Miért teszik fel ide annyian a párkapcsolati kérdéseiket? Vagy pl. az anyós-após kategóriába miért írnak olyanok, akik 1-2 éve járnak?
A jogi vitától eltekintve, amiben nem vagyok érintett,
igen, a szerelem kategóriába tegye fel, mert ezek a párkapcsolatok nem házasságszerűek, sokszor együtt sem élnek a felek, vagy még eltartott (tanuló, nem dolgozó) tizenévesekről, kora huszonévesekről van szó.
Azzal van a baj, hogy az ember itt egy teljesen más szemszögből szemléli a kapcsolatokat és ad tanácsot, és egyszerűen nem illenek ide ezek a kérdések.
Egy még otthon élő 20 éves kapcsolatához nem lehet úgy hozzáállni, mint egy 10 éves házassághoz, és ezt nem értik meg sokszor. Vagy egy tinilánynak a párja anyukájával való konfliktusát nem lehet úgy kezelni, mint két felnőtt ember közötti anyós-meny viszonyt.
Nem azzal van a baj, hogy ki hogy nevezi a másikat, hanem hogy megtévesztő perspektívába helyezik a kérdéseiket.
Kedves Kérdező (#21), tudod van egy dolog, ami szerintem horrorisztikus, borzalmas, és feltétlen kerülendő, ezt a dolgot pedig úgy hívják, hogy tekintélyelvűség. Namost, ha ezt az iszonyatot lehántjuk ezekről a kérdésekről, nem tekintjük feladatunknak olyan ordas nézeteknek kontrázást, mint az "amíg az én kenyeremet eszed, addig" fenomén, és leszokunk a tizenévesek, kora-huszonévesek reflexből leoltásáról is, akkor szerinted tényleg akkora óriási különbségek maradnak? Mert én nem tapasztalom... volt huszonegy évesen is kvázi-anyósom, meg most, félszázhoz közel is van, és hát azt kell mondjam, egyfelől szerencsés vagyok mert soha nem volt komoly anyós-konfliktusom, másfelől olyan fergeteges különbséget nem tapasztalok sem a viszony, sem a hozzáállás között... tök hasonló élethelyzetek, amit tök hasonló módon lehet jól kezelni...
Na persze nem lehet könnyű annak, aki azt hiszi, hogy a kor érdem, és egy 50 évesnek szükségképp több tekintélyének és jobb problémamegoldó képességének kell lennie, mint egy 16 évesnek teszemfel. Jelentem, ez nincs így, én pl érzem, hogy bizonyos dolgokat 16 évesen jobban kezeltem, mint most...
Nem tekintélyelvűség alapján teszünk különbséget szerintem.
Egyszerűen banális egy 1-2 éves kapcsolatot olyanhoz hasonlítgatni, ahol a felek összeházasodtak, magyarán örök hűséget esküdtek egymásnak, egy nagyon komoly döntést hoztak, esetlegesen gyerekeik is vannak. Ez egy teljesen más, komolyabb vagyoni-érzelmi közösség.
Kérdező!Én ismerek olyan párt, akik 1 év után összeházasodtak, de olyat is, akik 12 éve együtt élnek.Akkor ők hova tegyék fel a kérdést?
Sőt mondok érdekesebbet: apukám meghalt, amikor kicsi voltam (anyuval házasok voltak). Most anyunak van élettársa 20 éve, van 2 közös gyerekük. Na de nem házasok.
Én értem, hogy 15 éves kislány a barátjáról ne itt kérdezzen, hanem a másik rovatban. Viszont, ha csak a házas emberek kérdezhetnének itt, akkor anyám 52 évesen mehetne a "Szex,szerelem" kategóriába.:D
mert az aztán nagy házasság, ha 1-2-3 év után elválnak mert kiderült nem ismerték meg egymást addig, csak akkor.
Más meg egy év alatt annyira megismerte a másikat, hogy kiderült, tartós lehet a kapcsolat.
A hosszútávú kapcsolatos kérdések, élettársi kapcsolatos kérdések szerintem is ide tartoznak, sehol nem írtam, hogy nem. Nyilván ne a szerelem-szex kategóriába írjon egy 50 éves elvált nő, vagy egy 5 éves párkapcsolatban élő huszonéves se.
Többször is kiemeltem, hogy az 1-2 éves, esetleg nem is együttélős kapcsolatok, tinikapcsolatok ellen van kifogásom a kategóriában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!