Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségem a hitelt szeretne...

A feleségem a hitelt szeretne felvenni, de én ellenzem. Túl feszült már a hangulat közöttünk. Ti hogy döntenétek? ("Páratlan" lehetőség)

Figyelt kérdés

Van Budapesten a 18.kerületben egy 60 m^2 családi ház,fatüzeléssel-villany-gáz-csatorna minden van benne,nagyon putri az egész,de gyönyörűen felújítható lenne,meg a telek olyan 400m^2-es.

Mi most albérlőként lakunk itt,nem fektetünk bele semmit,mert sajnos csak 1 szobát bérlünk és a laktóársak miatt még 1 villát nem hoznék ide a közösbe.Viszont évek óta nyaggatjuk a tulajt (viccelve) hogy adja el nekünk,ő mindig 13 millát mondott mi meg 5-öt.

Most elköltözik a tulaj családostúl külföldre és meg akar válni a háztól azt mondta oké az 5,csak KP-ban kell neki és gyorsan.

Nekünk 300 ezrünk van össz vissz megtakarítva,nem véletlenül csak 1 szobát bírunk bérelni.

Tudom,hogy nagyon jó az ajánlat,de nem merek a bankkal újat húzni.

NINCS rokon,barát,ismerős,lehetőség a kölcsönre sajnos.

Ti felvennétek hitelt?

2013. dec. 28. 20:53
1 2 3 4 5 6
 51/59 A kérdező kommentje:

Kedves Mindenki!

!Én még egy választ sem pontoztam!Így kicsit elszomorít,hogy vádaskodik az egyik válaszoló,de máris végig zöldpacsizok mindenkit,mert mindenki a maga módján de értelmeset és segítőkészet írt.

Ingyen szakember az ingyen SZAKember és nem lelkes barát :)

Feleségem apukája villamosmérnök,már 20 éve foglalkozik mellette teljes felújításokkal a villannyal kapcsolatban is,tényleg nagyon pro pali!

A testvérem burkoló és a többiek kőművesek-ők hárman lassan 10-15 éve dolgoznak minden nap építkezéseken.

Én a házat nagyon szeretném,nagyon sok mindent meg tudnék csinálni magamtól.Nekem csak a hitellel van bajom.:(

Igazatok van,nem reális,a vesénk is rámenne,5 helyett 8at visszafizetni plusz ezt mind túl sok éven át,amit nem is lehet belátni=/ Szóval sajnos nem lesz miénk a ház.

2013. dec. 31. 00:51
 52/59 anonim ***** válasza:

46-os vagyok, a putris :D Jó ,hogy látatlanban ítélkezik mindenki..Itt az a felállás ,hogy nincs rengeteg pénz se hitel , de lakhatás kell. Akkor amin lehet spórolni fogok,ez szerintem logikus! Biztos vagyok benne ,és a tények is azt bizonyítják,hogy sok szakinál jobb munkát végzek,mert időm van rá,tudom hogy saját lesz,-nem egy sokadik meló amit gyorsan le kell tudni és aztán felmarkolni a lóvét ,aztán ha valami gond van akkor azt nem vállalni ,had pereskedjen a megrendelő évekig. És nem vagyok fakezű semmirekellő aki nem tud egy egyszerű melót elvégezni.

És igen, lehet könyvekből és videókból is okosodni, minő meglepetés sokan csodákat alkotnak szakirányú papír nélkül is.

Sokan ujjonganának ,ha ilyen hitelmentes és rendezett saját "putrijuk" lehetne, de jobb adósrabszolgának lenni tényleg, és 20-30 évig rettegni ,mikor dől be a hitel ,mikor rúgják ki őket ,és mehetnek az utcára családostul. Szomorú ,hogy a hitelválság sem nyitotta fel az emberek szemét eléggé.

De látom, a kérdező talán jól dönt.

2013. dec. 31. 01:41
 53/59 anonim ***** válasza:
Esetleg úg nem adná el nektek részletre. Mondjuk fizetnétek havi 30000-40000 ft- t.Akkor így nem kellene hitelt felvenni.
2013. dec. 31. 14:57
 54/59 anonim ***** válasza:
Persze,utolsó ki olyan hülye szerinted?
2013. dec. 31. 15:00
 55/59 A kérdező kommentje:

Ezt a lehetőséget már felvetettük,most gondolkodik a havai 150-en.Így kijönne 2,8 évre.

+ Cserébe,továbbra is használhatná a kertnek a nagyobb részét meg a hátsó kis épületet minden féle dolgai tárolására.

Jó lenne ha belemenne,akkor vállalnánk + munkákat,műszakokat és összehoznánk hamar,meg eladnánk addig az autót is.

2013. dec. 31. 15:09
 56/59 anonim ***** válasza:
Az utolsó megoldás jónak tűnik. Igaz, akkor le kell mondanotok a hobbijaitokról, meg nagyon sok mindenről, de három év szűkölködés egy családi házért cserébe szerintem megéri.
2013. dec. 31. 21:18
 57/59 anonim ***** válasza:

Boldog Új Évet !

Igaz nem olvastam végig szóról-szóra a hozzászólásokat,DE!!!

Másfél éve vagytok együtt.

Azt a magyarországi statisztikát is érdemes figyelembe venni,ami a válások számát illeti!

Isten őrizz,de az is benne van a pakliban,hogy "szétmentek"...soha ne mondd,hogy "soha".

A feleséged hitelt szeretne...Te meg minden felújításra tudsz segítséget,mestert. Ha csak 1%-ban is,de hogy lesz az "osztozkodás",ha fordul a kocha?

2014. jan. 2. 21:31
 58/59 A kérdező kommentje:

A villanyvezetéket az apja csinálná:)

Nem tudom,nem érdekel.Én soha nem fogom megcsalni,hiszek neki hogy ő sem,ha elválnának útjaink,akkor feles-felesbe,de lehet simán visszaköltöznék vidékre és neki hagynám a házat vagy bármi,nem tudom tényleg nem érdekel,nem akarom elhagyni:) Ez a legkevesebb.

2014. jan. 3. 16:35
 59/59 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Azóta mi a szitu?

2021. aug. 1. 23:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!