Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha történne valami a párommal,...

Ha történne valami a párommal, akkor nekem mennem kell ugye?

Figyelt kérdés

A párommal 3 éve élünk együtt, az ő lakásában. (Én költöztem oda hozzá anno.) Nem vagyunk házasok, élettársi kapcsolatban élünk. Közös a kassza, közösen fizetjük a rezsit, a felmerülő kiadásokat a lakásra, stb. (Tavaly például a közösen összespórolt pénzünkből újítottunk a lakáson stb.) A kérdésem az lenne, hogy ha a párommal ne adj isten idő előtt történne valami, akkor nekem semmi jogom nem lenne a lakásban maradni ugye? Hanem a szülei, testvérei örökölnének utána, én pedig mehetnék az utcára vagy ahova tudok?

(Csak azért tettem fel a kérdést, meg elgondolkoztam, hogy hogyan is működik ez, és nem vagyok vele tisztában.)

Köszönöm a válaszokat!

2013. dec. 17. 13:02
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
92%

Ugye bizony.

Ezért nem csak papír a házasság, aranyoskám.

2013. dec. 17. 13:06
 2/49 anonim ***** válasza:
56%
Milyen élettársak vagytok. Önkormányzatnál bejegyzett vagy csak annak mondjátok magatokat. Bár lényegében ugyan az, igen mennek kellene, max a felújítás pénzből követelhetnél valamit ha tudod bizonyítani.
2013. dec. 17. 13:06
 3/49 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen, jól gondolod. Ha komoly a dolog és hosszú távra terveztek, akkor ha nem is most, de pár év múlva érdemes lenne valami papírt készíteni, ha összeházasodni nem akartok.
2013. dec. 17. 13:07
 4/49 anonim ***** válasza:
31%

1.

A lakás a férfi külön vagyona már, így házasság alatt sem járna több.

2013. dec. 17. 13:07
 5/49 anonim ***** válasza:
100%
4. De jár, most már a feleség örököl...ha nincs gyerek.
2013. dec. 17. 13:08
 6/49 anonim ***** válasza:
100%
mehetsz az utcára, max igényt tarthatsz a felújítási költség felére, ha tudod számlával igazolni
2013. dec. 17. 13:09
 7/49 anonim ***** válasza:
26%

# 5/6

Különvagyont én nem hiszem?

2013. dec. 17. 13:10
 8/49 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos igen

Bár ha tudod bizonyitani,akkor a felujitás árát,a berendezési tárgyakat kérheted.

Mi sokáig nem akartunk házasodni,aztán volt egy balesetünk, párom nem ébredt fel pár napig,anyós akkor ki akart tenni a lakásból,mondván az a fiáé,nekem nincs közöm hozzá (az már mellékes,hogy a hitelt én is fizettem ugyanugy). Felépült,összeházasodtunk,anyós azóta a lábát sem teheti be.

2013. dec. 17. 13:12
 9/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, ha nem hiszed ebben nem hinni kell, ez tény.
2013. dec. 17. 13:12
 10/49 anonim ***** válasza:
45%

Jó csak ha ennyire tudod gondoltam törvényt linkelsz.

Illik alátámasztani a dolgokat.

2013. dec. 17. 13:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!