Nevelőapák milyen mértékben gondoskodnak a nejük "hozott" gyermekeivel?
16,57 vagyok.
Hát tudod nem szeretnélek megbántani,de szerintem ezen a házasság kötés előtt kellett volna elgondolkozni,hogy nektek jó lesz-e így.Egyértelműen a férjed az anyagias,ezen kár is lenne vitatkozni.Azért téged állít be annak,hogy hagyd békén a témával.Ő saját magát,meg esetleg a közös babátokat bebiztosította,Te meg a gyerekeid meg csináljatok amit akartok egy esetleges válás esetén.Gondoltál arra,hogy ha szemét lenne váláskor,még a babátokat is elperelheti?Nem tudom most már mit tehetnél,hiszem terhes vagy,a felesége vagy...próbál vele értelmesen beszélni talán.
De mond meg,2 gyerekkel hogyan lehet,hogy nem gondolkoztál előre???Miért csak most aggódsz???Nehogy azt mond,hogy ez nem volt előre látható,és nem csitri vagy gondolom.Tudod aki őszintén önzetlenül szeret,az nem is tenne ki egy ilyen helyzetnek az eshetőségeknek.Ez a pasi önző,ez egyértelmű.Most mjd menni fog a pénzetek,vagy bocs a férjed pénze a házra,amihez neked és a fiaidnak semmi köze nem lesz.de gondolom a házi asszony te leszel,már ameddig...Én ebből semmi jót nem nézek ki.
Szerintem eltúlzod ezt a dolgot. Attól, hogy ő vett egy házat még a házasságkötésetek előtt, és azt akarja újítgatni, nem jelenti azt, hogy ha a srácoknak nagyon kell valami, nem segítene anyagilag. Ezt szerintem ő nem mondta. Egyébként most hol laktok? közös lakásban?
Szerintem az a legegyszerűbb, ha megbeszélitek, hogy havonta mennyit tesztek közös kasszába, monjuk te 70-et, ő is 70-et, és abból mennek a közös számlák, ha kell bevásárlás, meg szerintem a ha tart, akkor a fiúknak is mehet ez-az. Elkülönítesz 20-20 ezret mondjuk a két fiúnak, amit az ő külön dolgaikra költesz. Ha felmerül valami, a férjed biztos be fog szállni, csak meg kell kérni. Az ő saját pénzéből, ha kifizette a közös költségeket, és még esetleg ad is a te fiaidnak is valamit, miért ne újíthatná fel a házat amit vett? Már ne haragudj, de az az ő pénze.
Én csak azt látom, hogy ha eleve azzal a feltételezéssel állsz a dolgokhoz, hogy mivel engem elvettél, a két gyerekemet is kell, kötelező támogatnod, akkor annak rossz vége lesz. Ez nem kötelező, de örülni kell, ha támogat.
Nem tudom egyébként mi lenne a célod. Hogy a ház felének tulajdonjogát engedje át neked, vagy mi? Ha fizeti a közös dolgok rá eső részét, meg még plusszt is ad, ráadásul általában az élelemről és fűtésről is kizárólag ő gondoskodik mindenkinek, akkor nem értem miért baj, ha külön házat csinál.
Egyébként ha elválnátok, a felújítás értéknövelő részének felére tarthatnál igényt és nem a befektetett összeg felére (pénzben), és nem is a tulajdonjog felére.
31/N
18,32 hogy lehet egy ilyen emberrel együtt élni?Hogy lehet vele egy asztalnál enni,egy ágyban aludni???Mondjátok már meg nekem!!!Én ezt nem értem.Számunkra a férjemmel a házasság azt jelenti,hogy minden amink csak van KÖZÖS!!!mindegy kinek a pénzéből van volt,akkor is közös.De oké,ilyen nagy vagyonnál ne legyen minden az,de ha egyértelműen totál hülyének néznek,nincstelen vagyok a házasságomban én és valamelyik gyerekem,akkor a franc aki ilyen alakkal élne.
És megmondom őszintén,hogy akiből ekkora h..yét lehet csinálni az meg is érdemli.
én olyan "gyerek" vagyok,akinek kb 10 éves korátol mostohaapja van
házunk csak az ö nevén van,még házasság előtt vettük,de már együtt laktunk (albérletként volt adig)
anya nevére nem ment a vállalkozás miatt
DE le van papairozva,hogy ha bármi van,akkor csa én és az öcsém örököljük (öcsém már közös gyerek),mostohaapámnak van 2 fia,nekik váláskor otthagyott mindent (nagy ház,kocsi,minden ami lézetett a ruháin kivül)
én egyetemre járok,amig nem dolgoztam,havfi elég sokba kerültem,gimiben szintén a különórák miatt,öcsém akkoriban született,anyának nemsok jövedelem,de még mostohaapám volt aki eröltette,hogy de ő visz kocsival is magánórára,ha épp nem jön ugy vonat...
(kétlem,hogy együtt lennének,ha anyám picit is azt érzi,hogy én kevésbé vagyok szeretve,mint öcsém,bármilyen szempontbol...)
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!