Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Két tűz között vagyok, ti...

Két tűz között vagyok, ti hogyan döntenétek? Érdekes sztori.

Figyelt kérdés
Lehet, hogy most leszóltok, hogy ezek a "legnagyobb problémáim" és örüljek, hogy ilyen bajom van. De fontos és nem akarom elrontani az életemet. Két szuper lehetőség is megadatott számomra: Amerikában dolgoztam vendéglátásban, jó pénzért, jó helyen egy álomszerű világban.. Baráti és ismerős kapcsolataimat kiépítettem, bármikor visszamehetnék. Suli miatt hazajöttem de mindenképp vissza akartam menni, hogy ott éljek, ahol felhőtlenül boldog voltam. Ezekután itthon megismerkedtem a párommal. 2 éve vagyunk együtt, nagyon szeretjük egymást és együtt tervezünk. Ő vállalkozó, mindene ideköti, én viszont itthon nem tudok normális helyen elhelyezkedni, amivel megelégednék. Viszont mellette nem kell dolgoznom, eltart, mindenem megvan mellette: jó kocsi, szép ház, drága cuccok. Elérkeztünk a következő lépéshez, miszerint családot tervezünk. Főleg ő nagyon szeretne babát. Nagyon szeretem és szeretnék szülni is, de ott a másik lehetőség.. a régi nagy álmom! Amire egész életemben vártam, hogy végre ott éljek, ott dolgozzak és ott érjek el sikereket. De nem tudnék élni a párom nélkül sem. Tudom, ha szülök, ezt az egészet elfelejthetem és ide leszek láncolva. De ha elmegyek lehet elveszítem a nagy Őt! De itthon meg mindig a kinti képeimet nézegetem, gyakran sírok és sokszor álmodom azt, hogy ott vagyok. 2 szerelem közül kell választanom. Ti mit tennétek? Mi tesz hosszú távon boldoggá: család, vagy kalad/karrier? Fiatal vagyok 22L
2009. nov. 25. 11:06
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
80%
Én visszamennék Amerikába. Baromi nehéz lenne, de több okból is ezt tenném. Most jelenleg jól megvagytok a pároddal, mindened megvan. De ki tudja meddig tart ez? Persze nem festem az ördögöt a falra, de tudod mi lesz 1 hónap múlva? Lehet külön mentek és akkor nem lesz se jó kocsi, se szép ház, se márkás rucik. Csak Te egyedül, meló és pénz nélkül. A másik, hogy én nem szeretek pénzt kéregetni. nem tudnám úgy élni az életem, hogy nem csinálok semmit, és ha akarok venni magamnak vmit, akkor kérnem kell. Én visszamennék Amerikába, ha tényleg elég erős a szerelmetek akkor 1-2 évet kibírtok. Azt meglehet oldani, hogy egyszer Te jössz haza, majd ő megy ki. Ez idő alatt eldől, körvonalazódik, hogy ténylegesen mit is akarsz. Ne add fel az álmaid! Gyereket szülni 30évesen is tudsz, de még egy ilyen lehetőséged nem biztos, hogy lesz.
2009. nov. 25. 13:45
 32/41 anonim ***** válasza:
80%

tényleg ő az igazi? de tényleg???

ha igen, akkor maradj. de ne szülj még :)

dolgozz, hogy ne kerülj utcára, ha kidob (bocsánat)

2009. nov. 25. 14:14
 33/41 anonim ***** válasza:
37%

13.17 vagyok. Bocsánat, de én semmi ilyet nem írtam, hogy támaszkodjon kizárólag a párjára. Igaz, hogy az ellenkezőjét sem, de egyértelmű, hogy kezdenie kell magával valamit. Én biztos, hogy nem tudnék csak otthon ülni és jóformán semmit sem csinálni. Második éve vagyok itthon Gyeden és meghülyülök.

Tehát ha már egyszer van egy jó pénzes pasid, aki szeret és te is szereted, maradj itthon, legyél vele boldog de egyben tudj megállni a saját lábadon is. Amerikát már láttad...

Megint utálni fogtok és lepontozni, de nem baj.

Igaz én 10 évvel idősebb vagyok két gyerekkel és nem éppen egy felhőtlenül boldog házasságban, de nem panaszkodom, nem élünk jólétben, de nyomorban sem. Lehet, hogy csak ebből indulok ki, amikor azt mondom, hogy maradjon azzal az emberrel, aki szereti és az anyagi biztonság is megvan.

Na most írtam mindenkihez. A kérdezőhöz is és a válaszadókhoz is :))

2009. nov. 25. 14:24
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
hát én épp itthon vagyok hasonló helyzetben. Feladtam a nagyon jó kis munkámat, hogy a párommal lehessek (csak itt én jöttem külföldre)... és tudod, 2 éve vagyok itthon, illetve már nem mindig, mert kínomban, csak hogy csináljak valamit, eljárok takarítani... és a párom nem akar haza költözni, és minden nap azon gondolkodom, hogy de jó, így fogom leélni az egész életem???? Ne add fel azt, ami kiteljesíti az életed... hiába szereted a párod, nincs mindig otthon veled, én is csak esténként látom, meg hétvégén, az meg baromira nem elég...
2009. nov. 25. 14:43
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Én az álmom után nennék. 22 évesen elkövettem azt a hibát, hogy együtt maradtam egy emberrel, akiről azt hittem, ő a holtomiglan-holtodiglan, feladtam az akkori álmaimat és teljesen az övét szolgáltam ki. 1 évre rá szakítottunk.

