Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elszúrom mellette az életemet?

Elszúrom mellette az életemet?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. A barátom 26 éves. 1,5 éve ismertem meg egy szórakozóhelyen, ahol a zenekarával játszott. Teljesen beleszerettem..nagyon, minden feltétel nélkül. Kb 10 hónapja otthagytam a családomat és hozzáköltöztem. A szüleim tiltották, mert úgy gondolták, hogy tönkreteszem az életemet. Azóta alig állnak velem szóba, ami érthető, mert 16 évesen elköltözni egy sráchoz elég bizarr. Bevallom, nagyon sok hülyeséget tettem. Már nincsenek reális céljaim, csak álmok közt élek. A barátomat hihetetlenül szeretem, de az utóbbi időben rosszul alakulnak a dolgok. Mániás depressziós, amitől egyre rosszabbul van, csak a drogokban látja a megoldást. Alkalmanként mindig is élt tudatmódosító szerekkel, de én minden erőmmel azon vagyok, hogy leállítsam róla, ha ilyenhez folyamodna. Szed a betegségére gyógyszereket, de nem nagyon segítenek neki. 1,5 éve Róla szól az életem, túl hamar "felnőttem" és nem azokat a dolgokat teszem, amit az átlagos 16-17 évesek. Nekem tulajdonképpen Ő a családom, Vele osztom meg minden problémámat, egyek vagyunk. Rettentően kötődöm hozzá, képes lennék meghalni érte. Azonban az utóbbi időben ahogy figyelem a velem egykorúakat, rájövök, hogy már kezdek kiégni. Mint már említettem, sok hülyeséget követtem el. Volt, mikor kipróbáltam a drogokat, ittam, minden második nap részegen fetrengtünk egy buli után. Azelőtt voltak konkrét céljaim, rendkívül jól tanultam, ügyvéd akartam lenni már kiskorom óta. Mára már ez elmúlt, pedig még most kéne elkezdődnie az életemnek úgy igazán, de azt hiszem, már szinte mindent átéltem. Nagyon sokat gondolkodtam és rájöttem, hogy úgy alapjába véve elrontottam az életemet. A szüleimmel összevesztem, nagyjából kitagadtak, erkölcstelen dolgokat tettem, nem akarok továbbtanulni, nincsenek céljaim. Már nem vagyok az a komoly, ártatlan kislány, aki voltam. A barátom teljesen kész van, nem látja a saját életének az értelmét. Abból áll egy napunk, hogy elmegyek suliba, hazajövök, rám mászik, beszívva elkezd elmélkedni a világ dolgairól, elmegy próbálni a zenekarával, este vagy elmegyünk valami őrült buliba vagy itthon kérlel sírva arra, hogy adjam be én neki a heroin adagját. Egy átlagember számára ez rémisztően hangzik. Egyszerűen úgy érzem, hogy nekem ez sok. Tudom, hogy elítélendő vagyok és bűnös, amiért a szerelem vezérel. Nem tudnám elképzelni nélküle az életemet, de így nem leszek képes teremteni magamnak egy normális jövőt. Úgy értem, számomra a normális jövő az egyetem, rendes állás, aztán rendes anyagi körülmények megteremtése, majd talán gyerek. Viszont elhagyni azt hiszem nem tudom. Senki máshoz nem tudok fordulni, mint ide. Nincsenek olyan barátaim, akiktől tanácsot kérhetnék, ezért marad egy anonim oldal ismeretlen emberekkel. Ti mit tennétek a helyemben? Csupán ötleteket várok, nem bölcs leosztásokat azért, ahogy most élem az életem. Előre is köszönöm.
2009. nov. 23. 00:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:

Nagyon fiatal voltál, amikor elköltöztél a barátodhoz. Ez nem lehet csak a te hibád 100 %-ban. Ő már felnőtt volt. Egy szinte gyereket könnyebben lehetett befolyásolni, mint egy korban hozzáillő nőt. Gondolom, hogy ha válaszút elé állítanád, hogy vagy gyógyíttatja magát, és ő is azon van hogy meg akar gyógyulni, vagy visszamész a szüleidhez, akkor inkább fogja választani azt, hogy elveszít. Vagy csak megígéri és nem fog változni semmi. Ő már választott, és az nem a normális élet. Neked is van választási lehetőséged: az élet a szüleid mellett, vagy a barátod, a drogok, a prostitúció, (mert hidd el, ha nem lesz pénze a drogra, te kerülsz sorra) és a halál. Az övé biztosan. Te még megmenekülhetsz. Beláttad, hogy ez nem a megfelelő út. Most még nem telt el annyi idő, hogy ne tudnád ott folytatni, ahol abbahagytad. legfeljebb, kihagysz egy évet, hogy idegileg rendbejöjj. Neked is segítségre van szükséged, hogy ezeket a szörnyűségeket feldolgozd, és túltedd magad. Idővel rendes családod, gyereked is lehetne. De egy heroinista mellett...????

