Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elszúrom mellette az életemet?

Elszúrom mellette az életemet?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. A barátom 26 éves. 1,5 éve ismertem meg egy szórakozóhelyen, ahol a zenekarával játszott. Teljesen beleszerettem..nagyon, minden feltétel nélkül. Kb 10 hónapja otthagytam a családomat és hozzáköltöztem. A szüleim tiltották, mert úgy gondolták, hogy tönkreteszem az életemet. Azóta alig állnak velem szóba, ami érthető, mert 16 évesen elköltözni egy sráchoz elég bizarr. Bevallom, nagyon sok hülyeséget tettem. Már nincsenek reális céljaim, csak álmok közt élek. A barátomat hihetetlenül szeretem, de az utóbbi időben rosszul alakulnak a dolgok. Mániás depressziós, amitől egyre rosszabbul van, csak a drogokban látja a megoldást. Alkalmanként mindig is élt tudatmódosító szerekkel, de én minden erőmmel azon vagyok, hogy leállítsam róla, ha ilyenhez folyamodna. Szed a betegségére gyógyszereket, de nem nagyon segítenek neki. 1,5 éve Róla szól az életem, túl hamar "felnőttem" és nem azokat a dolgokat teszem, amit az átlagos 16-17 évesek. Nekem tulajdonképpen Ő a családom, Vele osztom meg minden problémámat, egyek vagyunk. Rettentően kötődöm hozzá, képes lennék meghalni érte. Azonban az utóbbi időben ahogy figyelem a velem egykorúakat, rájövök, hogy már kezdek kiégni. Mint már említettem, sok hülyeséget követtem el. Volt, mikor kipróbáltam a drogokat, ittam, minden második nap részegen fetrengtünk egy buli után. Azelőtt voltak konkrét céljaim, rendkívül jól tanultam, ügyvéd akartam lenni már kiskorom óta. Mára már ez elmúlt, pedig még most kéne elkezdődnie az életemnek úgy igazán, de azt hiszem, már szinte mindent átéltem. Nagyon sokat gondolkodtam és rájöttem, hogy úgy alapjába véve elrontottam az életemet. A szüleimmel összevesztem, nagyjából kitagadtak, erkölcstelen dolgokat tettem, nem akarok továbbtanulni, nincsenek céljaim. Már nem vagyok az a komoly, ártatlan kislány, aki voltam. A barátom teljesen kész van, nem látja a saját életének az értelmét. Abból áll egy napunk, hogy elmegyek suliba, hazajövök, rám mászik, beszívva elkezd elmélkedni a világ dolgairól, elmegy próbálni a zenekarával, este vagy elmegyünk valami őrült buliba vagy itthon kérlel sírva arra, hogy adjam be én neki a heroin adagját. Egy átlagember számára ez rémisztően hangzik. Egyszerűen úgy érzem, hogy nekem ez sok. Tudom, hogy elítélendő vagyok és bűnös, amiért a szerelem vezérel. Nem tudnám elképzelni nélküle az életemet, de így nem leszek képes teremteni magamnak egy normális jövőt. Úgy értem, számomra a normális jövő az egyetem, rendes állás, aztán rendes anyagi körülmények megteremtése, majd talán gyerek. Viszont elhagyni azt hiszem nem tudom. Senki máshoz nem tudok fordulni, mint ide. Nincsenek olyan barátaim, akiktől tanácsot kérhetnék, ezért marad egy anonim oldal ismeretlen emberekkel. Ti mit tennétek a helyemben? Csupán ötleteket várok, nem bölcs leosztásokat azért, ahogy most élem az életem. Előre is köszönöm.
2009. nov. 23. 00:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:
52%

Ha ugysem tudod (akarod) elhagyni a baratodat, akkor miert tetted fel ezt a kerdest itt? Ha eldontotted, hogy vele fogsz maradni, akkor mit szerettel volna hallani itt?

Kicsit bekepzeltnek tunsz, es ugy nez ki a dolog, mintha iszonyat buszke is lennel arra, hogy neked egy muvesz, ertekes, drogos hapsid van.

