Mennyit kell költeni egy gyerekre?
Szia!
Nekem 2 gyermekem van!
5 éves óvodás és 7 hónapos!
Rengeteg pénzben "vannak"!
De ha te csak akkor akarsz gyereket vállalni, ha már "összespóroltad a pénzt" szerintem "soha" nem lesz babád!!!!!!
Persze eszetlenül, felelősségvállalása nélkül NEM szabad gyermeket vállalni, de ha átlagos a fizetésed és van biztos fedél a fejed felett és van egy társad, és egy bizonyos fokú inteligenciád/tok akkor a babád soha nem fog hiányt szenvedned!!
Én a 19:00 ás válaszolóval sokban egyetértek!!!
De ez az én véleményem! :)
Avval az emberkével aki 20000 ft.ot költ csak pelusra??
Nányszor teszi tisztába?Hova használ el annyit?
Bocsika ez más téma és nem is ide tartozik, csak szerintem.....!
Bocs!!
Én ugyanígy, kedves 7:42-es. Nekünk is kb. ennyi fogy. Én is a pamperst használom és nem azért mert sznob vagyok, hanem mert a kisfiam bőre nem tolerál más pelenkát. Én is próbáltam sokfélét. De valami nagyon irritálja a bőrét azokban az olcsónak és gazdaságosnak nevezett pelenkákban, amikről írtok. Nem akarok magyarázkodni, de 1-2 óra azokban a gazdaságos pelenkákban és olyan vörös hólyagos lesz a popsija, ami 1- 1,5 hét alatt tűnik el. Szerintem semmilyen anya nem kínozná a gyerekét feleslegesen, így inkább megveszem a drágábbat neki mert nem tehetek mást.
Nálunk ez fordult elő problémaként és az anyatej hiánya (sajnos ez genetikai nálam, nem lehet segíteni rajta). De ott van például a tejallergia, a tojásallergia. Nagyon sok gyermeknél előfordul és lényegesen megdrágítja a gyermek ellátását. Nem azt mondom, hogy mindennel kalkulálni kell, de azért rá kell hagyni egy kicsit a költségvetésben, hogy ha bármi extra kiadás felmerül, akkor is meg tudjatok élni.
Azt kihagytam, azért ilyen olcsó a rezsi, mert 1 szobás lakás. Egyébként azt is kihagytam, hogy ingyentankönyvesek vagyunk.
Kedves kérdező! Tök jó, hogy így, előre tervezve, okosan vállalsz gyereket. Kevés az ilyen józan szülő manapság.
ez érdekes érdekel engem..mert szüleim nem mondják el, hogy mi van a pénzügyekkel még így 18 év felett se
gondolják,hogy semmi közöm hozzá
olyan szinten tudhatok róla,hogy NINCS PÉNZ
amúgy meg van... kérek valamit,megkapom
csak miért nem lehet részletezni?nem tudom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!