Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyit kell költeni egy...

Mennyit kell költeni egy gyerekre?

Figyelt kérdés
a "kell"-t most senki se értse negatívan. tapasztalatokra vagyok kíváncsi. írja mindenki oda azt is, hogy milyen korú a gyermeke. (mert más és más korban, eltérőek a kiadások) gondolom a kiadások mértéke akkor csúcsosodik ki, amikor a "gyerek" még tanul (pl. egyetem), eljár szórakozni is, de még nincs önálló keresete. erre is kíváncsi vagyok, hogy ez kb. mekkora összeget jelent
2009. nov. 24. 13:57
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
86%
18 leszek és sokat kell költeni egy gyerekre persze a szűlő mindig annyit költ amennyit tud. Minden hétvégén járok szórakozni,ruhát havonta veszek,kozmetikumot ritkábban,akkor suliba mindennap pénz erre-arra.Anyuék megtudnak adni nekem mindent,viszont ahogy kijárom a sulit a saját lábamra állok,persze az ő segítségükkel.
2009. nov. 24. 15:02
 12/40 A kérdező kommentje:

azért érdekel egyébként a kérdés, hogy tudjam, mikor vállalhatok gyereket, tehát hogy mennyi pluszra van szükség azon felül, hogy magamat eltartom. elég változóak a válaszok, de azt hiszem még nem menne. egy gyereken nem lehet spórolni, míg magamon igen és most is ezt teszem és alig marad.

köszönöm az eddigieket, de szívesen veszek további válaszokat :)

2009. nov. 24. 15:06
 13/40 anonim ***** válasza:
79%

Bármikor vállalhatsz, s olyan színvonalon fogtok élni, amit megengedhettek magatoknak. 140 ezerből is fenn lehet tartani egy családot, s 600-ból is.

Akkor vállalj, mikor a körülményeidet megosztanád a gyerekeddel! De ha lesz gyerek, magadra nme kell annyit költened. Más lesz a fontos, itt spórolsz valamit. Na és ketten lesztek keresők. A nagyszülők is segítenek esetleg.

Annyi pénzed sose lesz, amennyi kéne egy gyerekre! Ha meglesz a gyerek, lesz pénz is hozzá.

Ha az Isten madárkát ad, kukacocskát is küld neki!

2009. nov. 24. 15:23
 14/40 A kérdező kommentje:

:) ez kedves tőled

akkora összegekről beszélnek itt néhányan, amennyi talán sose lesz 200e/gyerek. szeretnék 2 gyereket...

2009. nov. 24. 15:27
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
14.04 vagyok és válaszolnék a következő válaszólónak. Valóban, a pelus a legdrágább, de ezen nem spórolok, mert próbáltam olcsót is, de vagy kifojt a pisi, vagy fél óra alatt teli volt, stb. Azt gondolom, ez neki fontos kényelmi és higiéniai kérdés és ezen a legjobbat szeretném neki adni. Ruhákat nem trendiket veszek, a "gazdaságos"-ban vásárolunk mindig, mert abszolút megfelelő tiszta pamut ruháik vannak és mellesleg jól is néznek ki, de nem eszerint válogatok. Cipőt valóban a legjobbat veszem neki, mert azt szeretném, hogy egészségesen fejlődjön a lábacskája. Tehát pelus és cipő legjobb, ruha egyszerű, csak pamut legyen. Ez így kerül annyiba, amennyit leírtam. Nem megsértődés véletlenül sem, csak gondolom, neked nem ekkora gyermeked van most, ezért írtam. Biztos meg lehetne oldani /nyilván/ olcsóbban is, de az előbb leírtakra, valamint gyümölcsre, tejtermékre és vitaminra egyáltalán nem sajnálom neki a pénzt. Mi úgy tudjuk megcsinálni, hogy magunkon spórolunk, mióta a fiam megvan. Nekünk kínai cipő/nekünk már nem fejlődik a lábunk/, turkás ruha, egyszerű kaják.
2009. nov. 24. 15:51
 16/40 anonim ***** válasza:
100%

18 éves lány vagyok, gimnazista. Nővérem egyetemre jár. Rám átlagosan havi 20 ezret költenek a szüleim.. Persze ebben nincs benne a mosás, a rezsi rám eső fele, a vacsora, illetve a hétvégi étkezések. Ha ezeket beleszámolnám, lenne 50ezer is.. Menzára járok, az 5000/hó. Zsebpénz 5000, ruhára ugyanennyit kapok. A suliba biciklivel megyek, ha nagyon sok időm van elsétálok. Alkalmanként színházba járok, évi 10.000. Nyaralás a saját pénzemből megy, általában a barátokkal sátorozunk egy kis tó mellett. (csak kaját kell fizetni+a vonat kb. 400ft) Szeretem, ha van miből válogatnom ruhák terén, így gyakran eljárok a barátnőimmel turkálókba.

