Ha lenne lehetőségetek, ti kimennétek külföldre munkát vállalni, vagy maradnátok itthon, a szeretteitek mellett?
Voltam már kint néhányszor néhány hétig-hónapig külföldön. Tudom milyen, amikor az ember onnan hazavágyik, honvágya van. És azt is tudom, milyen érzés, amikor az ember hazajön, és továbbra sem, vagy nehezen talál állást, de legalább a családtagok érzelmi, lelki támogatást adnak.
Ti mit tennétek, ha jönne egy külföldi munkalehetőség? A jobb keresetet célszerű ilyenkor nézni? Vagy, hogy ezer szállal idehaza köt minden? Viszont a következő években vszínűleg nem lenne olyan fizetésem, mint a külföldi lehetőségnél... de legalább egy bázis, a család mellettem lenne itthon...
Én ezért (család, barátok) nem pályáztam meg soha egy ösztöndíjat sem, és ezért nem is nézegetek külföldi állásokat.
De ez én vagyok, el tudom fogadni, hogy mások másképp gondolják. Szeretek külföldre menni, de nem tudom elképzelni, hogy tartósan ott éljek.
nagyon szomoru amikor a hazug, gazember poliikusok elhetetlenne teszik az orszagot es eluldozik az embereket. Jol teszitek megfogjatok talalni szmitasotok. Eleinte kicsit szokatlan, de a gyereketek mar egy szabad orszagban fog felnoni.
En a kadari paradicsomot hagytam ott es nem bantam meg
Maximum néhány hónapra mennék ki végszükség esetén. Egyébként egyetlen embert ismerek, aki letelepedett kinn és jól is érzi magát, a többiek mind hazajöttek végül. Egy barátnőm hat éven keresztül járt ki, csak évente egyszer volt itthon kis időre, szeretett is kint lenni, de ő is azt mondja, soha nem lesz ugyanaz, mint itthon, ő nem bírta tovább a családja nélkül.
Volt olyan is nem egy, aki az állítólagos szuper munkalehetőséget megragadva kiment, aztán sírva jött haza (egyik életerős, nagydarab fiatalember, nem is valami nyafogós kislány).
De nagyon elijeszteni sem akarlak, az az egy ismerősöm, akinek nagyon jól sikerült a munka, a beilleszkedés és kint maradt, sokkal jobban él, mint ahogy itthon valószínűleg élhetett volna.
Szóval egyrészt nem mindenkinek való, nem mindenki szeret elszakadni több évre a családtól, másrészt a távolság sem mindegy, harmadrészt jól meg kell nézni magát a munkalehetőséget is és aztán dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!