7 és 3 éves gyerek mellett anyaként külföldön dolgozni és apával itthon hagyni a két gyereket néhány hónapra vagy nyomor itthon?
Férjem is dolgozik itthon. Most lenne lehetőségem Németországban dolgozni. Anyagilag nyílván sokkal jobb mint itthon. De lelkileg???Kibírni a család nélkül? Apa is dolgozott már többször külföldön 3-4 hónapokat, úgyhogy havonta járt haza. Rossz volt nagyon de hiteleket másképp nem tudnánk fizetni. De valahogy a férfiak erősebbek lelkileg... vagy nem?
Ti mit tennétek mennétek vagy maradnátok?
Igen van saját lakásunk, el is adnánk ha lenne aki megvenné....
De ha megvennék is akkor az érte kapott pénzből visszafizetnénk a rajta lévő hitelt és nem maradna semmi.
Mikor vettük kifizettük a felét a többit sajna hitelből,mert akkor úgy vol,hogy kevesebb a törlesztő mint az albérlet így belevágtunk. Mondanom sem kell CHF hitel...
Igen,tudom akkor voltunk hülyék mikor hitelt vettünk fel de akkor ez tünt jó megoldásnak.
Én a mai napig emlékszem rá, amikor 4-5 éves lehettem és anyu elment egy üzleti útra másfél hétre. Én apura és mamára lettem hagyva, ámde már este pityeregtem, amikor anyu kezdett csomagolni. Az az érzésem volt, hogy többé nem fogom látni. Nem volt túl nagy búcsú, este adott egy puszit, elmondta hogy hiányozni fogunk neki és másnap reggel már nem volt otthon. Én ilyen idős koromból alig emlékszem valamire, de ez nagyon mélyen belém ivódott.
A te kisebb gyereked még fiatalabb, ha nem is érti, biztosan nagyon megfogja viselni, ahogy téged is! Ha nincs más választás, akkor menj, de ha érzékenyebb típus vagy, akkor ott fogsz zokogni minden este a skype előtt, ahányszor csak megszólal, avagy meglátod a gyerekeket! Azért három hónap nem a világ, ha ez kihúzna a sz*rból, akkor ne hagyjátok ki a lehetőséget.
Persze fontos, hogy a férjed hogyan boldogulna itthon. Tudja e vinni a gyerekeket oviba/suliba reggel, eltudja-e őket hozni, milyen a munkaideje. Tud-e velük eleget foglalkozni és akar-e. Tudja-e hogy mi a kedvenc kajájuk, tud-e rájuk főzni, tudja-e mi a teendő, ha valamelyik gyerek megbetegszik és van-e segítsége, aki otthon tud maradni a beteg gyerekkel.
Szóval azért alaposan átgondolnék ilyen részletkérdéseket is.
Kedves utolsó válaszoló!
Külön köszönöm neked,hogy az emlékeidet is megosztottad, a sok egyéb hasznos figyelembe veendő dolog mellett.
Én is erre gondolok,hogy biztos megmarad a gyerekek emlékezetében,ezek a külön töltött hónapok rossz emléke.
Havonta tudnék haza jönni 2-3 napra:(
Apa nagyon szoros kapcsolatban van a gyerekekkel,emiatt nemaggódom.
A közelben van segítségnek,nagymama,dédi és keresztanya.
Apa rugalmas munkaidőben dolgozik,tehát eltudja hozni-vinni a gyerekeket oviba-suliba.
Főzni ugyan nem tud sok mindent,de nagymama főzne mindennap nekik,és besegitenek a mosásba takarításba is. Bár nálunk Apa is szokott mosást berakni,vasalni, takarítani.
A mosogatógépet is be tudja kapcsolni.:)
A gyerekorvost,védőnőt ő is jól ismeri mindíg együtt visszük a gyerekeket a vizsgálatokra.
Teht ezek miatt nem aggódom.
"Csak" a lelki oldal miatt.... Az ölelések,gyerekpuszik, az esti összebújós alvás hiánya miatt...:(:(:(:(
Szívesen fogadnék még ilyen kommenteket,hogy mit gondoljunk még át,ha mégis utrakelek.
Hátha van még valami amire nem gondoltunk!
Szerintem a nagyobbik jobban meg fogja sínyleni (a 3 éves a hazajöveteled után pár hónap múlva azt is elfelejti, hogy kinn voltál, nem értem, miért őt féltik jobban), de a válásokat is kibírják a gyerekek, ez meg mégse válás. Ha végképp nem sikerül másképp egyenesbe hozni az anyagi helyzetet, akkor menj.
Egyébként ne vedd kötözködésnek, de amikor a kisebbik gyereket összehoztátok, akkor már be voltak dőlve a frankhitelek, biztos jó ötlet volt még egy gyereket vállalni? Ennél nagyobb korkülönbséggel is vannak testvérek, akik nagyon közel állnak egymáshoz, szerintem kicsit elkapkodtátok.
tegnap 22:28-as: a két gyerek ott van, gondolom, amikor vállalták, akkor még nem tudták ELÖRE, hogy ilyne gondjuk LESZ. SZóval emiatt nem érdemes kötöködni vele.
A nagyobbiknak sem lesz semmi gondja, ha három hónaról van szó összesen, az anya pár hetenként haza tud jönni, szeretö apa, meg családban marad vissza, akkor nem lesz semmilyen törése a gyereknek.
A kisebbiknek is ilyen helyzetben nem lesz annyir rossz élmény, mint az egyik elözö válaszolónak, mer nem hosszú idöre tünik el az anyja, hanem két hetenként azért együttlesznek. Föként, hogy az apa ennyire közel áll a gyerek(ek)hez, meg a nagyszülök és család is ott van, nem lesz semmi baja.
Kedves kérdezö, nyugodtan menj, ezzel ki tudod húzni a családodat a jelenlegi rossz helyzetböl, és a gyerekeknek sem lesz töle baja. Skypon keresztül tudtsz minden nap beszélni velük, és azt már a kicsi is megérti.
A helyzet alig nehezebb a gyereknek, mintha egész napos oviba járna, nyugodtan vágj bele.
Sok sikert.
négy gyerekes anya
Én a helyedben mennék! Alapból is, ha van külföldi munkatapasztalatod az későbbi munkavállalásnál nagy előny! Nem beszélve a nyelvtudásról! Vágj bele!
Előttem írják, h sok válást is túlél egy gyerek, de ez nem válás, helyre jön minden! Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!