Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségem a hitelt szeretne...

A feleségem a hitelt szeretne felvenni, de én ellenzem. Túl feszült már a hangulat közöttünk. Ti hogy döntenétek? ("Páratlan" lehetőség)

Figyelt kérdés

Van Budapesten a 18.kerületben egy 60 m^2 családi ház,fatüzeléssel-villany-gáz-csatorna minden van benne,nagyon putri az egész,de gyönyörűen felújítható lenne,meg a telek olyan 400m^2-es.

Mi most albérlőként lakunk itt,nem fektetünk bele semmit,mert sajnos csak 1 szobát bérlünk és a laktóársak miatt még 1 villát nem hoznék ide a közösbe.Viszont évek óta nyaggatjuk a tulajt (viccelve) hogy adja el nekünk,ő mindig 13 millát mondott mi meg 5-öt.

Most elköltözik a tulaj családostúl külföldre és meg akar válni a háztól azt mondta oké az 5,csak KP-ban kell neki és gyorsan.

Nekünk 300 ezrünk van össz vissz megtakarítva,nem véletlenül csak 1 szobát bírunk bérelni.

Tudom,hogy nagyon jó az ajánlat,de nem merek a bankkal újat húzni.

NINCS rokon,barát,ismerős,lehetőség a kölcsönre sajnos.

Ti felvennétek hitelt?

2013. dec. 28. 20:53
1 2 3 4 5 6
 31/59 A kérdező kommentje:

24 éves feleségem jelentette ki,hogy nem lesz.Én megbékéltem és elfogadtam.

Hú,hát sajnos elköltöttük eddig,mert nem akartunk menni drága albérletbe,ezért bátorkodtunk kocsit venni,vannak hobbijaink,így legalább a közösekre költünk,sokat utazunk,tankolunk,edzések.-Tudom felelőtlenség,de idáig nem gyűjtöttünk,mert milliókat gyűjteni elérhetetlenül hosszúnak tűnt..hülyeség volt.Most ráállunk Januártól,ezt megbeszéltük.

Feleségem jövőre már MSC-s építőmérnök lesz,őszintén remélem még jobban fog keresni.Vagyis ő teljesen erre alapoz mindent,hogy már nem lesz gyakornok és talán jobb fizetése lesz és ez tuti stb...Én bízom benne és nagyon remélem hogy nem fog összetörni a sok ambíciója ...

2013. dec. 28. 21:50
 32/59 A kérdező kommentje:

# 30/31 : Tető és fűtés !!!!JÓÓÓÓ!!!!

1.5 éve vagyunk együtt,nem idáig nem spóroltunk,vagyis DE igen,csak nem lakásra.Vettünk kocsit,sportkamerát,kutyát,tv-t..

2013. dec. 28. 21:52
 33/59 anonim ***** válasza:
79%
1,5 év az nem sok idö :( én nem vennék fel hitelt, az egyik hozzászolo irta, hogy talán érdemesebb lenne várni, mig egy komolyabb öneröt összetudtok rakni.
2013. dec. 28. 21:55
 34/59 anonim ***** válasza:
100%

És a hiteltörlesztő mellett hogy fizettek ki milliókat a felújításra? Mert az nem két fillér ám, hacsak nem mindent magatok csináltok használt bontott anyagokból,de az sincs ingyen és kétes az eredménye..

4-5 évet spóroljatok még és akkor kp-ra vesztek egy lakást.

2013. dec. 28. 21:57
 35/59 anonim ***** válasza:
96%

Csere:

-Ablakok-összese.

-Bejárati ajtók (2db)

-Fuuuulll festés

-Ráérve,de esetleg padlócsere,akár valami olcsóbb egyszerűre.

-Teljes villanyhálózat-vezetétkek kicserélése,de ezt apám meg tudja csinálni,szóval ennek is csak az anyagárak.

Lássuk csak:

Villany: nálunk kapásból 200e elment vezetékre, konektorra...stb, a férjem szerelte, nem kellett se terveztetni, se mesterembert hívni

Padlócsere: ha nagyon olcsón ki akarod hozni, akkor is számolj legalább 1500 Ft/nm áron, az alapterületet te tudod, ehhez jönnek a kiegészítők, csempe esetén ragasztó, fuga, laminált padlónál alátét, szegély...stb.

