Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha történne valami a párommal,...

Ha történne valami a párommal, akkor nekem mennem kell ugye?

Figyelt kérdés

A párommal 3 éve élünk együtt, az ő lakásában. (Én költöztem oda hozzá anno.) Nem vagyunk házasok, élettársi kapcsolatban élünk. Közös a kassza, közösen fizetjük a rezsit, a felmerülő kiadásokat a lakásra, stb. (Tavaly például a közösen összespórolt pénzünkből újítottunk a lakáson stb.) A kérdésem az lenne, hogy ha a párommal ne adj isten idő előtt történne valami, akkor nekem semmi jogom nem lenne a lakásban maradni ugye? Hanem a szülei, testvérei örökölnének utána, én pedig mehetnék az utcára vagy ahova tudok?

(Csak azért tettem fel a kérdést, meg elgondolkoztam, hogy hogyan is működik ez, és nem vagyok vele tisztában.)

Köszönöm a válaszokat!

2013. dec. 17. 13:02
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

Igen mindegy mióta éltek együtt ha semmi jogod nincs oda akkor kitehetnek miért is ne.Vagy hagyja rád a házat vagy adjon haszonélvezetet.Ha ez nincs akkor sajnos menned kell attól független,hogy mennyi a fizetésed azt az örökösöket bocsi de nem érdekli nekik a vagyon kell amit lehet majd elakarnak adni vagy épp beköltözni te ott már akkor egy nem kívánt személy leszel.Vagy beszéltek erről a pároddal vagy jobb ha előre már kitalálsz valamit erre,hogy akkor majd hova menjél.

Vagy elvesz feleségül és mindent te örökölsz.vagy lesz gyereketek és akkor a gyereked örököl mindent de te haszonélvezeti jogot kapsz és nem tehet majd ki a gyereked a lakásból.

2013. dec. 18. 10:17
 42/49 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, ha nincs házasság, a rokonok 90%-a kitenné az elhunyt párját a lakásból. Nagyobb érték egy ingatlan annál, minthogy nagyvonalúskodjanak utána. És a legfőbb indokuk az lenne, hogy maga az elhunyt sem gondolta komolyan a kapcsolatot, hisz még csak el sem vett a lakást miért kéne odaadni? Ez nem így működik, itt már nincs jópofizás, milliókról van szó adott esetben. Ne legyenek illúzióid!
2013. dec. 18. 10:25
 43/49 anonim ***** válasza:
Ha az én családomban történne ilyen, szülőként én biztos megbeszélném az érintettel, hogy maradjon egy ideig a lakásban, míg rendezni tudja a sorait, legyen az akár 1-2 év is. Így úgymond lelakja a belefektetett pénzét. Amikor kiköltözik, felőlem vihetné az összes bútort, mégiscsak ők rendezték be együtt a lakást, ahhoz nekem semmi közöm. A lakás sem nekem kéne, de tudnám belőle segíteni a többi gyerekemet.
2013. dec. 18. 10:26
 44/49 A kérdező kommentje:
Nem, nincsenek illúzióim, hogy akkor biztos maradhatnék, és csak úgy "nekem adnák" a lakást. Csak kiváncsi lettem, hogy ha mondjuk a szülők szemszögéből nézzük, akkor ki, hogyan cselekedne, mit adna, mit nem, mindenképpen bizonyítékot követelnének-e a pénzről stb. Egyébként mint írtam is, teljesen jogos, hogy mennie kell az elhunyt párjának,de ahogy valaki írta, én is adnék azért időt, míg nem tudja rendezni a dolgait, és míg nem tudna hova menni. (Tehát nem 3 napot, 1 hetet adnék a költözésre.)
2013. dec. 18. 10:35
 45/49 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, elég érdekes egy kapcsolat lehet. Nekem a férjem még a hiteleit is úgy intézte, hogy ne nekem kelljen visszafizetni, ha vele történne valami....

Nem akarlak megbántani, de a jog szempontjából te csak egy barátnő vagy. Ha komolyan gondoljátok, miért nem házasodtok össze? Szerintem beszélj az aggodalmaidról a párodnak.

2013. dec. 18. 10:41
 46/49 anonim ***** válasza:
Esetleg mutasd meg neki itt a válaszokat, hogy nem te vagy az ufó, más is látja a problémát, amit a helyzet hoz magával.
2013. dec. 18. 10:42
 47/49 anonim ***** válasza:

Miért nem vesz el?Az lenne a legjobb vagy egy gyerek.

Sajnos mindegy ki mit gondol a rokonságban adnak biztos időt míg találsz valamit ahova menj de ez nem jelent semmit ami az övé azt nem adják másnak.Az,hogy közösen fizettek még nem jelent semmit.Ettől még nem jár neked pénz hisz te is ott élté ugyan úgy használtál mindent.Ha meg ezek után sem törődik a sorsoddal nem tudom milyen kapcsolat.Albérlet is jó megoldás ha menni kell egy kis időre.De az sem jó,hogy ott leszek x ideig míg nem találsz lakást ahova menj mint egy megtűr személy.Ne alázkodj meg senki előtt.

Ha szeret ez nem lenne kérdés.Akkor maradhatnál a lakásban ha lenne gyerek,vagy haszonélvezeti jog.

2013. dec. 18. 15:57
 48/49 anonim ***** válasza:

"Miért nem vesz el?Az lenne a legjobb vagy egy gyerek"

:)

2013. dec. 18. 15:59
 49/49 anonim ***** válasza:
De nem?:)Ha elveszi megoldódik a gond ha gyerek van akkor is:)
2013. dec. 18. 22:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!