Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyit kell költeni egy...

Mennyit kell költeni egy gyerekre?

Figyelt kérdés
a "kell"-t most senki se értse negatívan. tapasztalatokra vagyok kíváncsi. írja mindenki oda azt is, hogy milyen korú a gyermeke. (mert más és más korban, eltérőek a kiadások) gondolom a kiadások mértéke akkor csúcsosodik ki, amikor a "gyerek" még tanul (pl. egyetem), eljár szórakozni is, de még nincs önálló keresete. erre is kíváncsi vagyok, hogy ez kb. mekkora összeget jelent
2009. nov. 24. 13:57
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%

Minel nagyobb, annal tobbet.

Amig kicsi, csak szopizik, pelust kell neki csak venni. Ha egeszsges, nagyon nagyon ritkan beteg csak, akkor kb. 1 eves koraig nem kerul sokba. Amikor megszuletik kell neki kisagy, agynemu, babakocsi, ruhacskak, es szopizik, ez a kajoja. Hasznaltam, szep allapotban nagyon jo aron meg lehet venni a dolgokat.

Aztan ahogy ovis lesz onnantol mindig kolteni kell rajuk, egyre tobbet.

Ha van havi fix jo bevetele a szuloknek, nem problema a gyerek. De ha nincs jo fizetes, akkor van a gond.

2009. nov. 24. 20:21
 22/40 anonim ***** válasza:
100%

amíg gimis voltam, anyukám az isten pénzét is ráköltötte a különóráimra. :) (ha összeszámolnánk, akkor simán kijönne arra a 8évre az 1 milla (különmatek, különangol, különnémet)

egyetemista vagyok,a párommal lakom saját lakásban, de még anyum tart el.

rezsi: 40rugó, kb mindennel.

kaja+zsebpénz össz: 40-50rugó.

meg néha melózok ezt-azt.

karácsonyra, szülinapra kapok extra pénzt, ez ruhára megy.

ha durván számolom, akkor kb 1 100asba vagyok anyámnak havonta. nem kis pénz, és ha lediplomázok, akkor nekem is legalább ennyit kell keresnem, hogy ne kopjon fel az állam... :)

persze itt lesz a párom is, aki legalább uennyit fog keresni :) éhen azé nem halunk, de lehet, hogy le kell mondanunk 1-2 dologról.

2009. nov. 26. 13:28
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

A lányom márciusban 2 éves lesz. Bölcsit ne is reméljek, mert az itt "arcra" megy. Vagyis nem birok elmenni majd 4 órában dolgozni.

Albérletben lakunk. Apa lelépett a barátnőmmel.

Kapok csp-ot 13700,-Ft-ot, gyerektartás 15 ezret, a Gyed-em 64 ezer.

Szociális segélyért még eszembe sem volt sorba állni.

Nagymama, nagytata nincs.

38 éves leszek és segitség nélkül, de MINDENE megvan a lányomnak és Nekem is.

Ne sirjon az, akinek van férje vagy segitsége.

2009. nov. 26. 15:17
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

A lányom 4 éves,az ovira max 7.000et költök havonta!

A ruháit használtan veszem teszveszről,de ezt senki meg nem mondaná,szóval ruha kb 5.000Ft

Kozmetikai cikkek kb. 1.000Ft,

a kaja 20.000Ft,de ebbe tömérdek gyümölcs,joghurt és hús belefér,

nem nagyon beteges,úgyhogy a gyógyszer havi max 2.000Ft,

néha elvinni usziba,állatkertbe,ugrálóvárba,meseparkba az is megvan 5.000Ft,

ha lebontjuk havi átlagra a szülinapi,névnapi,karácsonyi és egyéb ajándékokra költött összeget az 4.000Ft

a rezsiköltség többlet,mert nem vagyok egyedül legyen kb 5.000Ft!

Összesen 49.000Ft

Jövőre szeretném beíratni lovagolni és úszni tanulni.

Mikor isibe megy szeretném ha lenne lehetősége zenét,vagy nyelvet tanulni,vagy akár mindkettő!

Akkora majd már zsebpénz is dukál neki.

Szóval 80.000be biztos benne lesz.

Bele se merek gondolni mi lesz,ha márkás cipőt és ruhát akar majd és a hétvégére leruccanni a barátokkal a Balcsira!

100.000?

Hát igen!

De én szerencsés helyzetben vagyok,mert könnyen vállalok a cégnél pluszmunkát és kiadom neki,hogy dolgozz lányom,ha kell a Nike!

2009. nov. 26. 15:42
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

26.a 19:35

300Ft/nap?

Nem kötekedni akarok,nehogy azt hidd,de az nagyon kevés!

A lányom megeszik minden nap egy pudingot,joghurtot az már maga 100Ft,egy darab gyümölcs 50-100Ft,ha főzeléket,tésztát csinálok annak is egy adagja megvan 100Ft,ha húst sütök az 200-250Ft/adag!Ha az ovis étkezést leszámítom is eszik még egyszer otthon hideget 2db zsömi,paprika,egy kis felvágott 3dl tej,legjobb esetben is 150Ft!

Minimum 500-600Ft/nap.Hetente 3 alkalommal csoki,szintén 3szor péksüti hetente és ez szerintem távol se extra összeg.

Én úgy érzem a minimum 600Ft/nap elengedhetetlen!