28/L

2009. nov. 25. 16:32
 36/41 A kérdező kommentje:
esküvőkön vagyok pincér, nem kell rosszra gondolni!:)
2009. nov. 25. 16:52
 37/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket, azt hiszem fele-fele arányban állok még mindig a válaszok alapján is:) amúgy kocsim az van saját, még a szüleimtől kaptam és van egy támogató család a hátam mögött, igazából előtte is mindenem megvolt. próbálok azért alkalmi munkákat bevállalni, pénzt félrerakni, mert azért gondolok a jövöre akármi is lesz. szeretnék egy saját vállalkozást, ami az én nevemen van, amihez esetleg a párom is hozzásegít. nagyon sz@r most a világ és itthon nehéz elhelyezkedni (főleg pályakezdőként). igaz kint csicska lennék, de jól megfizetett csicska. volt szó róla, hogy kijönne velem.. de tudom, hogy nem birná sokáig, ő itthon fontos, máshol meg egy senki. néhány hónapja egyébként terhes voltam, csak elvetéltem.:-( és most eléggé fel vagyok kavarodva
2009. nov. 25. 17:08
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

22 vagyok én is. Családdal. Ennek ellenére úgy gondolom, ha feladod az álmodat, a nagy Őt is elveszíted, mert majd őt tartod a boldogtalanságod okozójának... Nem biztos, hogy kitartottnak lenni egy jó életforma. Nagy kiszolgáltatottsággal járhat.

Addig ne szülj, míg úgy nem érzed, hogy ezt akarod! Különben nem lesz türelmed hozzá és kudarcok sora ér, hogy rossz anya vagy...

2009. nov. 25. 19:04
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem addig ne mondd, hogy nem bírná kint sokáig, míg nem próbáltátok meg együtt. Te is látod, milyen itt a helyzet, lehet, hogy ott neki is több lehetősége lenne. Egy biztos, alkalmi munkából annyi pénzed nem lesz, hogy elindíts egy vállalkozást, vagy akkor nagyon profinak kell lenni, hogy ne bukj bele. Szerintem próbáljátok ki, milyen odakint, akár csak rövidebb időre, lehet, hogy neki is megtetszene. Tudod, én nagyon vágyok ki, tervezem is, én itt rabnak érzem magam úgy, hogy hiába gürcölök, a munkalehetőségek terén egyszerűen nem ez számít. Egyik nagynéném, akinek nincs diplomája, nincs OKJ képesítése, varrni jól tud, és 3 gyereket egyedül nevelt fel, kiment az Államokba, és jobban megbecsülték és megfizették, mint itthon a diplomás szüleimet. Én biztos, hogy megyek, nincs kedvem nyomorogni.

Mindenképp rendes munkát vállalj, és ne csak azért, hogy ne érezd kitartottnak magad, meg hogy mi van, ha szétmentek, hanem azért is, mert bármikor történhet olyan, hogy a párod valamiért keresőképtelenné válik, és akkor neked kell helytállnod. Még ha nem is következik be, de jobb felkészültnek lenni, mint megijedni, ha itt a baj és nincs mihez nyúlni.

2009. nov. 25. 20:58
 40/41 anonim ***** válasza:

Tudod, azt hiszem te most túlzottan biztos vagy ebben a pasiban. Mármint érzed hogy nagyon szeret téged, hűséges, szerintem mindent megtesz amit szeretnél, lesi a kívánságaidat. Ez nagyon jó :) És mivel ez a dolog teljesült, oda vagy valami másért, amit már részben megtapasztaltál. Azt írod, hogy karrier. Nos, ahogy írtad, én azért nem vagyok tisztában azzal hogy milyen karrierre is gondoltál. Valami csicskás pincérkedést emlegettél... Nos természetesen, lehet majd kint saját vállalkozásod, talán, ha rátermett vagy és megvannak az anyagi képességeid is (vagy összegyűjtöd) de ez hosszú évek munkája mindenképpen hogy valamit sikerre vigyél. Meg a társaságot hiányolod, azt hiszem. Ezt talán jobban. Vannak itt barátaid? Elkezdhetnél járni valami klubba... :)

Szóval nézd, ha önmagában azt nézzük, valóban fiatal vagy a családhoz, vagyis lehetne, de ha vársz még nem baj. Viszont azt tudnod kell, hogy megfelelő társ nem terem minden bokorban. És lehet hogy ha kimész, a kapcsolatodnak vége ezzel a pasival. nyilván lesznek más pasik, de nem biztos hogy időben találsz olyat akivel jó együtt lenni tényleg.

Viszont ha nagyon menni szeretnél, ki lehet próbálni a távkapcsolatot, és egy idő után úgyis rájössz, hogy kell-e ez a fiú vagy nem. Egyébként a barátodnak mi a véleménye a terveidről?

2009. nov. 26. 09:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!