Festés: ha megveszed a festéket és a glettet, és megcsinálod magad, szerintem 50e-60e-ből kihozod, de a festő nem dolgozik 600-800 Ft/nm alatt. (legalábbis nálunk)

A nyílászárók nem olcsók, nem tudom mennyi kell, és milyen méretű, de ha azt mondom legalább fél millió elmegy rá, szerintem keveset mondtam.

Nézd, ha lenne pénzetek, jó ajánlat lenne, de így?? Inkább még gyűjtsetek, és nézelődjetek, annyi árverés alatt álló ház van, amit tényleg potom pénzért meg lehet venni. Előbb utóbb lesz másik is.

Mi vettünk fel hitelt. Az önerő több volt, mint 50%, a párom átlagon felül keres, a fizuja töredéke volt a törlesztőrészlet, de amellett, hogy adóstárs vagyok, kezes is kellett, mert gyes/gyed alatt nem hitelképes az ember.

Szóval fogd a párod, vidd el a bankba, és ott majd elmondják neki, hogy így nem fog menni. Ki van zárva, hogy normális hitelt kapjatok. A provident meg hasonló cégekkel kapcsolatban nem vagyok képben, de olyan magas kamatra még kis összeget sem szabadna felvenni.

2013. dec. 28. 23:12
 36/59 anonim ***** válasza:
76%

NE ENGEDD MEG, HOGY HITELT VEGYEN FEL!

Magyarországon nem szabad hitelt felvenni.

Olvasd el a napi híreket, hogy mit csináltak több százezer magyarral!

2013. dec. 28. 23:19
 37/59 anonim ***** válasza:
95%

Én bankba dolgozom és többek között foglalkozok ezekkel a hitelekkel is, és ha a rám hallgatsz, nem veszel fel hitelt.

Jobbat mondok, a saját főnököm nem vesz hitelt, pedig ő még dolgozói kedvezményt is kapna.

Csak nézek amikor látom hogy a szerencsétlennek 2,3x annyit kell vissza fizetnie mint amennyit felvett.

Legális uzsora, nem más.

Most szabad vagy azt csinálsz amit akarsz, viszont ha hitelt veszel fel, adós rabolszolga leszel, és nem fogod tudni nyugodt szívvel lehajtani a fejed amíg meg van a hitel.

Csak tippelek, ha ennyire nincs pénzetek akkor arra az 5 milkóra olyan 20 év hitelt kell majd felvenni, és majd 2x annyit fogsz visszafizetni mint amennyit felvettél.

És ezalatt a 20 év nagyon sok minden történhet, mint ahogy ezt ez a válság is mutatja.

2013. dec. 29. 00:00
 38/59 anonim ***** válasza:
43%

Azért én ezzel az uzsora dologgal is vitatkoznék.

Te adtál nekem 20 éve 2milliót abból bőven vettem egy kétszobás lakást, ma én visszaadnék neked 2milliót mit érne az most,miközben ma nem 2 milliót érne a 2 szobás panel sem.

Azéra bank sem jótékonysági intézmény, hogy még ő fizessen rá.

2013. dec. 29. 00:15
 39/59 anonim ***** válasza:
95%
A kérdés alapból tárgytalan, 300e Ft önerőre tíz fillér kölcsönt sem kaptok egy banktól sem, nekem 2 millióra + ingatlanfedezetre adóstárs kellett, hogy kapjak 5 millió kölcsönt.
2013. dec. 29. 10:02
 40/59 anonim ***** válasza:

Én bátorkodtam évekkel ezelőtt az albérletezés után hitelt felvenni.Szerény jövedelmemnek köszönhetően a 4 milliót 35 évig fizettem volna.

Viszont ez egy fűtés és víz nélküli,alig 40 négyzetméteres hétvégi ház volt vidéki nagyváros "mellett"

Belterületit életemben nem tudtam volna megfizetni...

Viszont felénk 5 millió alatt nem lehetett akkor csak düledező régi házat vagy nagyon felújítandót venni.Munkás fizetésből,egyedül meg az életben nem tudtam volna még egy viskót sem venni.

Ezzel azt akartam írni,hogy az 5 millió nem lehet sok egy fővárosi házra,szerintem.Én lehet megpróbálnám,főleg,ahogy írod,nem kerestek rosszul.

Kértek egy-két helyről ajánlatot,átgondoljátok és kész :-)

2013. dec. 29. 16:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!