Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Hogyan döntenétek a helyemben?
Válófélben vagyunk 20 év után. Mivel nem tudja egyikőnk sem kifizetni a másikat, el kell adni az ingatlanunkat. Osztatlan közös tulajdonról van szó. Jogilag az egész telek fele és a rajta lévő ház közös néven van. A telek másik fele a házzal csak az én nevemen, mivel 5 éve örököltem és az külön vagyonnak számít. A "férjem" csak akkor hajlandó bele menni az eladásba, ha fele-fele arányban osztozunk az egészen, mert nem tudja tudomásul venni, hogy ahhoz semmi köze.
Kérdésem az lenne, hogy menjek bele a fele-fele arányú osztozkodásba és akkor hamarabb szabadulok tőle, vagy évekig pereskedjek???
_Fagyimama válasza_
Gyakorlatilag akkor a pénz negyede járna neki, de én a helyedben mindenképpen belemennék a felezésbe, elvégre közös ingatlan volt, hiszen 20 évig együtt voltatok ott, együtt csináltatok rajta ezt-azt (gondolom), továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy így hamarabb túl vagy az egészen.
GYerekek vannak? Mert akkor nehogy már a felét vigye.
Ha csak ketten vagytok, és neked nem létszükséglet az a pénz, akkor add oda neki, hamarabb lezaljik az egész. Ha nagy szükséged van erre a pénzre a továbblépéshez (új lakás vásárlás) akkor viszont ne hagyd! Tisztán látszik, hogy mi kié.
Én feleznék. Igaza van az egyik hozzászólónak, ne akard kisemmizni!
Évtizedeket éltetek együtt!
Aki azt írta, hogy ragaszkodna a 3/4-hez, mert az övé, de kapcsolat alatt nem gondolna rá, hogy az övé, az bizony a kapcsolat alatt is ezen agyalna! Annyira undorító ez a hozzáállás! A férfi nem tett érted semmit a 20 év alatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!