Miért teszik fel ide annyian a párkapcsolati kérdéseiket? Vagy pl. az anyós-após kategóriába miért írnak olyanok, akik 1-2 éve járnak?
Az engem is zavar, hogy a barátjuk, barátnőjük szüleit anyósnak apósnak hívják. Mondjuk ez nem csak itt mindnehol zavar.
Valahol viszont meg kell kérdezni, és akkor már ez a legjobb kategória hozzá.
"Az engem is zavar, hogy a barátjuk, barátnőjük szüleit anyósnak apósnak hívják."
Hidd el, felfogja ő, hogy nem anyós/após, de túl körülményes mindig leírni, hogy párom anyja, párom apja,...
Az anyósjelölt/apósjelölt pedig szintén hosszú, nem hangzik túl jól.
Ezért írja, hogy anyós/após.
Oké, azért talán az egy évben házasodók nem teszik ki a népesség többségét.
Elsősorban azért kérdem, mert naponta többször botlok itt olyan kérdésbe a házasság vagy anyós kategóriában, ahol kiderül, hogy még együtt sem élnek a felek. Persze körmöl az ember 1-2 oldal választ, aztán benyögi a kérdező, hogy de ők csak 2 éve járnak és külön élnek...
"Úgy gondolom, hogy az esküvővel része lettem még egy családnak, ami számomra egy megtisztelés."
4-es vagyok. Semmi gond, én sem hívom őket annak. Csak azt írtam le, sokan miért hívják őket annak.
Kedves #6-os, képzeld, a párom anyja az anyósomnak hívja magát apja apósomnak, pedig papíron nem vagyunk házasok... igaz, már vagy 16 éve... na, ilyenkor mi van? Sértődjek be, vagy mi? :))
Úgy elképzelem, legközelebb én veszem fel a telefont, és azzal szól bele - ahogy szokta -, hogy "itt anyósod", akkor majd kiigazítom, hogy "nem kérlek, te a párom anyukája vagy mert aztatat én jobban tudom, hogy Te ki vagy".... váááááááá....
Tudod, az embernek úgy is lehet fontos a család, hogy közben nem konzervatív, nem hisz sem államban, sem egyházban, tehát nem fontosak neki sem a vallás ceremóniái, sem az állam jogi aktusai...
(sőt a zasszony se sértődik be, ha valaki engem "a férjed"-ként aposztrofál, meg én se, ha valaki nekem "a feleséged"-ről beszél... értjük kiről van szó, erre való a beszéd/írás, ez a lényeg, nem?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!