Tényleg önző vagyok? Érdemes vitatkozni egy kiló zöldbabon?
Jelenleg nincs munkám, így a háztartást vezetem, és kertészkedek. Mindenből egy keveset. De azt sem kell megvenni.
Viszont, bármink terem, legyen az fél kiló, vagy 2 kiló, a férjem 3 felé osztja, egy rész anyukájáéknak, , egy rész a testvérééknek, egy rész nekünk.
Ezt még le is nyelném, de!
Anyósoméknak magas nyugdíjuk van, télen is minden primőrt megvesznek, sógornőméknek kb. 5ször annyi a jövedelmük, mint nekünk, de még egy falat kenyeret sem adnak nekünk soha,
a férjem viszont mindent eloszt.
A legjobban az bánt, hogy a saját családos gyermekünknek mindig elfelejt osztani, holott ők is nehezen élnek.
Én meg inkább nekik adnék . Ezért önzőnek nevezett, és nagyon megsértődött, hogy azt mondtam, vigye el a babot, majd mi megvesszük a piacon, ami nekünk kell.
Ez már évek óta így megy, de most először szóvá tettem. Nem kellett volna, ugye?
Ne haragudj, de a férjed nem normális...mármint, tényleg ne haragudj...de ez abszurd!
Egyáltalán nem értem ezt miért csinálja. Persze, ha nehezen élnek meg, nincs pénz ennivalóra, akkor minden további nélkül segíteni kell a családnak, legyen szó szülőkről, testvérről, bárkiről.
Na de ilyen körülmények között osztogatni azt a keveset, amit TE magad termesztesz, gondozol, kapálsz stb...miért is?? Egyáltalán nem baj, hogy szóltál neki...sőt! Ráadásul így, hogy ez oda-vissza nem érvényes. Soha sem értettem az ilyesmit, pláne hogy a saját gyerekének meg nem ad. Számomra ez elfogadhatatlan, felháborító!
Ő nem önző, a gyerekünknek is adna, csak őt általában elfelejti(: Aztán azt mondja, adjunk nekik a mi részünkből. Adok is, de az meg már nagyon kevés, általában.
Csak az a baj, hogy mindenben első az ó családja, mi csak utánuk jövünk. Nem szívesen szólok semmiért, mivel most nem dolgozom, csak annyi pénzem van, amennyiből magam el tudom tartani, ezért úgy érzem, nincs jogom beleszólni a dolgaiba.
"a gyerekünknek is adna, csak őt általában elfelejti"
A gyerekét, akinek szüksége lenne rá, rendszeresen "elfelejti". A nővérét, akinek igazából nem is lenne rá szüksége, nem felejti el soha. Te meg elhiszed, hogy véletlen. De kis naiv vagy te!
De ahogy mondtam, az a megoldás, hogy nem várod meg, amíg a férjed oszt-szoroz, hanem egy jó adagot félreteszel a gyereknek te magad, aztán osztogathatja a többit, ahogy akarja.
Azt is megcsinálhatod, hogy a gyerek adagja után valamennyit nektek is kiporciózol, a maradék meg a család többi tagjáé. Ha csak kevés marad, hát kevés marad, kóstolóba elég.
Ez nagyon gáz...nem mersz neki szólni? Elég fura a házasságotok. Még ő is kerülhet parkolópályára munkaügyileg, szóval nyugodtan elmondhatod a véleményed.
A férjed meg úgy látszik anyuci pici fia maradt, megakadt 10 éves szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!