Sajnálom, hogy ennyi mindenen kellett keresztülmenned. Hidd a szüleid segítenek, ha kéred őket.

De az szerintem nem vihető véghez, hogy te jó útra térsz, és segíted, tartod a kapcsolatot a "barátoddal". Teljesen el kell szakadnod tőle. Én is pszichológust javaslok.

2009. nov. 23. 08:44
 22/75 anonim ***** válasza:
100%

En csak abban remenykedem, hogy te nem probalkoztal heroinnal. Latom irtad, hogy probaltal mar drogokat.

Nos, en jartam hasonlo cipoben, osszekerultem egy drogossal, az elejen ugyesen titkolta. 16 voltam es otthagytam miatta az iskolat is. Nagyon orulok, hogy te jarsz iskolaba, ez az egy dolog van ami meg megmenthet teged. Csak azt tudom javasolni, hogy tanulj tovabb, legyenek celjaid egyedul is.

Nagyon sok erot kivanok neked, hogy jo dontest tudj hozni.

2009. nov. 23. 08:51
 23/75 anonim ***** válasza:
100%

Én igazából a szüleidet sajnálom. Biztos ők is elrontottak valamit, hogy hagytad magad belerángatni ebbe a helyzetbe, de talán nem csak ők tehetők felelőssé.

Ha nem akarod úgy végezni mit ez a szánalmas hapsi, aki belerángatta ebbe és lelki nyomorba döntötte a szerelmét, akkor fogod magad ma délután ír szeki egy levelet, hogy szeretlek ,de normálisan akarok élni, keress meg, ha leszoktál... Bepakolod a bőröndödet és haza mész a szüleidhez.

A szerelemnek nem arról kell szólnia, hogy együtt masírozunk a másikkal a romlásba, mert ő rajta van ezen az úton és nem akar változtatni. Ha szeretne elkergetne magától, ha nem akar (vagy már nem tud) megváltozni.

Ha rákos beteg lenne és a végnapjait élné, akkor igen azt mondanám, hogy legyél mellette. De ő maga tehet erről a helyzetről drágám, nem ugyanaz.

Mindenkinek volt szerelmi csalódása, hogy nem tud a másik nélkül élni, és hogy belehal ha nem lehet vele. Ezt túl kell élni, nem leszel egyedül ezzel. De a szerelem nem lehet olyan önző hogy magam mellé láncolok egy fiatal és tapasztalatlan lányt, aki nem képes megkülönböztetni a helyest a helytelentől, és nem látja hogy BŰN AMIT A PASI TESZ a lánnyal. Ha a gyereke lennél, a gyámhatóság már régen elvett volna tőle, mert veszélyezteti a gyerek testi és lelki épségét, erre gondolj!!!!

Ha valami jót el lehet mondani a te történetedből az, hogy megtanultál intravénás injekciót adni. Sose lehet tudni mire lesz még jó ez a tudás. :) Remélem még nem lettél AIDSes. Ha már igen, akkor nyugodtan maradj vele, legalább mást nem fertőzöl meg.

Legyen eszed!

31/N

2009. nov. 23. 08:55
 24/75 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon nehez egy ilyen helyzetben jo tanacsot adni, de csak azt tudom mondani, hogy ha te magadtol rajottel arra, hogy ez az eletmod nem jo iranyba vezet, akkor azt jelenti, hogy mar megtetted az elso lepest.Ezutan pedig johetnek a kovetkezo lepesek.A szuleid megiscsak a szuleid es, ha elso probalkozasodra nem is ugy viszonyulnak, ahogy szeretned, teljesen ertheto.Minel hamarabb keresd meg oket es oszinten mondd el mi a velemenyed errol az egeszrol es, hogy valtoztatni akarsz ezen a helyzeten, de egyedul nem megy, szukseged van az o segitsegukre, tamogatasukra, mert hat kihez fordulhatnal mashoz, ha nem a szuleidhez.Akarmennyire szigoruak is a szuleid, biztosan megertenek es melled fognak allni.Szerintem azert erzed ugy, hogy nem tudsz tole elszakadni, mert attol felsz, hogy ez lesz neki a veszte.De hidd el, te hiaba akarsz rajta segiteni, ha o nem akarja; ha mellette maradsz sem lesz jobb, mint, ha elhagynad.Nehez az elszakadas tole, de te meg annyira fiatal vagy, hogy teljesen uj eletet kezdhetsz, amilyet elkepzeltel magadnak meg mielott nem ismerted ot.Az ido mulasaval a sebek, ha nem teljesen is, de begyogyulnak es evek mulva majd nem azt fogod mondani, hogy "elrontottam az egesz eletemet es megis elveszitettem ot" , hanem azt, hogy "orulok, hogy az eletembol csak 1 ev esett ki, mert ugysem tudtam volna ot megmenteni"

Hogy, ha akaratod van, barmilyen akadalyon at tudsz lepni es ne hagyd magad legyozni, mert tul fiatal vagy ahoz, hogy az egesz eletedet tonkretedd.

