Ha lenne lehetőségetek, ti kimennétek külföldre munkát vállalni, vagy maradnátok itthon, a szeretteitek mellett?
Voltam már kint néhányszor néhány hétig-hónapig külföldön. Tudom milyen, amikor az ember onnan hazavágyik, honvágya van. És azt is tudom, milyen érzés, amikor az ember hazajön, és továbbra sem, vagy nehezen talál állást, de legalább a családtagok érzelmi, lelki támogatást adnak.
Ti mit tennétek, ha jönne egy külföldi munkalehetőség? A jobb keresetet célszerű ilyenkor nézni? Vagy, hogy ezer szállal idehaza köt minden? Viszont a következő években vszínűleg nem lenne olyan fizetésem, mint a külföldi lehetőségnél... de legalább egy bázis, a család mellettem lenne itthon...
"valamiféle érzelmi alapú ragaszkodásnak, amiben szerintem semmi rossz nincsen az égvilágon. Az ember ragaszkodik "
Ha a kulfodi dolog a kello atgondolas miatt nem jon be ......GAZ
Nem koltozhetek haza anyamekhoz, mert mit szolnak az emberek...
Ezt lehet ugy is hivni, hogy RAGASZKODAS (bizalom hiany)
Igen, valóban mást jelent az írásom, ha tetszőlegesen levágsz belőle darabokat. :D
Úgy értettem, hogy amikor külföldön jártam, hiányzott minden, amit itt nap mint nap megszoktam, a növényzet, az építészeti jellegzetességek, a megszokott termékek, amiket vásásrolni szoktam. Nem mondom, hogy nem lehet ezek nélkül élni, de az otthonosság érzése nincs meg nélkülük.
És mondom, nem félek a kudarctól, dőlt már be vállalkozásunk a férjemmel, még annyira is ment rosszul, hogy az adótartozásaink miatt a cégnél az APEH is volt kint leltárt készíteni a végrehajtható értékekről. Nem baj, felálltunk belőle, a cég azóta is remekül működik, a válság ellenére is. És nem anyukámhoz szaladnék haza, van önálló egzisztenciánk, nyelvtudásom is van, piacképes szakmánk is, minden adott lenne, ha külföldre akarnánk menni. De képzeld, van ilyen is, mi maradni szeretnénk.
nem akarok altalanositani, de a magyar egy roghoz kotott nep.Nem mer belevagni a vilagba, nem meri keresni a szerencsejet.
talan avval egeszitenem ki, hogy irigy a gurcolo szomjedjara
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!