Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van itt olyan elvált apuka,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan elvált apuka, aki nem tartja a kapcsolatot a régi házasságából származó gyermekeivel?

Figyelt kérdés

Esetleg úgy, hogy időközben született új kapcsolatból új gyermeke, akivel tényleg apaként viselkedik?

Nem vitát akarok szítani, csak elgondolkodtat, hogy mit érez ilyenkor egy férfi, miért hallani annyi ilyen esetet...

Mindig a volt feleséget hibáztatjátok, ha megromlik a gyereketekkel a kapcsolat? Vagy egyszerűen csak eltávolodtok? Vagy ez bosszú, aminek sajnos szegény gyerekek isszák meg a levét?

Nem szeretnék elítélni senkit, pusztán érdekel a véleményetek, mert én azt gondolom, hogy minden körülmények között a gyerek érdeke kellene, hogy az első helyen álljon.

2010. ápr. 12. 08:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Apukák hol vagytok? Miért nem nyilatkoztok?
2010. ápr. 12. 13:14
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ex bepasizott. Beadta a válópert, fél évig, míg tartott ott élt a lakásba, fiam szobájában. Aznap mikor kimondták a válást, megjelent a költöztető, lakás kipakolva, elvitt szinte mindent,fiammal elköltözött. Maradt az üres lakás, rajta majdnem 4millió hitel. Folyamatos műszakban dolgozom, nem tudtam megoldani,hogy betartsam a 2 heti péntektől-vasárnapig láthatást, másnak nem adta gyereket. Mentem,ahogy tudtam. Minden héten. Megismerkedtem mostani feleségemmel, amikor megtudta a volt feleség, kitalálta,hogy csak úgy találkozhatok a fiammal, ha nincs ott a barátnőm,mert fura tőle a gyerek.(????) Ok, betartottuk. Aztán már nálam sem akart aludni. Más rokonnál sem, aki pl. az anyám, nagybátyám stb.

Jött a baba is. Kijelentette a fiam, hogy az anyukája azt mondta, hogy nem a testvére. Páromat ledagadtozta,mikor terhes volt. Amikor jött a fiam, páromnak és a kicsinek mennie kellett, mert hisztizett a nagyobbik gyerekem, hogy akkor nem jön fel. Ha fel is jött itt volt pár órát és vihettem haza( Ők közben vidékre költöztek, oda kellett bumlizni). Amit vettünk neki ki lett cikizve, az anyja közös ismerősöknek mindenfélét mondott rólam, illetve a közösségi portál üzenőfalán, ill. adatlapján írogatott hülyeséget, pl. hogy fiam legjobb barátja X mennyire jó "testvér". Így teltek az évek, megkaptam azt is, hogy a fiam,nem köszönt az utcán(kikerült), de másnap elfogadta az ajándékot, amit az első biziosztására vittem.

5 hete nem kerestem, igaz megműtöttek, nem is tudnék érte menni. De kicsit belefáradtam.

Biztos vagyok benne, hogy bennem is van hiba, nem tagadom. Ezeket most nem azért írtam le,hogy támadjon akárki.

2010. ápr. 12. 13:45
 13/21 anonim ***** válasza:

Borzasztó, hogy ilyen nők is vannak.

Remélem, a fiad észhez tér, ha felnő.

Add meg neki a lehetőséget.

2010. ápr. 12. 13:56
 14/21 anonim ***** válasza:

A párom felesége bepasizott, kiderült. A párom mondta az asszonynak, hogy legalább a gyerek 4éves koráig ott lakhasson (elég nagy a ház). Így történt. Miután elköltözött a párom, és ment volna a gyerekért, hogy viszi el, beleütközött az "új apukába", aki rögtön beköltözött és közölte, hogy a gyereket el nem viszi, és majdnem megruházta.

Az ajándékot persze ők is elfogadták, majd kicikizték, hogy "csak ennyit" vitt.

Összejöttünk, együtt élünk, a gyereket mégis mai napig nem láthatja a párom (már 8éves), mert anyukának mindig van kifogása. Volt, hogy hétfőn küldött smst, hogy szombaton nem lehet elvinni a gyereket, mert beteg. Oké...de szombatig akár még jobban is lehet.

Telefonon hívja, az anya vagy letagadja, vagy kinyomja, vagy szimplán nem veszi fel.

Ha elmegy érte, előtte kitalál valamit, hogy miért is nem lehet elvinni. Az "új apuka" közösségi oldalakon villog a kisfiával.

A gyerek szó szerint nem ismerte meg az apját nyáron, mikor végre hosszas nyüstölés és fenyegetőzés után sikerült kicsikarni belőlük 3 napot.

Furcsa...

nem mondom, hogy minden esetben az anya a hibás, nagyon sok apa van, aki eleinte jár a gyerekekhez, aztán sz@rik rájuk. De azt is el kell ismerni, hogy vannak gonosz nők is, akik így állnak bosszút az exükön, és ami a legszomorúbb a saját gyereküket használják fel.

Én nagyon sajnálom a páromat, próbálok mellé állni és vígasztalni, de fáj beismerni, hogy a kedves anyuka miatt soha nem lesz normális apa-fia kapcsolat közöttük. És ezért vélhetően a gyerek az apját fogja hibáztatni.