Batorsagot es erot kivanok neked, hogy sikeruljon meghoznod azt a dontest, ami neked a legjobb.

2009. nov. 23. 08:57
 25/75 anonim ***** válasza:
100%
Békülj ki a szüleiddel ez a legfontosabb. Csak ők tudnak téged támogatni. Még nagyon fiatal vagy és abszolút nem vagy kiégve, csak sűrű az életed. Ezt az embert el kell hagynod mert magával ránt a mélybe. Ugye te sem akrnál ilyen életet a gyerekednek? békülj ki a szüleiddel kérlek !!! Muszály elszakadnod ettől az embertől mert sosem leszel boldog.
2009. nov. 23. 09:06
 26/75 anonim ***** válasza:
74%
Nézd kislány, most már nincs választásod. Felégettél mindent magad mögött, most már vele kell élned. Leszoktatni nem fogod tudni csak akkor, ha ő is akarja. Abból viszont amit leírtál, ez nem igaz. Szóval még néhány évig élni fog a barátod és lesz mit enned. Azután meg majd egy szem érettségivel kell munkát találnod, abból kell albérletet fizetned, enned és ruházkodnod. Hidd el, nem fog menni. A szüleidet már elvesztetted, senkire sem számíthatsz. Talán, ha nagyon kitartó vagy, akkor még lehet diplomád, de ennek nagyon kicsi az esélye. A legvalószínűbb az, hogy egész életedben nélkülözni fogsz (hacsak nem találsz valakit aki jól keres és eltart) De fölösleges is lenne ezért bírálni téged, mindenki megfizet előbb-utóbb a hibákért amiket elkövet. Az igazi nagybetűs életed majd akkor kezdődik, ha magadra maradsz és saját magadat kell eltartanod. Nem tudok tanácsot adni, mert nincs miben dönteni. Talán csak annyit tudok tanácsolni, hogy imádkozz, hogy legyen mindig pénze a pasidnak a heroinra. Mert ha csak egyszer is nem lesz, akkor fognak nagyon csúnya dolgok történni.
2009. nov. 23. 09:18
 27/75 anonim ***** válasza:
39%
Szerintetek még van visszaút a szülőkhöz? Szerintem már nincsen. Én, ha a 16 éves lányom elköltözne otthonról, rendőrökkel hozatnám haza. Megtehetném, hiszen a gyermekem, jogilag én vagyok érte felelős 18 éves koráig. De a szülők nem tettek semmit, ergó már nem érdekli őket a lányuk sorsa.
2009. nov. 23. 09:21
 28/75 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az egyik valaszolohoz. Ha nem lesz penze heroinra, Isten legyen irgalmas hozzad. Odadob valamelyik haverjanak egy adagert, meg akkor is ha szeret. Nem hiszem hogy le tudna gyozni az osztoneit, mert mar megtette volna. Fuss, menekulj, elso lepeskent haza. Hivd fel az anyukadat eloszor. Az jo hogy a sulit meg nem hagytad abba. Meg van eselyed normalis eletre meg 20 eves sem vagy. En munka mellet levelezon csinaltam mind a ketto diplomamat, sikerult. Akaratod van, azt mar bebizonyitottad, mar csak az eszedet kell hozza osszeszedned. Ha meghal a baratod, mit csinalsz? Felvagod az ereidet? 17 evesen elkonyvelni hogy mar senkinek nem fogsz kelleni, rajta kivul, hulyeseg, nem mondok semmit arra aki adta a tanacsot. Nekem is volt gaz pasim, akit igy visszanezve szegyellek, de most van egy tunemenyes, okos, engem imado ferjem, meg egy tunderi kisfiam. 29 evesen talaltam meg. Irhatsz privit ha akarsz, segitek.
2009. nov. 23. 09:35
 29/75 anonim ***** válasza:
100%

Ebből a fájdalmas életből,csak egy fájdalmas lépéssel tudsz kilépni!Hagyd ott a srácot!Ne nézd végig,ahogy lassan megölik a drogok!Ne engedd,hogy magával rántson!Lépj egy nagyon a helyes útra!Az lenne a legjobb,ha visszamennél a szüleidhez és folytatnád az ÉLETET!Ne a halált válaszd,ahhoz még fiatal vagy,tönkre mész a fiú mellett!

21 l

2009. nov. 23. 10:43
 30/75 anonim ***** válasza:
88%

Láttad már a Titok c. filmet?

Az én életem és a családomét megváltoztatta.

Semmi "hókusz pókusz".

[link]

Hiszem, hogy sikerül!

Csak akarnod kell!

2009. nov. 23. 10:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!