Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elszúrom mellette az életemet?

Elszúrom mellette az életemet?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. A barátom 26 éves. 1,5 éve ismertem meg egy szórakozóhelyen, ahol a zenekarával játszott. Teljesen beleszerettem..nagyon, minden feltétel nélkül. Kb 10 hónapja otthagytam a családomat és hozzáköltöztem. A szüleim tiltották, mert úgy gondolták, hogy tönkreteszem az életemet. Azóta alig állnak velem szóba, ami érthető, mert 16 évesen elköltözni egy sráchoz elég bizarr. Bevallom, nagyon sok hülyeséget tettem. Már nincsenek reális céljaim, csak álmok közt élek. A barátomat hihetetlenül szeretem, de az utóbbi időben rosszul alakulnak a dolgok. Mániás depressziós, amitől egyre rosszabbul van, csak a drogokban látja a megoldást. Alkalmanként mindig is élt tudatmódosító szerekkel, de én minden erőmmel azon vagyok, hogy leállítsam róla, ha ilyenhez folyamodna. Szed a betegségére gyógyszereket, de nem nagyon segítenek neki. 1,5 éve Róla szól az életem, túl hamar "felnőttem" és nem azokat a dolgokat teszem, amit az átlagos 16-17 évesek. Nekem tulajdonképpen Ő a családom, Vele osztom meg minden problémámat, egyek vagyunk. Rettentően kötődöm hozzá, képes lennék meghalni érte. Azonban az utóbbi időben ahogy figyelem a velem egykorúakat, rájövök, hogy már kezdek kiégni. Mint már említettem, sok hülyeséget követtem el. Volt, mikor kipróbáltam a drogokat, ittam, minden második nap részegen fetrengtünk egy buli után. Azelőtt voltak konkrét céljaim, rendkívül jól tanultam, ügyvéd akartam lenni már kiskorom óta. Mára már ez elmúlt, pedig még most kéne elkezdődnie az életemnek úgy igazán, de azt hiszem, már szinte mindent átéltem. Nagyon sokat gondolkodtam és rájöttem, hogy úgy alapjába véve elrontottam az életemet. A szüleimmel összevesztem, nagyjából kitagadtak, erkölcstelen dolgokat tettem, nem akarok továbbtanulni, nincsenek céljaim. Már nem vagyok az a komoly, ártatlan kislány, aki voltam. A barátom teljesen kész van, nem látja a saját életének az értelmét. Abból áll egy napunk, hogy elmegyek suliba, hazajövök, rám mászik, beszívva elkezd elmélkedni a világ dolgairól, elmegy próbálni a zenekarával, este vagy elmegyünk valami őrült buliba vagy itthon kérlel sírva arra, hogy adjam be én neki a heroin adagját. Egy átlagember számára ez rémisztően hangzik. Egyszerűen úgy érzem, hogy nekem ez sok. Tudom, hogy elítélendő vagyok és bűnös, amiért a szerelem vezérel. Nem tudnám elképzelni nélküle az életemet, de így nem leszek képes teremteni magamnak egy normális jövőt. Úgy értem, számomra a normális jövő az egyetem, rendes állás, aztán rendes anyagi körülmények megteremtése, majd talán gyerek. Viszont elhagyni azt hiszem nem tudom. Senki máshoz nem tudok fordulni, mint ide. Nincsenek olyan barátaim, akiktől tanácsot kérhetnék, ezért marad egy anonim oldal ismeretlen emberekkel. Ti mit tennétek a helyemben? Csupán ötleteket várok, nem bölcs leosztásokat azért, ahogy most élem az életem. Előre is köszönöm.
2009. nov. 23. 00:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
52%

Te egy erős, okos lány vagy! Nem féltelek!

Nagyon reálisan látod a helyzeteteket, és reménysugárnak, tanulságnak ott van a bátyád történetete! Tanulj, állj talpra, és segíts a szerelmeden! Ha meg sikerül, ez a küzdelem mindenképpen óriási többletet jelent majd az életedben, mind szakmailag, mind emberileg! Nem kiégsz tőle, ellenkezőleg! Ha a jogot végzed el, ha nem, akkor is próbálj meg e terület felé orientálódni, mert nagy segítségére tudnál lenni az embereknek a tapasztalataiddal és az erőddel! Hajrá!

2009. nov. 23. 14:27
 42/75 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel az "egyedül érzem magam a világon"- érzéssel meg nem vagy egyedül, nekem sem voltak gyerekkoromban barátaim, mégsem tettem ilyesmit. Tudtam hogy mások is magányosak, mégis élnek még. Nekem is van valami célom hogy itt vagyok, és neked is. De nem az, hogy feláldozd magad. Találd meg mi az amiben ki tudsz bontakozni, és építsd fel a saját különleges személyiséged.

Senki nem akar leosztani, de te jöttél segítséget kérni, amit már meg is kaptál. Csak jól kell használnod. Tuti hogy rossz érzés ha betörik az ember fejét az igazsággal, de legalább őszinték az emberek. A szerelemből nem fogsz jóllakni, és nem leszel jobb ember, a szerelem csak kémia, nézz utána nyugodtan. Persze jó dolog, de el fog múlni előbb utóbb, csak nehogy már mikor késő! Sztem te már döntöttél, de azt javaslom, hogy mentsd el a válaszokat, és bármi is lesz ennek a vége évek múlva- ha még élsz olvasd el még egyszer. Sok sikert a továbbiakhoz!!

