Ha történne valami a párommal, akkor nekem mennem kell ugye?
A párommal 3 éve élünk együtt, az ő lakásában. (Én költöztem oda hozzá anno.) Nem vagyunk házasok, élettársi kapcsolatban élünk. Közös a kassza, közösen fizetjük a rezsit, a felmerülő kiadásokat a lakásra, stb. (Tavaly például a közösen összespórolt pénzünkből újítottunk a lakáson stb.) A kérdésem az lenne, hogy ha a párommal ne adj isten idő előtt történne valami, akkor nekem semmi jogom nem lenne a lakásban maradni ugye? Hanem a szülei, testvérei örökölnének utána, én pedig mehetnék az utcára vagy ahova tudok?
(Csak azért tettem fel a kérdést, meg elgondolkoztam, hogy hogyan is működik ez, és nem vagyok vele tisztában.)
Köszönöm a válaszokat!
Igen mindegy mióta éltek együtt ha semmi jogod nincs oda akkor kitehetnek miért is ne.Vagy hagyja rád a házat vagy adjon haszonélvezetet.Ha ez nincs akkor sajnos menned kell attól független,hogy mennyi a fizetésed azt az örökösöket bocsi de nem érdekli nekik a vagyon kell amit lehet majd elakarnak adni vagy épp beköltözni te ott már akkor egy nem kívánt személy leszel.Vagy beszéltek erről a pároddal vagy jobb ha előre már kitalálsz valamit erre,hogy akkor majd hova menjél.
Vagy elvesz feleségül és mindent te örökölsz.vagy lesz gyereketek és akkor a gyereked örököl mindent de te haszonélvezeti jogot kapsz és nem tehet majd ki a gyereked a lakásból.
Hát nem tudom, elég érdekes egy kapcsolat lehet. Nekem a férjem még a hiteleit is úgy intézte, hogy ne nekem kelljen visszafizetni, ha vele történne valami....
Nem akarlak megbántani, de a jog szempontjából te csak egy barátnő vagy. Ha komolyan gondoljátok, miért nem házasodtok össze? Szerintem beszélj az aggodalmaidról a párodnak.
Miért nem vesz el?Az lenne a legjobb vagy egy gyerek.
Sajnos mindegy ki mit gondol a rokonságban adnak biztos időt míg találsz valamit ahova menj de ez nem jelent semmit ami az övé azt nem adják másnak.Az,hogy közösen fizettek még nem jelent semmit.Ettől még nem jár neked pénz hisz te is ott élté ugyan úgy használtál mindent.Ha meg ezek után sem törődik a sorsoddal nem tudom milyen kapcsolat.Albérlet is jó megoldás ha menni kell egy kis időre.De az sem jó,hogy ott leszek x ideig míg nem találsz lakást ahova menj mint egy megtűr személy.Ne alázkodj meg senki előtt.
Ha szeret ez nem lenne kérdés.Akkor maradhatnál a lakásban ha lenne gyerek,vagy haszonélvezeti jog.
"Miért nem vesz el?Az lenne a legjobb vagy egy gyerek"
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!