Nővérem többe kerül, az albérlet és az egyetem miatt. Rá átlagosan 60ezret költenek a szüleim. Albérlet 20000, kaját itthonról visz, lefagyasztva, így annak nem tudom az értékét. Telefon 5000, bérlet 4000, ruha 5000 (persze ez van amikor több pl. kétévente egy márkás cipő, ami alapból 15000) Zsebpénz kb. havi 15000-20000.

Egész jól kijövünk, apukám nagyon sokat dolgozik ezért. Inkább spórolunk a pénzzel, nem szórjuk két kézzel, de így már mindkettőnknek sikerült venni egy-egy kisebb lakást kezdésnek., (panel)

2009. nov. 24. 16:11
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

14:17-es

Hol vagy közalkalmazott? Mert én is az vagyok és nem is egy kollegám van aki nem 70 ezret, hanem 64 ezret kap kezébe. Úgyhogy ne mond, hogy nincs olyan nagyon aki 70 ezret keres, speciel én is 80 ezret, és nem vagyok már 20 éves, és lehúztam 10 évet, mint közalkalmazott.

A kérdésre válaszolva: nagyon sokba van egy gyerek, és ahogy nő egyre többe, erre számítani kell. Mások az étekezési szokások, annyit esznek mint a farkasok! Állandó cipő vásárlás, ami ugye már felnőtt méret és méreg drága, mert a kamaszok azért akármit már nem is akarnak felvenni, mint ismeretes, sportolnak és ahogy írtátok szórakoznak (nának), amit finanszírozni kell. Ja és a bérlet, mert a suli már nem általános ami a szomszédban van gyalog.... stb, nem is tudom tovább sorolni. Mindig azt mondom a páromnak, hogy "Te, ha nem lennének gyerekek mit csinálnánk ezzel a sok pénzzel ami most rájuk megy?" Persze a sokat idéző jelben értem, de tényleg szinte minden rájuk és a rezsire megy el. EZ van, drága mulatság a drága gyermekünk!

2009. nov. 24. 18:13
 18/40 anonim ***** válasza:
82%

Le a kalappal a fenti hozzászólók előtt, jó olvasni, hogy mindig meg lehet oldani valahogy.

Az én fiam 10 éves, a lányom 10 hónapos. Egyedül nevelem őket. A fiam iskolás, osztálypénz, tanszerek, színház évi 55ezer, nyári tábor 1 hétre 25ezer, és a nyári szünet 3 hónap, szóval a többit családi szervezésben, az is kerül valamibe. Átlagosan 1 hó suli tehát havi 6ezer+edzés 3-5ezer+nyaralás megint 5, az eddig 14-16. Hozzá a kaja havi 20, rezsi rá esője szintén 20, és van még cipő és ruha, mondjuk havi 5 legalább. Plusz bicikli és gördeszka és első és hátsó lámpák, és játékai még nincsenek is. Ez mind tehát úgy havi 70 ezer. És az osztálytársak után így is csorog a nyála, mert azoknak van mobiljuk és saját laptopjuk is. :(

A bébi picit olcsóbb, de nem sokkal, rá is havi 60 ezret számolok úgy, hogy a ruhák nagy részét ismerősöktől kapjuk picit használtan.

Ahogy mások is írták, magamra nem költök, sehova nem járok, és egy pár cipőm van. De a gyerekek nem nélkülöznek.

Ha jobban belegondolok, a nagyszülők segítsége nélkül bizonyára lenne még egy pár dolog, amit ebből is lejjebb kellene adnunk, de hála az égnek, segítség valahogy mindig van.

A munkahelyen viszont kifejezetten nem fognak szeretni, amiért két gyerekem van, ha te férfi vagy, ezt megúszod. Számolj azonban a feleséged részleges eltartásával is esetlegesen... A gyed-gyes időszakban mindenképpen. Persze két ember együtt csodás ötletekre képes, ha akarják.

2009. nov. 24. 18:56
 19/40 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk azért olcssobban is ki lehet jönnni:

Mi 5-en vagyunk,napi kaja:1500,ebből kb.300 egy gyerek,ruhát a teszen veszek kb.1500/gyerek(és a nagyról marad a kicssire)Tisztálkodó szerek kb.1000/gy(ovit,sulit nem fizetek,mert ingyenesek vagyunk.)Háll istennek ritkán beteg:a vitamin adag kb.1500/hó/gy.Tehát összesen:13.000/hó/gyyerek.

2009. nov. 24. 19:35
 20/40 anonim ***** válasza:
89%
Útólsó vagyok:bocs a rezsit kihagytam,de azt akkor is fizetem,ha nincs gyerek.Meg az iskolásoknak a különóra,azt nem téríti az önkormányzat.
2009. nov. 24. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!