok a házasságomban én és valamelyik gyerekem,akkor a franc aki ilyen alakkal élne.

És megmondom őszintén,hogy akiből ekkora h..yét lehet csinálni az meg is érdemli.

2009. nov. 28. 18:56
 17/21 A kérdező kommentje:
Huhh. Köszönöm a válaszokat.
2009. nov. 28. 20:59
 18/21 anonim ***** válasza:
78%

én olyan "gyerek" vagyok,akinek kb 10 éves korátol mostohaapja van

házunk csak az ö nevén van,még házasság előtt vettük,de már együtt laktunk (albérletként volt adig)

anya nevére nem ment a vállalkozás miatt

DE le van papairozva,hogy ha bármi van,akkor csa én és az öcsém örököljük (öcsém már közös gyerek),mostohaapámnak van 2 fia,nekik váláskor otthagyott mindent (nagy ház,kocsi,minden ami lézetett a ruháin kivül)

én egyetemre járok,amig nem dolgoztam,havfi elég sokba kerültem,gimiben szintén a különórák miatt,öcsém akkoriban született,anyának nemsok jövedelem,de még mostohaapám volt aki eröltette,hogy de ő visz kocsival is magánórára,ha épp nem jön ugy vonat...

(kétlem,hogy együtt lennének,ha anyám picit is azt érzi,hogy én kevésbé vagyok szeretve,mint öcsém,bármilyen szempontbol...)

22/L

2009. nov. 29. 07:37
 19/21 anonim ***** válasza:
51%
18:32 Tipikusan "zsák a foltját". Szerintem tökéletesen összeilletek, megérdemlitek egymást!
2009. nov. 29. 08:36
 20/21 anonim ***** válasza:
Szerintem korrekt a párod hozzáállása abban, hogy a felújításkor nem számít a jövedelmedre. Meg egyébként is, ha neked taníttatni sincs pénzed a gyerekedet, akkor nyilván egy építkezéshez se fogsz tudni anyagilag hozzátenni. Akkor meg mit is akarsz? Az igaz, hogy a házasság fennálta alatt minden kereset közös, és ha abból építkezik, akkor téged is megillet valamennyi. Jogilag. Kérdés, hogy erkölcsileg azt tényleg helyesnek gondolod, hogy írasson egy részt a nevedre, csak mert a felesége vagy? Gondolj bele abba a jogi helyzetbe, hogy ti már egy speciális család vagytok, neked van két "mellékágad"( a gyerekeid, ha te halsz meg hamarabb, mint az új férjed, a gyereid örökölnek mindent utánad, beleértve az esetleges tulajdonrészt, a férjed a rád eső részen csak özvegyi haszonélvezeti jogot kap. Na, már most szerinted ez fair (akármilyen jó is a kapcsolata a gyerekeiddel), hogy ne tudjon kedve szerit rendelkeznie saját tulajdonával, amiért ő dolgozik, amibe tőled nem kér semmi pénzt, de gondolom, te is ugyanúgy használhatod. Ilyen esetekben (főleg, ha már nagy gyerekekről van szó) szoktak az újraházasodók előre rendelkezni vagyoni viszonyaikról. Azt is jól érzed, hogy az új férjed nem köteles támogatni a gyereked továbbtanulását, az az apja, és a te dolgod.
2009. nov. 29. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!