Ha történne valami a párommal, akkor nekem mennem kell ugye?
A párommal 3 éve élünk együtt, az ő lakásában. (Én költöztem oda hozzá anno.) Nem vagyunk házasok, élettársi kapcsolatban élünk. Közös a kassza, közösen fizetjük a rezsit, a felmerülő kiadásokat a lakásra, stb. (Tavaly például a közösen összespórolt pénzünkből újítottunk a lakáson stb.) A kérdésem az lenne, hogy ha a párommal ne adj isten idő előtt történne valami, akkor nekem semmi jogom nem lenne a lakásban maradni ugye? Hanem a szülei, testvérei örökölnének utána, én pedig mehetnék az utcára vagy ahova tudok?
(Csak azért tettem fel a kérdést, meg elgondolkoztam, hogy hogyan is működik ez, és nem vagyok vele tisztában.)
Köszönöm a válaszokat!
Ugye bizony.
Ezért nem csak papír a házasság, aranyoskám.
1.
A lakás a férfi külön vagyona már, így házasság alatt sem járna több.
# 5/6
Különvagyont én nem hiszem?
Sajnos igen
Bár ha tudod bizonyitani,akkor a felujitás árát,a berendezési tárgyakat kérheted.
Mi sokáig nem akartunk házasodni,aztán volt egy balesetünk, párom nem ébredt fel pár napig,anyós akkor ki akart tenni a lakásból,mondván az a fiáé,nekem nincs közöm hozzá (az már mellékes,hogy a hitelt én is fizettem ugyanugy). Felépült,összeházasodtunk,anyós azóta a lábát sem teheti be.
Jó csak ha ennyire tudod gondoltam törvényt linkelsz.
Illik alátámasztani a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!