Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Hogyan döntenétek a
helyemben?
Figyelt kérdés
Válófélben vagyunk 20 év után. Mivel nem tudja egyikőnk sem kifizetni a másikat, el kell adni az ingatlanunkat. Osztatlan közös tulajdonról van szó. Jogilag az egész telek fele és a rajta lévő ház közös néven van. A telek másik fele a házzal csak az én nevemen, mivel 5 éve örököltem és az külön vagyonnak számít. A "férjem" csak akkor hajlandó bele menni az eladásba, ha fele-fele arányban osztozunk az egészen, mert nem tudja tudomásul venni, hogy ahhoz semmi köze.
Kérdésem az lenne, hogy menjek bele a fele-fele arányú osztozkodásba és akkor hamarabb szabadulok tőle, vagy évekig pereskedjek???
Ha soha nem laktak benne ebben az örökségben, ami 5 éve a feleségé, akkor mi a fenéért ajándékozná oda a felét az éppen válni készülő férjének?!
Ha benne éltek volna 20 évig, és együtt szépítgetik, alakítják, csinosítgatják, akkor még azt mondom, ok.
2011. aug. 2. 16:20
12/22 anonim válasza:
Írhattad volna, hogy nem ott éltetek, így más. Pereskedj.
2011. aug. 2. 16:21
13/22 anonim válasza:
eszedbe ne jusson engedni!
ha azt látja, hogy elszánt vagy, kitartó, megingathatatlan, akkor valószínűleg visszalép, és elfogadja, ami neki jár.
2011. aug. 2. 16:26
14/22 anonim válasza:
nanemár hogy hagyja veszni az örökségét!!az egy csomó pénz és ugy tudom h ma abból élünk. azt kell nézni hogy hosszútávon mi a kifizetődőbb.
2011. aug. 2. 16:37
15/22 anonim válasza:
Szerintem sem felezz, ami a tied az a tied! Ne add neki oda!
2011. aug. 2. 16:55
16/22 anonim válasza:
Simán vidd perre...Nem közös vagyon az örökséged.Ne hagyd magad!!!Ha tud másik lakást venni a mostaninak a feléből,akkor ne hagyd magad...Főleg ha gyerek is van,bár ezt nem írtad.
2011. aug. 2. 16:55
17/22 anonim válasza:
PER!!!!! AZ A TIED!!!
2011. aug. 2. 17:08
18/22 anonim válasza:
Ami a tied az a tied, ne hagyd magadat zsarolni, amihez nincs joga!
2011. aug. 2. 17:13
19/22 anonim válasza:
Egyesek sajnálják szegény férjet, nehogy kisemmizze, hiszen évtizedeket élt vele. A FÉRJ SZENT? Válik és olyan vagyon felét akarja megkaparintani amihez semmi köze? Nem haszonlesőség az ilyen? Hagyjuk már a férj istápolását...
2011. aug. 2. 17:24
20/22 anonim válasza:
Ilyet nem tehet meg, ugyved keresse fel, ha te nem tudod vele ezt megertetni. Ne add neki a felet, o most megjatsza a hulyet, hogy megkapja a felet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!