2009. nov. 23. 14:31
 43/75 A kérdező kommentje:
14:04-esnek: Nincs jogod megkérdőjelezni azt, hogy azért megyek vissza a szüleimhez, mert rendbe akarom tenni a kapcsolatunkat. Nem fogok egy idegennek magyarázkodni. Nagyon jól tudom, hogy miket szúrtam el, mert értelmes ember vagyok, még ha ez az elmúlt 1,5 év eredményeképp nem is derült ki. Szar helyzetben vagyok, amiről IGEN, én tehetek, ez egy pillanatig sem volt kétséges. Kértem segítséget, majd átgondoltam én magam és most azon vagyok, hogy rendbe hozzam azt, amit még lehet. De nem tudok elszakadni Tőle, mert szeretem. Nem egyszerű szeretettel.
2009. nov. 23. 14:33
 44/75 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy faj az igazsag, de muszaj hallanod! Jobb, hogy mindenki leirja az igazsagot, mint hogy a valladat veregetnenk meg. Nem kell, hogy sajnaljanak teged.

A legegyszerubb az lenne, ha meg ma odacuccolnal anyukadhoz, es elkezdenel valamilyen szakkorre, kulon orara jarni, amit szivvel-lelekkel csinalnal. Nyelvet tanulni, vagy zenelni, enekelni, tancolni, vagy ami erdekel.

Azert kell a kulonora, hogy lekosd magadat, hogy elfoglalt legyel, hogy ne legyen idod gondolkodni a baratodon.

Tenyleg iszonyat makacs egy kolyok vagy, de remelem, hogy a makacssagod nemcsak hatrany, hanem elonyodre is valik.

A lenyeg, hogy nagyon gyorsan valtoztass, mert hidd el, hogy mindig es mindig csak nehezebb lesz! Ne vard meg, amig keso lesz mar!

Ne legyel igenytelen, es ne felejtsd el, hogy csak egy eletunk van, amit nem mindegy, hogy hogyan elunk meg.

Amugy latom az irasaidbol, a szovegedbol, hogy ertelmes vagy. Kar erted, igazan kar erted, oszinten.

Ne vesszel el, tanulj, es koltozz haza! Most, meg nem keso. De nemsokara mar az lesz! Megbanod, ha maradsz, megbanod ha tovabbra is tartod vele a kapcsolatot.

2009. nov. 23. 15:00
 45/75 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy faj az igazsag, de muszaj hallanod! Jobb, hogy mindenki leirja az igazsagot, mint hogy a valladat veregetnenk meg. Nem kell, hogy sajnaljanak teged.

A legegyszerubb az lenne, ha meg ma odacuccolnal anyukadhoz, es elkezdenel valamilyen szakkorre, kulon orara jarni, amit szivvel-lelekkel csinalnal. Nyelvet t

2009. nov. 23. 15:34
 46/75 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid azért haragudtak meg rád mert elköltöztél egy drogoshoz, és őt tutujgatod, ahelyett, hogy ..... na mi helyett is? ezen gondolkozz. Vajon miért tartják a szüleid ennyire rossznak amit teszel? Hm? de most komolyan, mert a lényeget azt hiszem még mindig nem látod. Nem az a baj, hogy nem velük élsz eslősorban...

Nem azt mondom, hogy szakítsd meg a kapcsolatot a barátoddal, mert elhiszem hogy szereted és hogy segíteni akarsz neki. De ha tényleg azt akarsz akkor először is hazaköltözöl, minden erőddel tanulsz, és a maradék időbe, naponta 1-1 órát lehetsz vele. Ja, és holnap elviszed elvonóra. Ha mindez nem megy, akkor te nem változtatsz semmin, csak azt akarod, hogy a szüleid boldogan nézzék, hogy mit művelsz. És igazából a barátod segítségére se vagy túlzottan, mert nem igazán megy semmire se azzal hogy megölelgeted mikor ott fetreng a padlón. Nem vagy elég ahhoz, hogy egészséges pasi legyen, ez a helyzet. Te csak ahhoz asszisztálsz hogy kinyiffantsa magát. Ő teljesen le van gyengülve érzelmileg, fizikailag, elvonó nélkül nem hiszem hogy talpra áll, ha igaz amiket leírtál.

2009. nov. 23. 16:02
 47/75 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a pasi sose fog talpra állni. Kár rá pazarolni a fiatalságodat, a leendő karrieredet. Ezer másikat találnál helyette. Normális életed csak úgy lehet, ha otthagyod és hazaköltözöl. Ezt te is tudod.

Hiába jössz azzal, h mennyire szereted, az rajta nem segít. Ha meg eldöntötted, h vele maradsz, miért kérdezed?

2009. nov. 23. 17:23
 48/75 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy megerősítettünk abban, hogy egyszer csak valami csoda fog történni.
2009. nov. 23. 17:57
 49/75 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudod megváltoztatni, és ha majd vége lesz ennek a kapcsolatnak, akkor jössz rá, hogy sokkal elöbb el kellett volna hagynod. Nem tudsz majd visszailleszkedni a veled egykorú társakhoz. Te egészséges vagy, túl fogod élni a szerelmi bánatot, ő beteg, és azért láncol magához, mert gyenge.
2009. nov. 23. 18:29
 50/75 anonim ***** válasza:
100%

Ha ő annyira szeret téged, akkor ilyen életet szán neked?

Hidd el én nagyon megértem, hogy szereted, de ugye te is érzed, hogy ez nem vezet sehová. Te ettől sokkal értékesebb vagy.

2009. nov. 23. 19:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!