Miért teszik fel ide annyian a párkapcsolati kérdéseiket? Vagy pl. az anyós-após kategóriába miért írnak olyanok, akik 1-2 éve járnak?
ma 17:25
Oké, hogy jogilag így-úgy hivatalos.:)
Viszont, ha megnézed a mai világban egyre kevesebben választják a házasságot, még akkor is, ha együtt vannak 4-5 éve. Sőt már rég a család része, hisz gyerek is van, esetleg közös ház stb.
Az anyósom kategorikusan a menyeként beszélt rólam már az első perctől kezdve (igaz, mi a férjemmel már a kapcsolatunk előtt is ismertük egymást, így nem voltam idegen számára), nekem pedig könnyebb volt "anyósomként" szólítani, mint szórakozni a körülírással (a párom édesanyja, anyósjelölt stb). Ezt az esküvő maximum hivatalosabbá tette :)
Egyébként szerintem is azért teszik fel itt a kérdést, mert a párkapcsolatok témakörben túl sok az éretlen tini, nem tőlük várják a választ...
Én is jogász vagyok, de egyáltalán nem érdekel, hogy ki kit hogy hív. Akkor van jelentősége, ha vagyont érint, de egyébként szinte lényegtelen.
Van olyan ismerősöm, aki azt mondja a párjára, hogy felesége, pedig nem házasok. Miért érdekeljen ez engem?
Akik együtt járnak, vagy jegyesek, nekik is lehet olyan tapasztalatuk, mint a házasságban élőknek, mert bizonyára volt már kapcsolatuk több is. Édes egy mindegy, hogy valaki férje nem segít otthon, vagy az élettársa, vagy hogy az anyósa mit kavar, vagy a majdnem anyósa, ugyanis nem ez kerekíti a történetet, többnyire ez az információ a legcsekélyebb, hogy most jogilag / vagy nem jogilag ki kinek a kicsodája.
"Nem mondtam egy szóval sem, hogy nem a család része. Egyszerűen nem értem, hogy miért kell anyósnak illetve apósnak hívni, akár már fél év együttjárás után."
Persze, azt én sem értem, ha valaki ilyen rövid idő után így mondja, viszont én arra gondoltam, ha pl. van egy pár, akiknek nem fontos a papír, de már együtt vannak 5-10 éve, közös gyerek(ek)is van(nak), akkor valahol egyértelmű, hogy így szólítja.
Hozzáteszem, hogy ezt nem azért írtam, mert házasságellenes vagyok, csak látom a környezetemben, hogy nem mindenkit a papír tesz boldoggá, családtaggá.
Kedves #13 "engem zavar, hogy ha valaki anyósának-apósának hívja azt aki jogilag (Igen jogász vagyok) nem az." - OK, tudnál segíteni, hogy melyik törvényben találom meg az após, anyós, meny, vej jogi definícióját?
Magánszorgalomból végigkerestettem - mire jó a számítógép:) - a két legvalószínűbbet, a hatályos Csjt-t és Ptk-t, és egyszer sem találta ezen szavakat a törvények szövegében...
Szóval úgy tűnik, hogy ezek nem jogilag definiált kapcsolatok, hanem teljes egésszében köznyelvi szavak, jogi környezetben nem definiáltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!