7 és 3 éves gyerek mellett anyaként külföldön dolgozni és apával itthon hagyni a két gyereket néhány hónapra vagy nyomor itthon?
Férjem is dolgozik itthon. Most lenne lehetőségem Németországban dolgozni. Anyagilag nyílván sokkal jobb mint itthon. De lelkileg???Kibírni a család nélkül? Apa is dolgozott már többször külföldön 3-4 hónapokat, úgyhogy havonta járt haza. Rossz volt nagyon de hiteleket másképp nem tudnánk fizetni. De valahogy a férfiak erősebbek lelkileg... vagy nem?
Ti mit tennétek mennétek vagy maradnátok?
Én amikor kimentem dolgozni Angliába a 14 éves fiam úgy döntött gondolkodik még hogy kijöjjön vagy sem. Nem erőltettem, hagytam neki időt. 1 hónapig volt úgy hogy én kint a fiam otthon az apjával. Hát!! Piszok nehéz volt. Voltak átsírt éjszakáim, főleg amikor skype-n beszélgettünk. Hál istenek úgy döntött inkább kijön.
Nagyon nehéz volt, pedig már nem volt kicsi, és nem egy anyás a fiam.. Két kisgyerekkel (főleg egy 3 évessel) én nem csinálnám meg.
A szükség sajnos nagy úr. Ha csak átmeneti időszakról van szó, akkor belevágnék, bár nehezen bírnám az biztos.
Ha határozatlan időre, akkor semmiféleképpen sem és a páromat sem engedném el. Ha sehogy nem boldogulunk, akkor valamelyikünk elindulna, mi pedig néhány hónappal később követnénk, de évekre nem hagynám szétszakadni a családot.
Évekre semmiképp nem válnánk szét.
Vagy kb. 3 hónapra mennék amig egyenesbe jövünk.
Vagy ha férjemnek is ott a környéken találnánk munkát ez alatt az idő alatt akkor kiköltöznénk.
Nem tudom a gyerekek,hogy viszonyúlnának a helyzethez,mert,hogy Apa nyílván tisztában van vele,hogy szükségünk van a pénzre,de a gyerekek ezt még nem érthetik. Csak annyit,hogy anyával eddig gyakorlatilag összenőve,most meg nincs itt:( Ezt már leírni is szörnyű...
A gyerekek kibirják, ha megbeszéled velük, meg azért legalább az apjuk velük marad.
Hidd el, a nök sokkal erösebbek, ki fogod birni. Tudtok mindennap telefonálni, beszélni egymással.
Három hónap nem annyira sok, a helyedben mindenképpen mennék.
Azért nem megyünk mind most,mert egyenlőre csak nekem lenne ott munkám. 2000 euró lenne a nettóm.
kb. 1 milliót kellene a hiteleinkre kifizetni. A többi elmegy az itthoni megélhetés+ én költségeimre. ha 3 hónapot nézünk.
Én ott egy szobát kapok,zuhanyzóval amiért nem kell fizetnem. De ide a család nem tud beköltözni,az lehetetlen. Ahhoz,hogy itt lakást tudjunk bérelni kell legalább 3 havi kaució+ nem árt ha marad némi pénzünk a következő fizetésig.Tehát kb. 3 hónap után döntenénk annak függvényében,hogy a férjemnek találunk e itt munkát,hogy az általam összeszedett pénzt a hitelbe fizessük vagy lakás béreljünk, és majd a kettönk fizetéséből valahogy visszafizetnénk a hitelt.
+ a lakásbérlés nem olyan egyszerű mert többnyire kell hozzá kinti bankszámla,jövedelemigazolás stb.
Igen.
Senki nem fog rajtatok itthon segíteni. Ha nem húzod ki magatokat a bajból ahogy csak tudod, akkor itthon csak még rosszabb lesz később.
A három éves kicsit megsínyli, de semmi sem helyrehozhatatlan.
Te az első hónapban belehalsz. De aztán erősebb leszel és akár előnyödre is válhat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!