Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elszúrom mellette az életemet?

Elszúrom mellette az életemet?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. A barátom 26 éves. 1,5 éve ismertem meg egy szórakozóhelyen, ahol a zenekarával játszott. Teljesen beleszerettem..nagyon, minden feltétel nélkül. Kb 10 hónapja otthagytam a családomat és hozzáköltöztem. A szüleim tiltották, mert úgy gondolták, hogy tönkreteszem az életemet. Azóta alig állnak velem szóba, ami érthető, mert 16 évesen elköltözni egy sráchoz elég bizarr. Bevallom, nagyon sok hülyeséget tettem. Már nincsenek reális céljaim, csak álmok közt élek. A barátomat hihetetlenül szeretem, de az utóbbi időben rosszul alakulnak a dolgok. Mániás depressziós, amitől egyre rosszabbul van, csak a drogokban látja a megoldást. Alkalmanként mindig is élt tudatmódosító szerekkel, de én minden erőmmel azon vagyok, hogy leállítsam róla, ha ilyenhez folyamodna. Szed a betegségére gyógyszereket, de nem nagyon segítenek neki. 1,5 éve Róla szól az életem, túl hamar "felnőttem" és nem azokat a dolgokat teszem, amit az átlagos 16-17 évesek. Nekem tulajdonképpen Ő a családom, Vele osztom meg minden problémámat, egyek vagyunk. Rettentően kötődöm hozzá, képes lennék meghalni érte. Azonban az utóbbi időben ahogy figyelem a velem egykorúakat, rájövök, hogy már kezdek kiégni. Mint már említettem, sok hülyeséget követtem el. Volt, mikor kipróbáltam a drogokat, ittam, minden második nap részegen fetrengtünk egy buli után. Azelőtt voltak konkrét céljaim, rendkívül jól tanultam, ügyvéd akartam lenni már kiskorom óta. Mára már ez elmúlt, pedig még most kéne elkezdődnie az életemnek úgy igazán, de azt hiszem, már szinte mindent átéltem. Nagyon sokat gondolkodtam és rájöttem, hogy úgy alapjába véve elrontottam az életemet. A szüleimmel összevesztem, nagyjából kitagadtak, erkölcstelen dolgokat tettem, nem akarok továbbtanulni, nincsenek céljaim. Már nem vagyok az a komoly, ártatlan kislány, aki voltam. A barátom teljesen kész van, nem látja a saját életének az értelmét. Abból áll egy napunk, hogy elmegyek suliba, hazajövök, rám mászik, beszívva elkezd elmélkedni a világ dolgairól, elmegy próbálni a zenekarával, este vagy elmegyünk valami őrült buliba vagy itthon kérlel sírva arra, hogy adjam be én neki a heroin adagját. Egy átlagember számára ez rémisztően hangzik. Egyszerűen úgy érzem, hogy nekem ez sok. Tudom, hogy elítélendő vagyok és bűnös, amiért a szerelem vezérel. Nem tudnám elképzelni nélküle az életemet, de így nem leszek képes teremteni magamnak egy normális jövőt. Úgy értem, számomra a normális jövő az egyetem, rendes állás, aztán rendes anyagi körülmények megteremtése, majd talán gyerek. Viszont elhagyni azt hiszem nem tudom. Senki máshoz nem tudok fordulni, mint ide. Nincsenek olyan barátaim, akiktől tanácsot kérhetnék, ezért marad egy anonim oldal ismeretlen emberekkel. Ti mit tennétek a helyemben? Csupán ötleteket várok, nem bölcs leosztásokat azért, ahogy most élem az életem. Előre is köszönöm.
2009. nov. 23. 00:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
86%
Kegyetlen leszek!Vard ki amig meghal.Nemsokara bekovetkezik ugyis.Elkerulhetetlen...
2009. nov. 23. 00:11
 2/75 anonim ***** válasza:
100%

Potosan látod, hogy ennek semmi értelme, mégis azt mondod, hogy nem tudod elhagyni. Miért? Ez már nem szerelem, csak megszokás, ami azért erősebb, mert nagyon fiatal, alakítható korodban kezdődött.