2009. nov. 26. 15:50
 26/40 anonim ***** válasza:
85%
Hát igen, tényleg nem olcsó mulatság. Azért sokan írták, hogy 1 éves kor alatt olcsó a gyerek. Hát ezt azért megcáfolnám. Nem tudtam sajnos szoptatni a kisfiamat és a tápszer horror összeg. Persze senki nem így tervez, de ha így alakul amit ugye senki nem tudhat előre, akkor is kell enni a gyereknek. Ez bizony 20ezerbe benne volt egy hónapban. Ehhez jön még a ruha, az kb. 10-15ezer egy hónapra lebontva. Nem csak új ruhákat veszek a kisfiamnak, szoktam a vaterán-teszveszen is vásárolni ezért ennyi. Ha bababoltba járnék beszerezni a ruhákat, akkor akár ennek a duplája is lenne. Meg kell ugyanúgy venni a gyümölcsöt, a zöldséget, a gyógyszereket ha beteg. Ezekre körülbelül 10ezer forintot számolni lehet nyugodtan. A gyermekjátékok sem olcsók, kb. 3-4ezer elmegy ezekre is havonta. A pelenka 10ezer, mert sajnos érzékeny a babám bőre és a liberon/pampers-en kívül mást nem tudok ráadni. Többször próbálkoztam, de 1-2 óra után a tescos pelenkában annyira kikészítette a bőrét, hogy kb. 1 hét volt mire rendbejött, de mondhattam volna másikat is, mert nagyon sokfélét próbáltunk. Ezt szintén nem lehet előre tudni. A kozmetikumokra kb. 3ezret költök havonta, ebben benne van a popsikrém, a fürdető, a sampon és a popsitörlő is. Ez durván 60ezer forint havonta és ebben még nincsen benne bölcsi/ovi vagy állatkert vagy bármi ilyesmi.
2009. nov. 26. 17:46
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

19:35!

Ti húst nem is esztek akkor? Mert 5 embernek már a hús többe van mint 1500 Ft és az csak az ebéd. Reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora nincs is a gyerekeknek?

2009. nov. 26. 17:53
 28/40 anonim ***** válasza:
94%

Masodikos egyetmista fiu vagyok. Es nagyon sokba kerulok.

Kufoldi allampolgar reven fizetos vagyok az egyetemen.

Egyetem evi 300 ezer

Lakas evi 600 ezer (alberlet, az en lakasom ki van adva, szoval ez mondhatjuk "ingyen" van, mert abbol befolyik annyi, hogy nagyobb, ujabb lakasban legyek albis)

Kaja havi 60-70 ezer, ez evi 850 ezer kb. (soknak tunhet, de rendesen kajalok, jominosegu hust, mindennap)

Sajat autom van 3 millio volt hasznaltan, keszpenzben vettem, igy hitel nincs rajta, de az en nevemen van, es igy draga a biztositas. + sulyado = 350 ezer / ev

Tankolni is kell bele gazolajat 6.5 liter korul fogyaszt, arra havi 30 ezer megy el, de ez ugye nagyon valtozo, attol fugg, hogy mennyit kell hajtanom.

Lehet szamolgatni...

2009. nov. 26. 18:50
 29/40 anonim ***** válasza:
93%
A kérdésre nem lehet válaszolni! Van, aki jómódu, de tojik a gyerekei igényeire, van aki nagyon szerényen él, mégis szinte mindenét a gyerekire áldozza. Ez elsősorban szemlélet és csak másosorban az anyagi helyzet függvénye. Nagyban függ a szülők intelligenciájától és felelősségétől. Az egyik szülő fontosnak tartja a zeneoktatást, a különféle kölönórákat, mig a másik erre egy vasat sem áldozna. Van szülő, aki hagyja gyermekét gondozás és gyógykezelés nélkül betegen, míg a másik szülő azonnal hajlandó áldozni a gyermeke egészségéért. Tehát visszajutottunk az elejére, vagyis ez mindig a szülők gondolkodásmódjától függ.
2009. nov. 26. 19:00
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom mit sírnak egyesek. Én 15 éves vagyok, kapok havonta 5000 Ft zsebpénzt. Persze, szép és jó, de ebből állom a ruháim nagy részét. Amit megvesz nekem apa azok a "nagyonmuszáj" ruhák. Pl. télre kabát, csizma. Mást nem. Nyáron semmit. Gazdálkodjak a régiekből. Meg az 5000 Ft-ot beosztva. Ha szórakozni akarok, azt is zsebpénzből állom. Kozmetikai szereket szintén ebből az összegből, sampont kapok kb. 2 havonta, tusfürdőt családi kiszerelésbe veszünk, elég 3 hónapig simán. Pluszban a vatta, fültisztító, sminkelmosó, körömlakklemosó de ezeket csak párhavonta kell venni, így havonta kb 1000-2000 Ft.

Pénzt nem kapok sem kajára sem másra a zsebpénzen kívül. Reggelit viszek a suliba, inni teát. Pluszban menzás vagyok, ez havonta 4000 Ft, este hideget eszem, vagy főzök magamnak valamit az alapanyagokl, de akkor számára is készítek, tehát csak az alapanyag.

Színházba az iskolám miatt kötelezően járnom kell, ez kb. 3000 Ft/hó.

Bérlet, ez 4000 Ft.

Görényt tartok, ez kb 5000 Ft/hó.

A hajamat magamnak vágom, kozmetikushoz nem járok.

Így ennyi kb.

Akkor ez összeszámolva: 23 000 Ft

Ha hozzáveszzük a hirtelen kiadásokat, akkor mondjuk 30 000.

Ebben nincs benne a kaja, a rezsi. Azt nem tudom megbecsülni. De szerintem sokkal kevesebbre kijön mint 100.

Amúgy 15 éves vagyok, gimnazista, és én úgy érzem, hogy nem szenvedek hiányt. Persze néha rossz, amikor én nem tudok elmenni táborokba, de van ez így. Elég jól megtanultam gazdálkodni kevés pénzből. Senki soha meg nem mondaná, hogy tulajdonképpen magamra 5000ből gazdálkodok. Enynit erről.

2009. nov. 26. 19:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!