A feleségem a hitelt szeretne felvenni, de én ellenzem. Túl feszült már a hangulat közöttünk. Ti hogy döntenétek? ("Páratlan" lehetőség)
Van Budapesten a 18.kerületben egy 60 m^2 családi ház,fatüzeléssel-villany-gáz-csatorna minden van benne,nagyon putri az egész,de gyönyörűen felújítható lenne,meg a telek olyan 400m^2-es.
Mi most albérlőként lakunk itt,nem fektetünk bele semmit,mert sajnos csak 1 szobát bérlünk és a laktóársak miatt még 1 villát nem hoznék ide a közösbe.Viszont évek óta nyaggatjuk a tulajt (viccelve) hogy adja el nekünk,ő mindig 13 millát mondott mi meg 5-öt.
Most elköltözik a tulaj családostúl külföldre és meg akar válni a háztól azt mondta oké az 5,csak KP-ban kell neki és gyorsan.
Nekünk 300 ezrünk van össz vissz megtakarítva,nem véletlenül csak 1 szobát bírunk bérelni.
Tudom,hogy nagyon jó az ajánlat,de nem merek a bankkal újat húzni.
NINCS rokon,barát,ismerős,lehetőség a kölcsönre sajnos.
Ti felvennétek hitelt?
OKÉ:
-Tető
-Falak
-Fűtés-radiátorok-kazán.
-Zuhanykabinok
-Wc
-Kerítés
Csere:
-Ablakok-összese.
-Bejárati ajtók (2db)
-Fuuuulll festés
-Ráérve,de esetleg padlócsere,akár valami olcsóbb egyszerűre.
-Teljes villanyhálózat-vezetétkek kicserélése,de ezt apám meg tudja csinálni,szóval ennek is csak az anyagára.
Ha van rá lehetőség, én felvenném. És összehúznám a nadrágszíjat, havi 150 ezret rászánnék a hitelre. Ha 10 évre veszitek fel, akkor online hitelkalkulátor kb. havi 55 ezres törlesztőt mond. Azaz ha a maradék 100 ezret félreteszitek, 3 éven belül akár előtörlesztéssel nullázhatjátok - ha van rá lehetőség -, akár utána abból fizethetitek, és közben az aktuális jövedelmetekből elkezdhetitek felújítani.
Persze közbejöhet bármi, de pont erre jó, ha havi 100 ezret félretesztek. 150 ezerből meg lehet élni, ha nem is nagy lábon, és ha tudod, hogy csak 3 évig kell kihúzni, akkor nem is olyan vészes. Ellenkező esetben meg még albérleteznétek évekig.
Ja és mivel erősen áron alul veszitek meg, vész esetén még mindig eladhatjátok. A 18.kerületben ekkora telket 7-10 millióért találtam a neten, szóval még ha csak telekárban sikerül is eladni, jól jöttök ki.
Mindent összevetve kell kockáztatni és pár évig spórolni, de ezek alapján ilyen ajánlatot elszalasztani botorság lenne.
Én szerintem belemennék. A hitel feltételeket meg kell nézni. (futamidő ne legyen túl hosszú)
Inkább egy hitelt fizessek, mint egy albérletet.
# 25/28
Na ez az,teljesen felesleges számolgatni,ha eddig nem tudtak spórolni akkor nemhogy 3 évig hanem 3 hónapig sem tudnának havi 100 ezret elkülöníteni.
"Gyakorlatilag,ami sok sok pénzt vinne el az az ajtók meg ablakok,a többi ezek mellett apróság."
Meg a fűtés (egymillió).. meg a tető (másik egymillió)...óóóó.. látszik hogy te még nem újítottál fel soha.. .:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!