Döntsd el, hogy mit akarsz. Semmi nem késő, te egy kicsi kitérő után visszatérhetsz ahhoz az élethez, amit elképzeltél magadnak. De neked kell lépned.

Gondold végig, szerintem a szüleid is segítenének, ha azt mondod, hogy komolyan gondolod.

De azzal légy tisztában, hogy vagy ez van, vagy az. Vagy véglegesen szakítasz a barátoddal és a társaságával is, vagy maradsz. A kettőt nem tudod ötvözni.

Te döntesz.

2009. nov. 23. 00:14
 3/75 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elszúrod mellette az életedet. Te is tudod. Nagyon fiatal vagy még, 10 év múlva bánni fogod, hidd el. Azt hiszem a helyedben próbálnék távolodni tőle, ha a szakítás nem megy. Őt nem fogod tudni megmenteni ha ő nem akarja. Mindenképpen a szakítás lenne a legjobb neked. Ha még nem megy, nem baj. De próbálj elszakadni tőle érzelmileg, mert tönkretesz. Majd amikor látja, hogy elveszíthet ha nem változtat, akkor TALÁN változik és lesz esélyetek normális életet élni. Ha továbbra is asszisztálsz neki ehhez az élethez, akkor készülj fel minden rosszra. Azt még nem is tudod, milyen lesz végignézni, ahogy tönkreteszik a drogok...
2009. nov. 23. 00:18
 4/75 anonim ***** válasza:
100%

uhh.. tiszta trainspotting...

amúgy miből éltek??? van hova menned???

megértem, hogy szereted, de hol lesz a nagy szerelem, amikor ő a kórházban fekszik, élet-halál közt, te pedig az utcán strihlesz, mert nem lesz pénzed kajára sem???

szedd össze magad és lépj le! így tényleg nincs jövőd...

2009. nov. 23. 00:24
 5/75 anonim ***** válasza:
89%
Költöz haza ez a krapek csak kihasznál. Egy majd 30 éves felnött ember nem nyomol szerelemből egy tinire. Meny haza és agy magadnak egy eséjt.
2009. nov. 23. 00:24
 6/75 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem a pasim batyja volt heroinfuggo tobb, mint 10 evig, most "csak" Methadon-on van. Hogy a kornyezetevel mit tett ez ido alatt, azt inkabb hagyjuk.Nem akarlak megijeszteni, de a legtobb baratja meghalt tuladagolasban vagy AIDS-ben, o eddig meguszta Hepatitis C-vel, de soha nem lesz kepes leszokni teljesen a drogokrol, megha a heroint fel is adja. Sajnos o nem egyedi. Szoval kell ez neked? Igazad van, foleg tizenevesen (de egyebkent soha) nem kellene ilyen sulyos terhet cipelned. Szerintem koltozz vissza a szuleidhez, koncentralj a sulira, szerezz uj baratokat es nagyon gyorsan felejtsd el ezt a pasit. Tudom, hogy nem konnyu a szulokkel kibekulni, de hidd el, hogy nagyon boldogok lesznek, ha visszakoltozol es neked is konnyebb es nyugisabb lesz otthon. A drogosok onzoek es onmagukon kivul nem szeretnek senkit. Miert is vesztegetned az idodet es energiadat egy ilyen emberre? Meg nagyon fiatal vagy, ilyenkor meg barmit helyre lehet hozni, de minel elobb lepsz, annal jobb. Gondolom nem akarsz egesz eletedben azon sopankodni, hogy mi lett volna, ha...Meg hogy mennyire elcseszted. Ismerkedj, szedj fel egy uj pasit, es nagyon gyorsan felejtsd el a mostanit! Sok sikert a valtoztatashoz!
2009. nov. 23. 00:26
 7/75 anonim ***** válasza:
100%
áá, dehogy.
2009. nov. 23. 00:29
 8/75 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb lenne ha véget vetnél ennek a kapcsolatnak és megpróbálnál normálisan élni, őt majd elfelejted mert még fiatal vagy. Csak az elején nehéz.

