Elszúrom mellette az életemet?
Az lehet a nagy szerencséd, hogy te is pontosan látod, hogy ez így nem mehet tovább. És bár azt írod, hogy nincsenek céljaid, nagyonis vannak még!
Írod, hogy suliba jársz, a tanulmányi eredményeid rendben vannak?
Bármennyire is fáj és nehéz, de szakítanod kellene. Fel kell készülnöd arra is, hogy próbálja visszakönyörögni magát - neked meg mindannyiszor nemet kell mondanod! Ez adhatja vissza az önbecsülésed, és pl. szüleid felé a bizalmat feléd.
Amiket leírtál, az alapján ez nem szeretet! Függőség, neki kiegészülve droggal, neked társfüggőség.
Ráadásul saját magadnak is meg kell bocsátanod, amikbe belementél, én megkockáztatnám, hogy pszichológust keress, aki segít feldolgozni az elmúlt időt.
Ötlet... Dönts, és keresd fel szüleidet (akár először levélben), hogy mennyire megbántad ezt a döntésedet, és kéred, hogy segítsenek, támogassanak abban, hogy kikeveredj ebből a helyzetből. Fontos, hogy lássák, hogy komolyan gondolod, és vannak terveid is.
Iskola befejezése, és ha van rá lehetőség, akkor akár most, vagy legalább az egyetemet más városban elvégezni! Ez neked lenne segítség, hogy kisebb legyen a visszazuhanási lehetőség, illetve egy új helyen kezdhetsz tiszta lappal, barátokkal, stb.
Szóval azt tanácsolom, dönts, kérj segítséget szüleidtől, pszichológustól, és keress valami koleszos sulit.
Nagyon sok erőt, és kitartást kívánok neked!
Jó persze, könnyű tanácsokat osztogatnak ott neked, de az még nem jutott eszedbe, hogy ha egyszer nem tudod elképzelni nélküle az élleted, akkor:
1, te megpróbáld őt kisegíteni ebből a xar helyzetből amiben van? ha már ennyire együtt vagytok .. most komolyan !!
2, te is írod, hogy ő a családod és nem tudnád elképzelni nélküle stb .. na most akkor egy radikális szakítás semmit nem oldana meg , hidd el, mert akkor meg naponta az járna a fejedben, hog ymi val vele, és miért nem vagy vele éss tsb.
3, Fiatal vagy, ez tény, viszont ahhoz is, hogy tökéletesen lehessenek még újra céljaid, a barátodat pedig kb 2 hónap alatt rendbe lehet hozni! Akkor nem érné meg?
4, Keress MAGÁNBAN (CSAKIS) egy addiktológust, és vele beszéld meg, úgyse tudsz elszakadni tőle, tehát hülyeség azt mondanom, hogy hagyd ott. Nem olyan egyszerű ez, tudom. Van egy ma alkalmazott módszer, majd ő elmagyarázza nektek, hogy szépen fokozatosan leszoktassa, és nem kell semmi radikálisra gondolni, bár sokan arra esküsznek, de létezik ambuláns módon is. Na ezt kutasd ki, és meglátod, nem lehetetlen. Azért azt tudod kell, intravenás drogból felépülni teljesen sosem lehet, ez tény, de tünetmentessé válni talán igen, tehát megéri sztem, ha már ennyire együtt vagytok.!
Az utolónak: a fö gond nem az, hogy a kérdezö le akarja-e szoktatni a barátját, hanem az , hogya barátja nem akarja abbahagyni a drogozást. Akkor pedig semmi nem segit, mert eröszakkal nem lehet senkit normális életre kényszeriteni. Ehhez még hozzájön a betegsége (mániás-depressziv) illetve az, hogy zenész- tehát sokkal nagyobb a kisértés, mint egy szokványos munkahelyen - gyakorlatilag nincs semmi de semmi esélye arra, hogy változzon.
A kérdezönek meg csak azt tudom javasolni, hogy ha nem akar ö is ebbe mégjobban belekeveredni, akkor próbáljon visszamenni a szüleihez és az életék megpróbálni rendbehozni, most még nem késö, pár év núlva viszont már majdnem lehetetlen.
KEDVES KÉRDEZŐ!
Szerintem tarts ki a barátod mellett végsőkig, mert ilyen "múlttal" az életben nem fogsz találni magadnak normális pasit. Ezt most borítékolom neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!