Hogy lehetne közös autónk a párommal, úgy, hogy ha egyikünkkel történne vmi, a másiké maradhasson?
Figyelt kérdés
Nem vagyunk házasok és a családjainkban nem bízhatunk. Van vmi módja, hogy a (nem tulajdonos) másiknak joga legyen megtartani az autót?2011. júl. 4. 22:39
1/7 anonim válasza:
Közös tulajdonban veszitek meg, és kölcsönösen megterhelitek haszonélvezettel. Elméletileg lehetségesnek tartom. Vagy ha bíztok egymásban, megveszi valamelyikőtök a saját nevére, és a másik meg haszonélvezetet kap rá.
Más megoldás nem jut eszembe.
2/7 anonim válasza:
Ha van még egyszer legalabb az auto ertekenek megfelelo vagyonotok is, akkor egyszeruen vegrendelkezzetek az autorol kolcsonosen egymas javara (oroklesnel ekkor csak 50%-ot orokolnek a vérrokonok).
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! De autók esetében létezik olyan, hogy haszonélvezet vagy közös tulajdon? Eddig soha nem hallottam ilyesmiről.
Pont a vérrokonokat szeretnénk kizárni az ügyből, akikhez kevés közünk van. Aránylag fiatalok vagyunk a végrendelkezéshez, csak szeretnénk bebiztosítani, hogy a másikunké lehessen az autó, bármi is történne...
2011. júl. 4. 23:11
4/7 anonim válasza:
Első vagyok, persze ingó dolog is lehet közös tulajdonban, és lehet haszonélvezettel megterhelve. Viszont érdemes lenne utána érdeklődni, mert gépkocsi esetében lehet vannak speciális szabályok, amiket én nem tudok.
5/7 anonim válasza:
A vérrokon mindenkepp orokol 50%-ot a teljes vagyonodbol.
Talan legegyszerubb osszehazasodni megis...:) Nem tudom, elettars eseten hogy van az orokles.
6/7 A kérdező kommentje:
Haszonélvezet létezik autóra?
2011. júl. 6. 22:55
7/7 anonim válasza:
Szia, legjobb, ha egy oroklesszakertohoz mentek el (ilyen ugyvedhez vagy kozjegyzohoz) tanacsert, szerintem egy ilyen kerdesert max. 5 E Ft-ot kerhetnek, vagy ha van is, aki ennel tobbet szeretne kapni, akkor talaltok olcsobbat. Erdemes, mert tudhatnak olyat, amit mas nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!