Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan elvált apuka, aki nem tartja a kapcsolatot a régi házasságából származó gyermekeivel?
Esetleg úgy, hogy időközben született új kapcsolatból új gyermeke, akivel tényleg apaként viselkedik?
Nem vitát akarok szítani, csak elgondolkodtat, hogy mit érez ilyenkor egy férfi, miért hallani annyi ilyen esetet...
Mindig a volt feleséget hibáztatjátok, ha megromlik a gyereketekkel a kapcsolat? Vagy egyszerűen csak eltávolodtok? Vagy ez bosszú, aminek sajnos szegény gyerekek isszák meg a levét?
Nem szeretnék elítélni senkit, pusztán érdekel a véleményetek, mert én azt gondolom, hogy minden körülmények között a gyerek érdeke kellene, hogy az első helyen álljon.
Szia!
Nem vagyok ilyen szituba, de talán kétféle oka lehet ha egy apa nem tartja az előző kapcsolatából származó gyerekével a kapcsolatot:
1. Túl fiatal volt még, majdnem hogy eltitkolták a terhességet, közben a kapcsolat megromlott, és hát igen angolosan lelépett...
2. Anyuka bosszút áll úgy, hogy az apa ellen neveli a gyereket.
Illetve az is lehet egyszerűen, hogy az "apát" 1xűen nem érdekli a gyereke, a volt családja ; új életet kezd valakivel és az anya jobbnak látja ha nem okoz fájdalmat a gyereknek.
Utolsó,gondolom te már vagy olyan nagy,h rákérdezz az apukádnál!Hát tegyél így!Ha meg anuyd tilt tőle,akkor állj elé és kérdezd meg!A kérdező gondolom nem nagy gyerek miatt kérdezi,mert tőlük akár személyesen is meg lehet kérdezni,ha nem kicsikről van még szó!
ha tévedtem bocsika....
engem is érdekelne.
nem keresett soha, 14 évesen én kerestem meg. Új család, gyerekek,az új felesége tök rendes, rendesebb, mint anyám.
De utána sem tartotta a kapcsolatot.
18 évesen újra felkerestem. Nem ismert meg.
no komment.
Köszönöm az eddigi válaszokat, az utolsónak üzenem, hogy példaértékű, ahogyan ti éltek!
Én nem vagyok közvetlenül érintett, a párom van ilyen helyzetben. 21 éves, 12 éves korában váltak el a szülei. Nem igazán érdeklődik már az apukája iránta, nagy ritkán beszélnek telefonon. Elmondása szerint nagyon jó apukája volt, az édesanyjával voltak gondok, nagyon csúnyán váltak, teljesen kisemmizte az apukáját, és ellene is hangolta. Mostanában már a párom felfogja így felnőtt fejjel, hogy az anyukája nagyon nagyban hibás volt abban, hogy az apjával így alakult a kapcsolat. Én próbálom vigasztalni, és - bár nem éltem sosem meg ilyen helyzetet - azt is mondom neki, hogy éveket szerintem úgysem lehet visszahozni...
Csak egyszerűen érdekelt, hogy ki hogy vélekedik erről a kérdésről.
Persze nem állítom, hogy mindig az anya a hibás, szó sincs erről! De a barátom esetében inkább ez volt a döntő. És nem bánom, hogy azok is írnak, akik mint gyerek élik meg ezt a szituációt, hátha könnyebben segíthetek a páromnak, ha tudom, mit érez.
09:54-es vagyok. Azért írtam le a mi helyzetünket, hogy lássák mások is, hogy lehet ezt így is. Nálam nem elfogadott semmilyen indok arra, hogy egy apa nem tartja a kapcsolatot a gyerekével. Próbálna meg engem vki elmarni, vagy eltiltani a gyerekemtől. Bulldózerrel mennék be a házába (nem szószerint). A legtöbb esetben az a baj, hogy az apa várja el a gyerektől, hogy keresse meg.
Ez valami hülye felnőtt büszkeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!