Mit tegyek, hogy lassan 10 éves fiam elfogadja a páromat?
A gyermeked féltékeny rád ugy érzi, hogy téged is elveszithet,mint az exedet. Le kell nyugtatni és nem büntetni, nagyon sokat foglalkozzál vele, és éreztesd,hogy mindig számithat rád.Viszont ha nem megy ez a dolog a pároddal kapcsolatban, akkor sajnos a gyermeked érdekében a pasinak kell mennie.
Mióta vagytok együtt?
Kérdező,persze,hogy rosszabb,hisz nem tetszik neki a büntetés,de ezért nem szabad nem megbüntetni,következetesnek kell maradni,ha csúnyán viselkedik büntetni kell,ha naponta 12x akkor annyiszor,fájdalmas dolog ez tudom,hisz az anyai szívednek biztosan nehéz,de nem fog menni máshogy.
Ha a pároddal és veled nem akar menni sehová,akkor nem kell elvinni,de Ti menjetek el,aztán meséljétek,hogy milyen nagyon jó volt,és miket is láttatok,hallottatok,lehetőleg olyat mesélj,ami tudod,hogy neki is tetszene,aztán a végén mond neki,hogy hiányzott onnan,és jó lett volna,ha ő is ott van.Pár alkalom után biztosan elakar majd ő is menni veletek.Tényleg ne hagyd,hogy a fejedre nőjön,hogy ő irányítson.Tudod,ha megkapja a rég vágyott játékot,az egészből az jön le neki,hogy jól csinálja a dolgait,hisz elérte amit akar.
Azért beszél így az új pároddal, mert megteheti. Nincs tudatában, hogy ezzel bánt téged is, károkat okoz neked. Valószínűleg a pozícióját védi, fél tőle, hogy kevésbé fogod szeretni, mert mást is szeretsz. Egyszerűen csak el kéne vele őszintén beszélgetni, és elmondani neki, hogy milyen következményekkel fog járni, ha ezt a viselkedést folytatja, hogy nem azt fogja elérni, hogy kisajátít magának, hanem szomorú leszel, csalódott, és még haragudni is fogsz rá. 10 éves nem hülye, meg kell, hogy értse.
Voltam hasonló helyzetben, én úgy oldottam meg a dolgot, hogy elmagyaráztam a lányomnak, hogy a szeretet nem úgy működik, hogy ekkora a szívem, és csak ennyi szeretet fér bele, és minél több embert szeretek, akkor kevesebb jut másnak. Azt is megértette, hogy ha anyának jobb az élete, ha anyát szereti valaki, és anya boldog, akkor a gyereknek is jobb az élete, mint egy magányos, szomorú, elkeseredett anyuka mellett. Ráhagytam döntse el, hogy melyiket válassza. Azóta nem konkurenciaként tekint az új páromra, hanem társként, akivel együtt kell élni, és ha lehet, akkor inkább jóban, mint rosszban, így jobban jár mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!