2009. nov. 23. 20:58
 52/75 A kérdező kommentje:
Nem vagyok beképzelt, eddig még soha senki nem mondta rám, de majd pont egy idegen fog megítélni az alapján, amit írtam. Hogy miért tettem fel a kérdést? Ha nem tűnt volna fel, tegnap tettem fel, mert komolyan érdekelt, hogy ki mit adna tanácsként. Ma pedig sokat gondolkodtam és ez alapján hozom a döntésemet. Ez elég vicces, tudod? Egy ember azt írja a barátjára, a szerelmére, hogy művész és értékes, ezért beképzelt? Nahát.Ez biztos csak a te világodban van így. Azt hittem, ha valaki feltesz egy kérdést, részletesen le kell írnia a körülményeit és az érzéseit ahhoz, hogy a válaszadók a lehető legjobban tudják értékelni a helyzetet. Köszönöm ezt a hasznos hozzászólást, igazán megváltoztatta az életemet.
2009. nov. 23. 21:11
 53/75 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj kicsi lány! Az a helyzet, hogy még mindig nagyon gyerek vagy. Bármi is történt veled az elmúlt években, sajnos még nem tudsz felnőtt módjára gondolkozni. Ez nem baj hiszen még csak 17 éves vagy de ne gondold, hogy ártó szándékkal írt ide bárki! Ez még a kamaszkor sajátossága, hogy támadásként értékelsz minden ellenvéleményt. Idővel majd te is belátod, hogy miért írtuk azt mindannyian, amit. De mielőtt teljesen a szívedre hallgatsz, előtte azért beszélj a pároddal is. Nézz utána a drogelvonóknak és válassz egyet. Tudj meg róla mindent és ülj le beszélni a pároddal, hogy szeretnéd, ha elmenne. Hidd el, nem fog! Nem azért mert nem szeret téged, hanem azért mert nem akar, nem tud leszokni. Ugyanis lelkileg amúgy sem lehet egy erős típus és még tovább mélyíti mindezt a depressziója is. A drogról pedig csak úgy lehet leszoktatni valakit, ha ő is akarja, sőt meg is teszi az első lépéseket. De ha ezt a párod valóban akarná, már lépett volna. Senkit nem lehet elvonóra küldeni, csak önszántából mehet oda. Ha pedig meglátod majd, hogy mennyire elzárkózik a párod ettől, akkor rá fogsz jönni, hogy vagy így éled mellette az életedet és feláldozol mindent (a családodat is) az elkövetkező években a haláláig vagy éled az életedet és véget vetsz a kapcsolatnak. Ezt mindenképpen próbáld ki és a válaszának függvényében mérlegelj! Egy felnőtt így gondolkozik és nem a csodára vár. Ha valóban olyan felnőtt vagy ahogy állítod, akkor így teszel és nem kergetsz hiú ábrándokat.
2009. nov. 24. 11:10
 54/75 anonim ***** válasza:
0%
Most akkor azt tanácsoljátok neki, hogy hagyjon a sz.arban egy beteg embert, és ne is próbáljon semmit se tenni, hagyja magára egyedül megdögleni, mert nem "méltó" az életre! Ha veletek történne hasonló, hogy úgyis meghalsz rákban 1 éven belül, a családod ,szeretteid fordítsanak neked hátad, mert ebből már semmi jó (nekik) nem fog kisülni?!
2009. nov. 24. 11:16
 55/75 anonim ***** válasza:
100%
Ismered a mondást kedves utolsó, hogy "Segíts magadon, az Isten is megsegít!"? Mert itt nem arról van szó, hogy valaki úgymond szarban van hagyva. Arról van szó, hogy nem tudsz segíteni valakinek, aki nem hagyja. Szerintem elég önző dolog azt várni bárkitől, hogy segítsen és áldozza fel az életét, miközben én nem engedem. A kérdező párja nem segítséget vár, hanem sajnálatot és áldozatot.
2009. nov. 24. 11:23
 56/75 anonim ***** válasza:
100%
És nem lehet összehasonlítani a drogot a rákkal. Mert a drogra a saját hibájából szokik rá valaki és le is tud szokni ha akar. A rák viszont váratlanul jön és nem gyógyítható mint azt te is jól tudod. És ha szeretek valakit, akkor nem teszem tönkre értelmetlenül az életét.
2009. nov. 24. 11:25
 57/75 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Volt már olyan kijelentése a "barátodnak", hogy változtatni szeretne a szokásain? Ha nem, valószínűleg azért, mert esze ágában sincs. Nincs szándékában tenne érted. Akkor pedig semmi esélyed arra, hogy segíts rajta. Az ő akaratán kívül ez nem megy. Olvasd el mégegyszer a válaszokat, és számold össze hányan irták, hogy maradj, és hányan féltettek, és tanácsolták, hogy menekülj, míg lehet. Hidd el, a kívülálló jobban átlátja a helyzetedet, még így ismeretlenül is. Vagy pont azért. Mert nem érintett.

Tanácsot adtunk eleget. Vond le a következtetést és dönts a saját sorsodról.

2009. nov. 24. 13:30
 58/75 anonim ***** válasza:
100%

11:16

Ezt te sem gondolhatod komolyan! Nem állhat oda minden alkesz, drogos hajléktalan mellé valaki azért, hogy rá áldozza az életét! Vagy te ezt teszed?? Mert ha igen, akkor bocsánatot kérek!

Más a helyzet, ha szülő, testvér, házastárs lesz beteg! Még az alkesz családtag mellet sem tartanak ki az emberek általában (nem laknak vele, stb., nem csodálom), mert ilyen szintű függőségnél nincs meg az akarat és az esély a leszokásra, legfeljebb nagyon kis mértékben. A másik életét viszont tönkreteszik. A kérdező fiatal, ennek a kapcsolatnak mindenképp vége lesz így igy, úgy is. Nem igaz, h ezt valaki nem érti!

2009. nov. 24. 14:53
 59/75 anonim ***** válasza:
Sajnálnánk a rákos rokonunkat, de mit segítene rajta, ha mi is tönkremennénk vele együtt?
2009. nov. 24. 15:03
 60/75 anonim válasza:

Elöszőr is pszichiátriai kezelésre van szüksége. Soha nem fog kigyógyulni a mániás depresszióból drogok mellett, a mániát gyakran a kábítószerek okozák, leginkább a hallucinogének. Van esély arra, hogy meggyógyítják és megváltozik, ez egy hosszú folyamat, de ha addig kitartasz mellette és szeretni fogjátok egymást, lehetnek új, közös, értelmes céljaitok.

persze megértem ha nem birod tovább, csak azért egy kis reményed még lehet ha kitartasz, sok sikert :)

2009. nov. 24. 22:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!