Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségem a hitelt szeretne...

A feleségem a hitelt szeretne felvenni, de én ellenzem. Túl feszült már a hangulat közöttünk. Ti hogy döntenétek? ("Páratlan" lehetőség)

Figyelt kérdés

Van Budapesten a 18.kerületben egy 60 m^2 családi ház,fatüzeléssel-villany-gáz-csatorna minden van benne,nagyon putri az egész,de gyönyörűen felújítható lenne,meg a telek olyan 400m^2-es.

Mi most albérlőként lakunk itt,nem fektetünk bele semmit,mert sajnos csak 1 szobát bérlünk és a laktóársak miatt még 1 villát nem hoznék ide a közösbe.Viszont évek óta nyaggatjuk a tulajt (viccelve) hogy adja el nekünk,ő mindig 13 millát mondott mi meg 5-öt.

Most elköltözik a tulaj családostúl külföldre és meg akar válni a háztól azt mondta oké az 5,csak KP-ban kell neki és gyorsan.

Nekünk 300 ezrünk van össz vissz megtakarítva,nem véletlenül csak 1 szobát bírunk bérelni.

Tudom,hogy nagyon jó az ajánlat,de nem merek a bankkal újat húzni.

NINCS rokon,barát,ismerős,lehetőség a kölcsönre sajnos.

Ti felvennétek hitelt?

2013. dec. 28. 20:53
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Nekem is ez volt a bajom a hitellel, a hosszú futamidő. Mi úgy kalkuláltuk, hogy annyit veszünk fel, amennyinek a részletét pld. akkor is tudjuk fizetni, ha pld. mindketten betegállományba kerülnénk, vagy egyikünk állás nélkül marad ... arra nem mertünk kalkulálni, h esetleg mindketten, bár az is előfordulhatott volna... de remélem a hátralévő két évben egyik se fog előfordulni.
2013. dec. 28. 21:24
 12/59 A kérdező kommentje:

Akik felújítási költségeket írnak,munkabérekkel együtt írjátok?

Mert mi nekünk csak anyagárak kellenének,mindent de tényleg mindent meg tudunk csinálni családon belül vannak szakemberek minden felújítási témával kapcsolatban:)

2013. dec. 28. 21:26
 13/59 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként hány évesek vagytok? És gyereket nem terveztek a következő 10 évben? Számolni kell azzal is, mi van ha egyikőtök keresete kiesik.. Persze próba szerencse alapon bele lehet vágni, végül is baj esetén hitellel terhelt ingatlant is lehet értékesíteni... de addigra a putris állapotnak meg kéne szünnie.

Nem lenne jobb, ha - már ha ennyi bevételetek van - bérelnétek egy másik ingatlant, és közben félreraknátok egy markánsabb önerőre?

2013. dec. 28. 21:27
 14/59 anonim ***** válasza:
24%

Nagyon megérné a dolog, ha lenne kp-tok, de így a hitel miatt gázos.

Nem is elsősorban a banki szemétségek miatt, hanem azért mert minden hitelt fizetni kell, és az emberek roh@dékok, ha te bérből fizetésből élsz, és a munkáltatód tudomására jut hogy hiteled van, idővel órával el fog kezdeni kimondva kimondatlanul zsarolni...

Elvár majd dolgokat, olyasmit is ami már túlmegy pár határon.

Szóval ha nincs vaami tutifix bevételetek ami csak rajtatok múlik pl haszonbér föld után v ilyesmi akkor ne hozzátok magatokat ilyen szinten kiszolgáltatott helyzetbe..

5 milla kimondva kevésnek tűnik, meg tényleg vonzó a dolog de én erre azt szoktam mondani, hogy nem kell búvárnak lenned hogy vízbe fulladj, a fürdőszobai kádban is bekövetkezhet ez.

2013. dec. 28. 21:30
 15/59 A kérdező kommentje:

30-24.

Itt a lehetőségen van a hangsúly,végignézve az ingatlan kínálatot tényleg nagyon jó az ajánlat.Nincs hasonló sem árra. :( Szeretünk is itt élni.

Gyereket nem tervezünk.

2013. dec. 28. 21:30
 16/59 anonim ***** válasza:
Ha a felújítást is beleszámoljuk, annyiért már ekkora házból újat lehet venni... szerintem nagyon nem éri meg ilyen miniházat vásárolni, és 10-15 évig fizetni utána, mert ebben még a leendő gyerekeknek sem lenne hely, túladhattok rajta áron alul, mielőtt még végeznétek a felújítással.
2013. dec. 28. 21:31
 17/59 A kérdező kommentje:
Gyerekekre nem számítunk,kettőnknek elég bőven.
2013. dec. 28. 21:33
 18/59 anonim ***** válasza:
Szerintem a lehetőség nem extra ebben az esetben. 5 millió kölcsön (amire 7-et fogsz visszafizetni) és a felújítás másik 4-5 millió... ebből vehetsz egy szép lakást.
2013. dec. 28. 21:33
 19/59 anonim ***** válasza:
95%
Én pedig kapnák a lehetőségen, és ha a bank ad, nem szalasztanám el!A futamidőt próbálnám minél rövidebbre kalkulálni, meg persze a ház állapotát jobban megnézni (alapok, fal kötőanyaga,vizesedés, tetőcsere?)
2013. dec. 28. 21:36
 20/59 anonim ***** válasza:
94%
Nézd, egy próbát megér. Menjetek be a bankba. Tudjátok meg, kapnátok-e ennyit, ha igen, milyen futamidőre, mennyi havi részlettel. Ha elutasítanak, nem fog a fejed fájni, hisz ti megpróbáltátok.. ha megkapjátok - akkor lehet kezdeni gondolkodni.
2013. dec. 28. 21:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!