Ha vele maradsz neked is véged van... de szerintem ezt te is tudod.

2009. nov. 23. 00:36
 9/75 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonló cipőben jártam. 14 éves koromban összejöttem egy bulin a "férfival" és 17 éves koromig voltunk együtt. Ebből a három évből, minden nap szenvedés és megpróbáltatás volt. Ő nem drogos volt, hanem alkoholista, ami megbélyegezte az egész kapcsolatunkat. Nem kételkedem benne, hogy szerett, de a szenvedélybetegsége tönkretette őt és sajnos engem is. És ha valaki tönkreteszi a másikat, úgy hogy tudatában is van annak, az nem érdemel többb figyelmet és áldozatot. Amikor szakítottunk, pokoli hangulatom volt, mert nem csak halálosan szerelmes voltam, de még sajnáltam is "egyedül" hagyni, mert nem volt senkije rajtam kívül. Aztán a szakításunk után pár hónappal kiköltözött külföldre és ezzel nagyon megkönnyítette a dolgom. Amúgy a mai napig nem bocsátottam meg neki, amiért nem egy boldog szerelmi kapcsolatot kaptam, hanem megvárta míg beleszerettem, és utána derült fény arra milyen ember is ő, amikor már nem voltam képes elhagyni. Én is erkölcstelennek éreztem magam, szó szerint mocskosnak, sajnáltam a sok időt, amit rászántam és sajnáltam, hogy ilyen rossz ember volt. De ami a legborzasztóbb, én is kiégettnek érzem magam a mai napig, úgy érzem, mindenem ami volt, odaveszett (szüzesség, erkölcsi előny, idő, ártatlanság, naivitás, vidámság, életszeretet), ma már egy inkább pesszimista ember vagyok, egyáltalán nem hasonlítok a régi önmagamra, mert annyi mindenen kelett keresztül mennem miatta (kísérteties haonlóság a te sztoriddal). Már egy éve nem vagyunk együtt, azóta keresett nem is egyszer, email, telefon..., de ilyenkor két zokogás között, mindíg arra gondoltam, hogy túl fiatal vagyok (még mindíg), hogy folytassam vele ezt az értelmetlen vívódást, aminek mindíg az a vége, hogy a depresszióját "átragasztja" rám és újra boldogtalan leszek. Egy szó, mint száz, menekülj, még ha fájdalmas is, amíg van hova menned és amíg van MIÉRT menned, mert ha húzod a szakítást, az idő elröpül felett és egyszer elérsz arra a pontra, amikor már mindegy lesz.
2009. nov. 23. 00:52
 10/75 anonim ***** válasza:
100%

Szia, kerdezd meg magadtol, hogy: szuksegem van nekem erre az eletre? Ha igen a valaszod, folytasd ezt az eletet.

Ha nem a valaszod a kerdesre, akkor pedig valtoztass!

Tudod, hogy valtoztatnod kell, hiszen azert irtal ide. Menjel a szuleidhez, kerd, hogy fogadjanak vissza es igerd meg nekik, hogy a drogos baratodat elfelejted orokre.

Legy onzobb annal, mint hogy mas miatt te is majd ugyanolyan legyel, mint o. Ne hagyd, hogy sodorjon az elet! Legy onzo, szeresd magadat! Ha szeretned magadat, mar reg ott hagytad volna. Kerjel segitseget, hogy ott tudd hagyni a baratodat. Egyedul nem fog menni, segitseget kell hogy kerjel.

Miert nem viszed el amugy drog ambulanciara a baratodat? Nem akar elmenni?

A szuleidet keresd fel, kerjel toluk bocsanatot, es kerd meg, hogy fogadjanak vissza. Mas lehetoseged nincs.

Most meg idoben vagy, meg tudsz majd egyetemre menni! Menjel haza!!!

2009. nov. 23. 01:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!