2010. ápr. 12. 14:21
 15/21 anonim ***** válasza:

9:25-nek: nekem írtad, hogy kérdezzem meg tőle. Hát megtettem volna. Az a baj, hogy anyám kérésére sem jött el, 18 évesen nagy nehezen anyuval kinyomoztuk a telefonszámát, azt mondta, van egy 3 hetes munkája, ezért nem tudunk találkozni, de utána hív. Nos, idén leszek 31, 3 hónapja szültem, de apám azóta sem jelentkezett. Persze a telefonszáma megváltozott.

Ebben az esetben nem értem, hiszen anyu nem tiltotta tőlem, sőt, több alkalommal meghívta hozzánk, de nem jött el. Másfél éves korom óta nem láttam, és én is örülnék, ha apukák válaszát olvashatnám.

2010. ápr. 12. 14:25
 16/21 anonim ***** válasza:
81%
Én egy éppen váló anyuka vagyok, és valaki, aki egyszer - 14 évesen - megélte, hogy az "apuka pici lánya" szerepkörből az idegen szerepébe csúszott vissza. Aki nem tartja apaként a kapcsolatot az előző házasságából született gyermekeivel, az számomra nem apa,mint ahogy az apámra sem tudok akként tekinteni. Attól lesz valaki apa, hogy akként gondolkodik, érez és cselekszik. Az apaságot ki kell érdemelni! nekem nincs apám, csak biológiai értelemben. Gyereket csinálni a hü..e is tud, de apa lenni... A mai férfiak többsége még ebben a szerepkörben is megbukok, és ha az első házasságában lévő gyerekével nem bánik igaz apaként, akkor az akkor is egy szar ember marad a szememben, ha a második kapcsolatából születettel úgy bánik, hisz a gyereke nem tehet arról, hogy az apja már nem szereti az anyját.A gyerek szeretetre vágyik, és amelyik apa ezt megtagadja a gyermekétől, az szégyenletesen megbukott.
2010. ápr. 14. 13:03
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz felfogni ugye, hogy nem minden az apa számlájára írható. Nem kell általánosítani, mert neked rosszak a tapasztalataid. Inkább vesd be a beleérző képességedet, és képzelj el olyan szituációkat, amiben igenis bármilyen próbálkozás semmi,mert a gyermek anyja 2 héten keresztül tömi a gyereke fejét, és 2 hetenkénti láthatás kevés,hogy bizonyítson az apa.

El kell fogadni, vannak olyan apák, akik apák akarnak lenni, de tehetetlenek,mert nincsenek ott,akkor amikor meg kell védeniük önmagukat, és vannak olyan emberek, akik bármikor apák lehetnének, de tojnak bele, na azokat kell megvetni, nem az összeset.

2010. ápr. 14. 19:56
 18/21 anonim ***** válasza:
53%
Az én fiam 2 éves, az apja 1 éve nem látta, azelőtt is kb két kezemen meg tudom számolni hányszor. Azok az alkalmak is azért voltak, mert én felhívtam, noszogattam, hogy találkozzon vele, mégiscsak ismerje a gyerek az apját. 1 éves korában beleuntam, és úgy voltam vele, hogy egy ilyennel jobb ha nem is tartja a kapcsolatot, akinek magának nem jut eszébe, csak ha kérik. Nme hívtam többet, nem is volt rá kíváncsi azóta sem. Ő önző, és igen elvárja, hogy neki könyörögjek, hogy találkozzon a gyerekkel. Meg is mondta, hogy nem szereti, mert nincs mit szeretnie ratja. Majd a gyerek megkeresi, ha nagy lesz, és kiváncsi rá. 38 éves "apuka", és tervezett volt a gyerek 6 éves kapcsolat után. Szerintem többségében nem gonosz anyukák miatt nem érdeklődik az "apa", csak ide most nyilván nem fog olyan írni, akinem van egy gyereke, és sz@rik rá.
2012. febr. 21. 21:34
 19/21 anonim ***** válasza:
56%
Na nálunk és ez volt...Én a "gyerek" vagyok már 30 éves.2 éves voltam amikor elváltak az őseim.2 x hallottam a fateromról eddig.Egyszer kb 10 éves lehettem,azért ment bíróságra,hogy csökkentsék a gyerektartást,mert neki már van másik 2 gyereke(bíróság elküldte a fenébe :-D).Utánna 18 évesen(akkor eszébe jutott a születésnapom),hogy szüntessék meg(idok:méltatlan vagyok a tartásra mert nem láogattam...Én őt,vicces...Tudtommal gyerek és nem szülőlátogatás van,arról nem is beszélve,hogy 200km-re lakik tőlünk).De ezt is megszívta mert egyetemre mentem szóval fizethetett még 5 évig.Kapják be az ilyen "apukák".Ráadásul sokkal jobb anyagi helyzetben vannak(voltak is mindig) mit mi.És Anyám sose tiltott,nem nevelt ellene,de nem is könyörgött,hogy jöjjön...Nem jött...Akkor le van sz@rva...Szerintem is :-)
2012. júl. 4. 14:46
 20/21 anonim ***** válasza:
58%
Apa vagyok, ùgy elidegenìtettèk a gyerekeimet hogy nèha megfordul a fejemben. Legalàbbis megèrtem azokat akik vègül erre a mèlypontra jutnak. Biztosan van olyan megalàzottsàgi szint amikor nem keresi többè őket a szülő. Szerencsère azèrt mèg nem tartok itt mert tudom hogy nem a gyerekek hibàja. Nekem mindig ők maradnak az elsők,ùj kapcsolatot sem tervezek. Ès lenyelem hogy sokszor megalàzò
2022. máj. 22. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!